Grove horn med ost og skinke


Her har du myke, halvgrove horn, som jeg har fylt med masse ost og skinke.

 

 

Dette er bakverk som definitivt gjør hverdagen bedre!  Smile  

 


Oppskriften gir 24 stk.

 

Ingredienser:

Gjærdeig:
♥ 6 dl melk
♥ 200 g smør
♥ 50 g gjær
♥ 2 ts salt
♥ 1 ss sukker
♥ 400 g fin, sammalt hvetemel
♥ 600 g hvetemel

Fyll:
♥ 300 g kokt skinke, strimlet
♥ 400 g revet, vellagret Norvegia (eller annen god gulost, se tips)

Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ 200 g revet, vellagret Norvegia (eller annen god gulost, se tips)
♥ 2 ss valmuefrø



Fremgangsmåte:

Varm opp melken og smøret i en kjele slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen til den er fingervarm (i underkant av 37°C).

Løs opp gjæren i den avkjølte smørmelken. Tilsett salt og sukker. Bland deretter i fin, sammalt hvetemel og mesteparten av det hvite hvetemelet og elt deigen jevn.

La deigen heve lunt i 1 time.

 

 

Ha leiven på bakebordet. Bruk resten av hvetemelet til utbakingen. Del deigen i tre like store deler.

Kjevle ut hver del til en stor sirkel. Del hver runding opp i 8 trekanter (bruk en kniv eller pizzahjul til dette).

 

 

Legg revet ost og skinkestrimler i den bredeste enden av deig-trekantene.

 

 

Rull så sammen hver trekant fra den bredeste enden og inn mot spissen.

 

 

 

Bøy hornene så vidt så de får fin fasong.

 

 

Legg hornene på bakepapirdekkede stekeplater. Etterhev hornene i 45 minutter.

Visp sammen egget med litt melk. Pensle over hornene med eggeblandingen og dryss over revet ost eller valmuefrø til pynt.

Stek hornene midt i ovnen ved 225°C i ca 10-12 minutter. Hornene skal være gylne i fargen og gjennomstekte.

 

 

Jeg liker å lage noen med valmuefrø også.

 

 

Kjempegode, grove horn med ost og skinke! 

 

 

Smaker aller best helt nystekte (etterpå kan de gjerne varmes litt i mikroen slik at osten smelter på nytt). 

Yum! 

 

 

Tips:

♥ Mange typer oster egner seg som fyll i disse hornene, så bruk det du liker best. Gode oster som smelter bra er modnet Norvegia, Jarlsberg, Cheddar og Ridderost osv. Bland gjerne med revet parmesan for ekstra god smak.

♥ Mange liker å bytte ut skinken med sprøstekte biter bacon, og det kan man selvsagt gjøre. Vil du på den annen side ha vegatarhorn, er det bare å sløyfe skinken og eventuelt legge inn noen strimler purreløk og/eller paprika.

♥ Horn med ost og skinke smaker aller best samme dag, men får du noe til overs, kan du putte dem i fryseren. Da er det greit å tine de frosne bollene i ovnen og eventuelt legge på litt ekstra ost for å få god osteskorpe.

Se også oppskrift på Horn med ost og skinke (som ikke inneholder noe grovt mel).

 



Enjoy!  Heart  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Grove horn med ost og skinke
Ingredienser

Gjærdeig:
♥ 6 dl melk
♥ 200 g smør
♥ 50 g gjær
♥ 2 ts salt
♥ 1 ss sukker
♥ 400 g fin, sammalt hvetemel
♥ 600 g hvetemel

Fyll:
♥ 300 g kokt skinke, strimlet
♥ 400 g revet, vellagret Norvegia (eller annen god gulost, se tips)

Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ 200 g revet, vellagret Norvegia (eller annen god gulost, se tips)
♥ 2 ss valmuefrø

Fremgangsmåte

Varm opp melken og smøret i en kjele slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen til den er fingervarm (i underkant av 37°C).

Løs opp gjæren i den avkjølte smørmelken. Tilsett salt og sukker. Bland deretter i fin, sammalt hvetemel og mesteparten av det hvite hvetemelet og elt deigen jevn.

La deigen heve lunt i 1 time.

Ha leiven på bakebordet. Bruk resten av hvetemelet til utbakingen. Del deigen i tre like store deler.

Kjevle ut hver del til en stor sirkel. Del hver runding opp i 8 trekanter (bruk en kniv eller pizzahjul til dette).

Legg revet ost og skinkestrimler i den bredeste enden av deig-trekantene. Rull så sammen hver trekant fra den bredeste enden og inn mot spissen. Bøy hornene så vidt så de får fin fasong og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.

Etterhev hornene i 45 minutter.

Visp sammen egget med litt melk. Pensle over hornene med eggeblandingen og dryss over revet ost eller valmuefrø til pynt.

Stek hornene midt i ovnen ved 225°C i ca 10-12 minutter. Hornene skal være gylne i fargen og gjennomstekte.

Tips

♥ Mange typer oster egner seg som fyll i disse hornene, så bruk det du liker best. Gode oster som smelter bra er modnet Norvegia, Jarlsberg, Cheddar og Ridderost osv. Bland gjerne med revet parmesan for ekstra god smak.

♥ Mange liker å bytte ut skinken med sprøstekte biter bacon, og det kan man selvsagt gjøre. Vil du på den annen side ha vegatarhorn, er det bare å sløyfe skinken og eventuelt legge inn noen strimler purreløk og/eller paprika.

♥ Horn med ost og skinke smaker aller best samme dag, men får du noe til overs, kan du putte dem i fryseren. Da er det greit å tine de frosne bollene i ovnen og eventuelt legge på litt ekstra ost for å få god osteskorpe.

Kakekategori
Brødbakst
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Dette er mine ungers matpakke favoritt. Og så enkelt å bare ta ut horn fra fryseren på travle morgener. Ferdig tint og helt ferskt til lunsj.
Jeg synes de er enklere å rulle sammen når jeg bruker en skive med skinke i istedet for strimlet skinke. Også skiver med ost fungerer bra i stedet for revet ost.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift