Ferskenkake med marsipan og smuldretopping

Dette er en utrolig saftig og nydelig kake med fersken. Deigen inneholder revet marsipan, som gjør kaken veldig myk og god på smak. Kaken toppes med en smuldredeig som blir herlig sprø. 

Kaken passer til liten langpanne. 

 

 

Jeg har tidligere laget samme kake med epler, se Eplekake med marsipan og smuldretopping

 

Ingredienser: 

♥ 250 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 150 g brunt sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 250 g ekte marsipan (se tips)
♥ 4 egg
♥ 150 g hvetemel

Ferskenfyll:
♥ 5 fersken
♥ 2 ss sukker

Smuldretopping:
♥ 200 g hvetemel
♥ 150 g sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 200 g smør
♥ 80 g mandelflak
♥ 3 ss perlesukker

 

Fremgangsmåte: 

Kakedeig: 

Pisk mykt, romtemperert smør sammen med hvitt og brunt sukker og vaniljesukker. 

Riv marsipanen på rivjern og ha dette i bollen. Pisk godt slik at marsipanen fordeler seg jevnt med smørkremen. 

Tilsett så eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.

Vend inn hvetemelet til en jevn og klumpfri deig. 

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm) og jevn til overflaten.
 

Ferskenfyll: 

Skjær fersken i båter og skjær bort skallet.

 

 

Skjær båtene deretter i små biter.

Fordel ferskenbitene over deigen og dryss over sukker.
 

Smuldretopping: 

Ha mel, sukker og vaniljesukker i en food processor og bland det sammen. Tilsett smør i terninger. Kjør blandingen sammen til en smuldrete deig.

Klem deigen ut til flak med hendene og legg over ferskenbitene (det gjør ikke noe om deigen ikke dekker kaken helt).  

 

 

Dryss over mandelflak og perlesukker. 

 


 

Steking og servering: 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 50 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen).

La kaken avkjøles litt i formen før den løftes ut. 

 

 

Skjær kaken i firkanter. 

 

 

Supermyk og deilig ferskenkake!  😍

 

 

Kaken blir ekstra god dersom den serveres sammen med litt pisket krem. 

 

 

😋

 

 

Tips: 

♥ Det er viktig at du bruker såkalt ekte marsipan i kakedeigen som inneholder mer enn 50% mandler (lilla pakning fra Odense). Annen marsipan med lavere mandelinnhold (såkalt figurmarsipan) tåler steking svært dårlig. 

 

 

♥ Tilpass steketiden til ovnen din. Kaken skal bli gjennomstekt, men ikke for mye stekt så den blir tørr. 

♥ Kaken er saftig og kjempegod som den er, men kan også serveres sammen med pisket krem, vaniljekrem eller vaniljeis.

♥ Kakestykkene er fine å fryse. 

♥ Jeg har som sagt laget denne kaken med epler tidligere, se HER. Kaken kan også lages med andre typer frukter eller bær. 

 

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Ferskenkake med marsipan og smuldretopping
Ingredienser

♥ 250 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 150 g brunt sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 250 g ekte marsipan (se tips)
♥ 4 egg
♥ 150 g hvetemel

Ferskenfyll:
♥ 5 fersken
♥ 2 ss sukker

Smuldretopping:
♥ 200 g hvetemel
♥ 150 g sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 200 g smør
♥ 80 g mandelflak
♥ 3 ss perlesukker

Fremgangsmåte

Kakedeig: 
Pisk mykt, romtemperert smør sammen med hvitt og brunt sukker og vaniljesukker. 

Riv marsipanen på rivjern og ha dette i bollen. Pisk godt slik at marsipanen fordeler seg jevnt med smørkremen. 

Tilsett så eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Vend inn hvetemelet til en jevn og klumpfri deig. 

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm) og jevn til overflaten.

Ferskenfyll: 
Skjær fersken i båter og skjær bort skallet. Skjær båtene deretter i små biter. Fordel ferskenbitene over deigen og dryss over sukker.

Smuldretopping: 
Ha mel, sukker og vaniljesukker i en food processor og bland det sammen. Tilsett smør i terninger. Kjør blandingen sammen til en smuldrete deig.

Klem deigen ut til flak med hendene og legg over ferskenbitene (det gjør ikke noe om deigen ikke dekker kaken helt).  

Dryss over mandelflak og perlesukker. 

Steking og servering: 
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 50 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen).

La kaken avkjøles litt i formen før den løftes ut. Skjær kaken i firkanter. 

Tips

♥ Det er viktig at du bruker såkalt ekte marsipan i kakedeigen som inneholder mer enn 50% mandler (lilla pakning fra Odense). Annen marsipan med lavere mandelinnhold (såkalt figurmarsipan) tåler steking svært dårlig. 

♥ Tilpass steketiden til ovnen din. Kaken skal bli gjennomstekt, men ikke for mye stekt så den blir tørr. 

♥ Kaken er saftig og kjempegod som den er, men kan også serveres sammen med pisket krem, vaniljekrem eller vaniljeis.

♥ Kakestykkene er fine å fryse. 

Kakekategori

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift