Brukere online: 1822
Brukere i dag: 21252
Brukere siste 7 dager: 195225
Dette er et magert alternativ til tunge, fete sjokoladekaker. Slike kraftige, saftige kaker er naturligvis farlig gode, men jeg kan love at også denne vil friste til gjentakelse! Kaken kan dynkes med kaffe og serveres med pisket krem, yoghurtis eller vaniljekesam.
3 egg
1 dl sukker
2 dl grov sammalt hvete
0,5 ts bakepulver
100 g kokesjokolade
Pynt:
melisdryss
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i mel og bakepulver. Riv sjokoladen (dette gjøres enkelt ved hjelp av en mandelkvern) eller smelt den på svak varme eller i mikro. Rør sjokoladen inn i deigen.
Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i 35-40 min. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Ta den så ut av formen og fjern bakepapiret.
Sett kaken på et passende fat og sikt over melis før servering.
Se også oppskrift på "Grete Roedes sjokoladekake".
3 kommentarer
Kan man ha en glasur på
Kan man ha en glasur på toppen istedenfor melis? Isåfall hvilken glasur anbefaler du?
Ja, denne frister virkelig…
Ja, denne frister virkelig til gjentakelse! 🤗
Denne, og den sunne eplekake du har lagt ut her
https://www.detsoteliv.no/oppskrift/sunn-eplekake
Kjempegode "god samvittighet-kaker" 😊
Minner om en kake jeg laget…
Minner om en kake jeg laget på 90-tallet med pisket seterrømme og bær på, men den hadde hakket - ikke raspet sjokolade
Skriv ny kommentar