Galette med epler og vaniljekrem (Eplepai uten form)

Galette med epler og vaniljekrem (Eplepai uten form)
Ingredienser

Paideig:
3,5 dl hvetemel
2 dl melis
100 g smør
1 egg

Fyll:
5 ss vaniljekrem (Piano)
3-4 epler

Pynt:
1 egg til pensling
3 ss brunt demerarasukker eller perlesukker

Fremgangsmåte

Bland mel og melis. Smuldre i smøret. Ha i egget og kna deigen raskt sammen. (Deigen kan også lages ved å kjøre sammen alle ingrediensene i food processor.)

Kjevle ut deigen på et stykke bakepapir til en sirkel som er ca 25 cm i diameter. Det er ikke så viktig at formen blir helt rund. Flytt bakepapiret med deigsirkelen over på en stekeplate.

Smør vaniljekremen på deigen, men la de ytterste 4 cm langsmed kanten være. Legg epleskiver oppå vaniljekremen. Brett paikanten innover mot fyllet.

Pensle deigkanten med sammenpisket egg. Strø sukker over både deigkanten og eplene.

Stekes midt i ovnen ved 175°C i 50-55 min. Avkjøl kaken på platen. Løft den deretter forsiktig over på et serveringsfat.

Tips

Kaken smaker best samme dag som den er laget.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift