Flødebollekage (Dansk dessert med kokosboller)

Flødebollekage er en kjent, dansk kake (egentlig en dessert), som er superrask å lage! 

Hovedingrediensen er ferdigkjøpte kokosboller ("flødeboller" på dansk), som knuses og legges lagvis med kjeks eller makroner, krem og bær.

 

 

Litt samme konsept som Safarikake, som er så popoulær i Norge, men her altså med kokosboller!  Smile  Try it out! 

For en versjon med makroner, se Flødebolledessert (kokosbolledessert) med makroner og bringebær

 

 

Ingredienser:

♥ 20 Digestive-kjeks (eller bruk en porsjon Mandelmakroner)
♥ 24 kokosboller (se tips)
♥ 6 dl kremfløte
♥ 2 ss melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 500 g friske jordbær
♥ 200 g friske blåbær

 

Fremgangsmåte:

Finn frem en stor serveringsform (se tips) og ingrediensene.

 

 

Kult at kokosboller er hovedingrediensen!  Grin

 

 

Gjør klar kremen ved å piske sammen kremfløte, melis og vaniljesukker. 

 

 

Legg knuste kjeks i bunnen (eller bruk mandelmakroner).

 

 

Dekk med kokosboller. 

 

 

Trykk kokosbollene ned så de blir skviset flate!  Smile

 

 

Dekk med halvparten av fløtekremen.

Legg på friske bær og dytt de godt ned i kremen.

 

 

Fordel over et nytt lag knuste kjeks (eller mandelmakroner). 

 

 

Dekk med et nytt lag kokosboller, som igjen skvises flate.

 

 

Ooops, det ble litt fullt i formen min... 

Men gikk akkurat med et skikkelig press på kokosbollene!  Smile

 

 

Ha over resten av fløtekremen.

 

 

Pynt med friske bær og eventuelt et dryss hakket sjokolade.

 

 

Flødebollekage er superrask å lage, og det trengs ingen stekeovn.

 

 

Deilig dessertkake! 

 

 

 


Tips:

♥ Flødebollekage bør serveres samme dag, men kan gjerne lages noen timer før servering. Da mykner kokosbollene og kjeksbitene, og smakene blander seg godt sammen. Viktig at den står i kjøleskapet frem til servering slik at fløtekremen ikke blir dårlig. 

♥ Jeg brukte en firkantet form som målte ca. 25 x 25 cm. Som du ser på bildene, fylte jeg opp formen rimelig bra... Smile  Bruk gjerne en større form. Det går også an å lage halv porsjon slik at du bare får ett lag med kjeks, kokosboller, krem og bær. 

♥ Kokosboller fås kjøpt i de fleste store matbutikkene.

 

 

♥ Jeg brukte Digestive-kjeks her, men du kan også bruke andre typer kjeks, slik som cookies, oreo osv. I Danmark er det som nevnt veldig vanlig å lage denne kaken med knuste mandelmakroner (enten ferdigkjøpte eller hjemmelagde, som du finner oppskrift på HER på Det søte liv). I stedet for mandelmakroner kan du bruke små biter av kransekake, som gir samme smak. 

♥ I stedet for fløtekrem kan du bruke mascarponekrem

♥ Det er vanlig å bruke jordbær og blåbær, men det er ikke noe i veien for supplere med for eksempel bringebær og moreller. 

 

 

Se også oppskrift på dansk bløtkake med knuste kokosboller: Flødebollelagkage.

 

 

God fornøyelse og riktig god helg!  

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Flødebollekage (Dansk dessert med kokosboller)
Ingredienser

♥ 20 Digestive-kjeks (eller bruk en porsjon Mandelmakroner)
♥ 24 kokosboller (se tips)
♥ 6 dl kremfløte
♥ 2 ss melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 500 g friske jordbær
♥ 200 g friske blåbær

Fremgangsmåte

Finn frem en stor serveringsform (se tips) og ingrediensene.

Gjør klar kremen ved å piske sammen kremfløte, melis og vaniljesukker. 

Legg knuste kjeks i bunnen (eller bruk mandelmakroner).

Dekk med kokosboller. Trykk kokosbollene ned så de blir skviset flate!  Smile

Dekk med halvparten av fløtekremen.

Legg på friske bær og dytt de godt ned i kremen.

Fordel over et nytt lag knuste kjeks (eller mandelmakroner). 

Dekk med et nytt lag kokosboller, som igjen skvises flate.

Ha over resten av fløtekremen.

Pynt med friske bær og eventuelt et dryss hakket sjokolade.

Tips

♥ Flødebollekage bør serveres samme dag, men kan gjerne lages noen timer før servering. Da mykner kokosbollene og kjeksbitene, og smakene blander seg godt sammen. Viktig at den står i kjøleskapet frem til servering slik at fløtekremen ikke blir dårlig. 

♥ Jeg brukte en firkantet form som målte ca. 25 x 25 cm. Som du ser på bildene, fylte jeg opp formen rimelig bra... Smile  Bruk gjerne en større form. Det går også an å lage halv porsjon slik at du bare får ett lag med kjeks, kokosboller, krem og bær. 

♥ Jeg brukte Digestive-kjeks her, men du kan også bruke andre typer kjeks, slik som cookies, oreo osv. I Danmark er det som nevnt veldig vanlig å lage denne kaken med knuste mandelmakroner (enten ferdigkjøpte eller hjemmelagde, som du finner oppskrift på HER på Det søte liv). I stedet for mandelmakroner kan du bruke små biter av kransekake, som gir samme smak. 

♥ I stedet for fløtekrem kan du bruke mascarponekrem

♥ Det er vanlig å bruke jordbær og blåbær, men det er ikke noe i veien for supplere med for eksempel bringebær og moreller. 

1 kommentar

Litt rart at denne oppskriften kommer opp når man huker av "uten egg"? Kokosboller pleier da å inneholde eggehviter ... I såfall må man være særdeles selektiv over hvilke kokosboller man bruker da? Her kan folk som lager kake til egge-allergikere fort gjøre feil.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift