Gratinert kylling med sennepssaus

Dette er en kjempegod kyllingrett som er lett å tilberede! 

Lårfilet av kylling ovnsbakes her sammen med løk, paprika og tomater i en smakfull, fløtebasert sennepssaus. Revet parmesan på toppen høyner smaken! 

 

 

Serveres med gjerne med ris, som blander seg med den gode sausen. 

 

 

Oppskriften passer til 4 porsjoner.

 

Ingredienser:

♥ 600 g kylling lårfilet (se tips)
♥ kvernet salt og pepper
♥ 2 ss olivenolje
♥ 1 rødløk
♥ 3 fedd hvitløk
♥ 0,5 purreløk
♥ 2 vårløk
♥ 2 røde spisspaprika
♥ 1 liten bunt bladpersille
♥ 150 g cherrytomater

Sennepssaus:
♥ 4,5 dl kremfløte
♥ 2 ss dijonsennep
♥ 2 stk fond du chef, kylling (à 28 gram, se tips)
♥ 1 dl kokende varmt vann
♥ 50 g parmesan (se tips)
♥ 1 ss hvitvinseddik
♥ kvernet salt og pepper

Gratinering: 
♥ 50 g parmesan (se tips)

Servering: 
♥ kokt jasminris
♥ dampede asparges, brokkoli e.l.

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene. 

 

 

Krydre kyllingfilet med kvernet salt og pepper og stek dem i en stekepanne med litt olje så de får gyllen stekeskorpe.

 

 

Ta de stekte kyllingfiletene ut av pannen.

Kutt opp rødløk, hvitløk, purreløk, vårløk og paprika. Ha dette i pannen.

 

 

Tilsett også bladpersille. 

La dette steke i noen minutter til løken blir blank og gyllen. 

Ha dette deretter i en ildfast form (se tips). Legg de stekte kyllingfiletene oppå og fordel hele cherrytomater innimellom kyllingbitene. 

 

 

Finn frem ingrediensene til sennepssausen.

 

 

Til sennepssausen has kremfløte og sennep i en liten kjele.

Løs opp kyllingfond i kokende varmt vann.

 

 

Ha også dette i kjelen.

Varm opp på middels varme. Tilsett ferskrevet parmesan og la den smelte i den varme sausen.

 

 

Smak til sausen med litt hvitvinseddik og kvernet salt (men husk at sausen allerede er nokså salt av kyllingfond og parmesan) og pepper. 

Hell sennepssausen over kyllingen i formen. 

 

 

Topp med mer ferskrevet parmesan. 

 

 

 

Sett formen midt i ovnen og ovnsbak kyllingen ved 180°C i ca. 30 minutter. 

 

 

Nydelig ovnsbakt kyllingrett! 

 

 

Serveres varm og nylaget sammen med kokt jasminris og for eksempel dampede asparges. 

 

 

Det blir masse deilig fløtesaus i formen! 

 

 

Nydelig med jasminris ved siden av slik at du får med deg all den deilige sausen! 

 

 

Tips: 

♥ Jeg bruker her kylling lårfilet som gir en litt annen og fyldigere smak på kyllingretten enn kylling brystfilet, men begge deler kan så klart brukes. 

♥ Jeg liker godt å bruke fond du chef, men du kan alternativt bruke 4 ss flytende kyllingfond eller 2 terninger kyllingbuljong. 

♥ Røde spisspaprika kan byttes ut med vanlige, røde paprika. 

♥ Bruk ferskrevet parmesan. Det gir mye bedre smak en parmesan som fås kjøpt ferdigrevet. Du kan alternativt bruke revet Gruyère, Jarlsberg eller annen smakfull ost. 

♥ Jeg brukte en rund, ildfast form (27 cm i diameter). Du kan alternativt bruke en firkantet form som er ca. like stor som en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm). 

 

 

God middag! 

 

 

😋

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Gratinert kylling med sennepssaus
Ingredienser

♥ 600 g kylling lårfilet (se tips)
♥ kvernet salt og pepper
♥ 2 ss olivenolje
♥ 1 rødløk
♥ 3 fedd hvitløk
♥ 0,5 purreløk
♥ 2 vårløk
♥ 2 røde spisspaprika
♥ 1 liten bunt bladpersille
♥ 150 g cherrytomater

Sennepssaus:
♥ 4,5 dl kremfløte
♥ 2 ss dijonsennep
♥ 2 stk fond du chef, kylling (à 28 gram, se tips)
♥ 1 dl kokende varmt vann
♥ 50 g parmesan
♥ 1 ss hvitvinseddik
♥ kvernet salt og pepper

Gratinering: 
♥ 50 g parmesan

Servering: 
♥ kokt jasminris
♥ dampede asparges, brokkoli e.l.

Fremgangsmåte

Krydre kyllingfilet med kvernet salt og pepper og stek dem i en stekepanne med litt olje så de får gyllen stekeskorpe. 

Ta de stekte kyllingfiletene ut av pannen.

Kutt opp rødløk, hvitløk, purreløk, vårløk og paprika. Ha dette i pannen. Tilsett også bladpersille. La dette steke i noen minutter til løken blir blank og gyllen. 

Ha dette deretter i en ildfast form (se tips). Legg de stekte kyllingfiletene oppå og fordel hele cherrytomater innimellom kyllingbitene. 

Til sennepssausen has kremfløte og sennep i en liten kjele. Løs opp kyllingfond i kokende varmt vann og ha dette i kjelen. Varm opp på middels varme. Tilsett ferskrevet parmesan og la den smelte i den varme sausen. Smak til sausen med litt hvitvinseddik og kvernet salt (men husk at sausen allerede er nokså salt av kyllingfond og parmesan) og pepper. Hell sennepssausen over kyllingen i formen. 

Topp med mer ferskrevet parmesan. Sett formen midt i ovnen og ovnsbak kyllingen ved 180°C i ca. 30 minutter. 

Serveres varm og nylaget sammen med kokt jasminris og for eksempel dampede asparges. 

Tips

♥ Jeg bruker her kylling lårfilet som gir en litt annen og fyldigere smak på kyllingretten enn kylling brystfilet, men begge deler kan så klart brukes. 

♥ Jeg liker godt å bruke fond du chef, men du kan alternativt bruke 4 ss flytende kyllingfond eller 2 terninger kyllingbuljong. 

♥ Røde spisspaprika kan byttes ut med vanlige, røde paprika. 

♥ Bruk ferskrevet parmesan. Det gir mye bedre smak en parmesan som fås kjøpt ferdigrevet. Du kan alternativt bruke revet Gruyère, Jarlsberg eller annen smakfull ost. 

♥ Jeg brukte en rund, ildfast form (27 cm i diameter). Du kan alternativt bruke en firkantet form som er ca. like stor som en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm). 

Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift