Brukere online: 1401
Brukere i dag: 12106
Brukere siste 7 dager: 194646
Hei,
Lyst på dessert, men vil at det skal være noe som ikke er for usunt og dessuten lettvint å lage?
Her kommer et deilig tips til deg! Jeg har kokt fruktbiter sammen med juice, honning og krydder og lagt det lagvis i glass med søte havrekjeks og gresk vaniljeyoghurt.
Kjempegodt!
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
Fruktbiter i kryddersirup:
♥ 3 epler
♥ 2 nektariner
♥ 2 fersken
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ts kardemomme
♥ 4 kanelstenger
♥ 1 ss brunt sukker
♥ 2 ss akasiehonning
♥ 1 dl mango- og eplejuice (se tips)
Øvrige ingredienser:
♥ 8 Bixitkjeks (se tips)
♥ 350 g gresk yoghurt med vanilje (se tips)
♥ 4 ss valnøtter
Fremgangsmåte:
Rens frukten og del den i terninger. Ha fruktbitene i en stekepanne.
Tilsett krydder, sukker, honning og juice.
Varm opp blandingen og la den småkoke i ca. 10 minutter til fruktbitene er møre og væsken har fått konsistens som tynn sirup.
Avkjøl.
Finn frem 4 glass. Ha først knuste kjeksbiter nederst i glassene.
Hent frem yoghurten og stekepannen med fruktbitene.
Dekk kjeksen i glassene med en god spiseskje gresk yoghurt med vaniljesmak og deretter fordel over fruktbiter og kryddersirup.
Legg på mer knuste havrekjeks og dekk med nytt lag vaniljeyoghurt og fruktbiter.
Pynt med litt knuste valnøtter på toppen.
Voilà!
Desserten er servert!
Tips:
♥ Jeg brukte juice med mango og eple som er supergod. Du kan alterantivt bruke eplejuice, appelsinjuice eller tropisk juice.
♥ Jeg liker å bruke gresk yoghurt med vaniljesmak som har tykk konsistens og som smaker søtt og deilig av vanilje. Fås kjøpt i de fleste matvarebutikkene. Alternativt kan du bruke gresk yoghurt naturell og røre inn litt vaniljesukker eller vaniljepasta. Det går også an å bruke vaniljekesam.
♥ Bixit er en grov og søt havrekjeks som passer veldig godt til denne desserten. Bixit er lett å knuse med hendene rett i glassene. Andre typer havrekjeks eller grove kornkjeks (slik som Digesive) kan selvsagt også brukes.
♥ Denne fruktdessert smaker best samme dag den er laget.
Kos deg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Fruktbiter i kryddersirup:
♥ 3 epler
♥ 2 nektariner
♥ 2 fersken
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ts kardemomme
♥ 4 kanelstenger
♥ 1 ss brunt sukker
♥ 2 ss akasiehonning
♥ 1 dl mango- og eplejuice (se tips)
Øvrige ingredienser:
♥ 8 Bixitkjeks (se tips)
♥ 350 g gresk yoghurt med vanilje (se tips)
♥ 4 ss valnøtter
Rens frukten og del den i terninger. Ha fruktbitene i en stekepanne. Tilsett krydder, sukker, honning og juice.
Varm opp blandingen og la den småkoke i ca. 10 minutter til fruktbitene er møre og væsken har fått konsistens som tynn sirup.
Avkjøl.
Finn frem 4 glass. Ha først knuste kjeksbiter nederst i glassene.
Dekk med en god spiseskje gresk yoghurt med vaniljesmak og deretter fordel over fruktbiter og kryddersirup.
Legg på mer knuste havrekjeks og dekk med nytt lag vaniljeyoghurt og fruktbiter.
Pynt med litt knuste valnøtter på toppen.
♥ Jeg brukte juice med mango og eple som er supergod. Du kan alterantivt bruke eplejuice, appelsinjuice eller tropisk juice.
♥ Jeg liker å bruke gresk yoghurt med vaniljesmak som har tykk konsistens og som smaker søtt og deilig av vanilje. Fås kjøpt i de fleste matvarebutikkene. Alternativt kan du bruke gresk yoghurt naturell og røre inn litt vaniljesukker eller vaniljepasta. Det går også an å bruke vaniljekesam.
♥ Bixit er en grov og søt havrekjeks som passer veldig godt til denne desserten. Bixit er lett å knuse med hendene rett i glassene. Andre typer havrekjeks eller grove kornkjeks (slik som Digesive) kan selvsagt også brukes.
♥ Denne fruktdessert smaker best samme dag den er laget.
Skriv ny kommentar