Gratinert kylling med sennepssaus

Dette er en kjempegod kyllingrett som er lett å tilberede! 

Lårfilet av kylling ovnsbakes her sammen med løk, paprika og tomater i en smakfull, fløtebasert sennepssaus. Revet parmesan på toppen høyner smaken! 

 

 

Serveres med gjerne med ris, som blander seg med den gode sausen. 

 

 

Oppskriften passer til 4 porsjoner.

 

Ingredienser:

600 g kylling lårfilet (se tips)
kvernet salt og pepper
2 ss olivenolje
1 rødløk
3 fedd hvitløk
0,5 purreløk
2 vårløk
2 røde spisspaprika
1 liten bunt bladpersille
150 g cherrytomater

Sennepssaus:
4,5 dl kremfløte
2 ss dijonsennep
2 stk fond du chef, kylling (à 28 gram, se tips)
1 dl kokende varmt vann
50 g parmesan (se tips)
1 ss hvitvinseddik
kvernet salt og pepper

Gratinering: 
50 g parmesan (se tips)

Servering: 
kokt jasminris
dampede asparges, brokkoli e.l.

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene. 

 

 

Krydre kyllingfilet med kvernet salt og pepper og stek dem i en stekepanne med litt olje så de får gyllen stekeskorpe.

 

 

Ta de stekte kyllingfiletene ut av pannen.

Kutt opp rødløk, hvitløk, purreløk, vårløk og paprika. Ha dette i pannen.

 

 

Tilsett også bladpersille. 

La dette steke i noen minutter til løken blir blank og gyllen. 

Ha dette deretter i en ildfast form (se tips). Legg de stekte kyllingfiletene oppå og fordel hele cherrytomater innimellom kyllingbitene. 

 

 

Finn frem ingrediensene til sennepssausen.

 

 

Til sennepssausen has kremfløte og sennep i en liten kjele.

Løs opp kyllingfond i kokende varmt vann.

 

 

Ha også dette i kjelen.

Varm opp på middels varme. Tilsett ferskrevet parmesan og la den smelte i den varme sausen.

 

 

Smak til sausen med litt hvitvinseddik og kvernet salt (men husk at sausen allerede er nokså salt av kyllingfond og parmesan) og pepper. 

Hell sennepssausen over kyllingen i formen. 

 

 

Topp med mer ferskrevet parmesan. 

 

 

 

Sett formen midt i ovnen og ovnsbak kyllingen ved 180°C i ca. 30 minutter. 

 

 

Nydelig ovnsbakt kyllingrett! 

 

 

Serveres varm og nylaget sammen med kokt jasminris og for eksempel dampede asparges. 

 

 

Det blir masse deilig fløtesaus i formen! 

 

 

Nydelig med jasminris ved siden av slik at du får med deg all den deilige sausen! 

 

 

Tips: 

 Jeg bruker her kylling lårfilet som gir en litt annen og fyldigere smak på kyllingretten enn kylling brystfilet, men begge deler kan så klart brukes. 

Jeg liker godt å bruke fond du chef, men du kan alternativt bruke 4 ss flytende kyllingfond eller 2 terninger kyllingbuljong. 

Røde spisspaprika kan byttes ut med vanlige, røde paprika. 

Bruk ferskrevet parmesan. Det gir mye bedre smak en parmesan som fås kjøpt ferdigrevet. Du kan alternativt bruke revet Gruyère, Jarlsberg eller annen smakfull ost. 

 Jeg brukte en rund, ildfast form (27 cm i diameter). Du kan alternativt bruke en firkantet form som er ca. like stor som en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm). 

 

 

God middag! 

 

 

😋

 

 

      

Gratinert kylling med sennepssaus
Ingredienser

600 g kylling lårfilet (se tips)
kvernet salt og pepper
2 ss olivenolje
1 rødløk
3 fedd hvitløk
0,5 purreløk
2 vårløk
2 røde spisspaprika
1 liten bunt bladpersille
150 g cherrytomater

Sennepssaus:
4,5 dl kremfløte
2 ss dijonsennep
2 stk fond du chef, kylling (à 28 gram, se tips)
1 dl kokende varmt vann
50 g parmesan
1 ss hvitvinseddik
kvernet salt og pepper

Gratinering: 
50 g parmesan

Servering: 
kokt jasminris
dampede asparges, brokkoli e.l.

Fremgangsmåte

Krydre kyllingfilet med kvernet salt og pepper og stek dem i en stekepanne med litt olje så de får gyllen stekeskorpe. 

Ta de stekte kyllingfiletene ut av pannen.

Kutt opp rødløk, hvitløk, purreløk, vårløk og paprika. Ha dette i pannen. Tilsett også bladpersille. La dette steke i noen minutter til løken blir blank og gyllen. 

Ha dette deretter i en ildfast form (se tips). Legg de stekte kyllingfiletene oppå og fordel hele cherrytomater innimellom kyllingbitene. 

Til sennepssausen has kremfløte og sennep i en liten kjele. Løs opp kyllingfond i kokende varmt vann og ha dette i kjelen. Varm opp på middels varme. Tilsett ferskrevet parmesan og la den smelte i den varme sausen. Smak til sausen med litt hvitvinseddik og kvernet salt (men husk at sausen allerede er nokså salt av kyllingfond og parmesan) og pepper. Hell sennepssausen over kyllingen i formen. 

Topp med mer ferskrevet parmesan. Sett formen midt i ovnen og ovnsbak kyllingen ved 180°C i ca. 30 minutter. 

Serveres varm og nylaget sammen med kokt jasminris og for eksempel dampede asparges. 

Tips

 Jeg bruker her kylling lårfilet som gir en litt annen og fyldigere smak på kyllingretten enn kylling brystfilet, men begge deler kan så klart brukes. 

Jeg liker godt å bruke fond du chef, men du kan alternativt bruke 4 ss flytende kyllingfond eller 2 terninger kyllingbuljong. 

Røde spisspaprika kan byttes ut med vanlige, røde paprika. 

Bruk ferskrevet parmesan. Det gir mye bedre smak en parmesan som fås kjøpt ferdigrevet. Du kan alternativt bruke revet Gruyère, Jarlsberg eller annen smakfull ost. 

 Jeg brukte en rund, ildfast form (27 cm i diameter). Du kan alternativt bruke en firkantet form som er ca. like stor som en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm). 

Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift