Brukere online: 1589
Brukere i dag: 8832
Brukere siste 7 dager: 195510
En herlig sjokoladebrownie med valnøtter i luksusvariant!
"En ekte amerikaner" er ikke typisk beskjeden av natur; ikke mindre enn entusiastiske 7 plater mørk kokesjokolade går med til kake og glasur her!
Resultatet blir ABSOLUTELY DELICIOUS!
Oppskriften passer til stor langpanne.
100 g smør
400 g kokesjokolade
4 store egg
5 dl sukker
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
150 g hvetemel
100 g valnøtter
Glasur:
50 g delifiafett
300 g kokesjokolade
Pynt:
valnøtter
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen. Brekk opp kokesjokoladen i biter og la den smelte i det varme smøret. Rør blandingen jevn. Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Pisk inn sjokoladesmøret. Sikt sammen mel og bakepulver og vend i sammen med hakkede valnøtter.
Ha deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i 35 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv den så ut av formen og fjern bakepapiret.
Smelt delfiafett i en kjele. Brekk opp kokesjokoladen til glasuren og la den smeltet i det varme fettet. Avkjøl til glasuren har passe smørekonsistens og bre den så over kaken i et jevnt lag. Pynt med valnøtter. Del kaken opp i passe store firkanter.
Kaken egner seg godt til frysing. La glasuren stivne før du har kakestykkene i fryseposer. Da unngår du glasursøl.
Skriv ny kommentar