Brukere online: 1145
Brukere i dag: 51728
Brukere siste 7 dager: 200599
Her har du myke, halvgrove horn, som jeg har fylt med masse ost og skinke.
Dette er bakverk som definitivt gjør hverdagen bedre!
Oppskriften gir 24 stk.
Ingredienser:
Gjærdeig:
♥ 6 dl melk
♥ 200 g smør
♥ 50 g gjær
♥ 2 ts salt
♥ 1 ss sukker
♥ 400 g fin, sammalt hvetemel
♥ 600 g hvetemel
Fyll:
♥ 300 g kokt skinke, strimlet
♥ 400 g revet, vellagret Norvegia (eller annen god gulost, se tips)
Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ 200 g revet, vellagret Norvegia (eller annen god gulost, se tips)
♥ 2 ss valmuefrø
Fremgangsmåte:
Varm opp melken og smøret i en kjele slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen til den er fingervarm (i underkant av 37°C).
Løs opp gjæren i den avkjølte smørmelken. Tilsett salt og sukker. Bland deretter i fin, sammalt hvetemel og mesteparten av det hvite hvetemelet og elt deigen jevn.
La deigen heve lunt i 1 time.
Ha leiven på bakebordet. Bruk resten av hvetemelet til utbakingen. Del deigen i tre like store deler.
Kjevle ut hver del til en stor sirkel. Del hver runding opp i 8 trekanter (bruk en kniv eller pizzahjul til dette).
Legg revet ost og skinkestrimler i den bredeste enden av deig-trekantene.
Rull så sammen hver trekant fra den bredeste enden og inn mot spissen.
Bøy hornene så vidt så de får fin fasong.
Legg hornene på bakepapirdekkede stekeplater. Etterhev hornene i 45 minutter.
Visp sammen egget med litt melk. Pensle over hornene med eggeblandingen og dryss over revet ost eller valmuefrø til pynt.
Stek hornene midt i ovnen ved 225°C i ca 10-12 minutter. Hornene skal være gylne i fargen og gjennomstekte.
Jeg liker å lage noen med valmuefrø også.
Kjempegode, grove horn med ost og skinke!
Smaker aller best helt nystekte (etterpå kan de gjerne varmes litt i mikroen slik at osten smelter på nytt).
Yum!
Tips:
♥ Mange typer oster egner seg som fyll i disse hornene, så bruk det du liker best. Gode oster som smelter bra er modnet Norvegia, Jarlsberg, Cheddar og Ridderost osv. Bland gjerne med revet parmesan for ekstra god smak.
♥ Mange liker å bytte ut skinken med sprøstekte biter bacon, og det kan man selvsagt gjøre. Vil du på den annen side ha vegatarhorn, er det bare å sløyfe skinken og eventuelt legge inn noen strimler purreløk og/eller paprika.
♥ Horn med ost og skinke smaker aller best samme dag, men får du noe til overs, kan du putte dem i fryseren. Da er det greit å tine de frosne bollene i ovnen og eventuelt legge på litt ekstra ost for å få god osteskorpe.
Se også oppskrift på Horn med ost og skinke (som ikke inneholder noe grovt mel).
Enjoy!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Gjærdeig:
♥ 6 dl melk
♥ 200 g smør
♥ 50 g gjær
♥ 2 ts salt
♥ 1 ss sukker
♥ 400 g fin, sammalt hvetemel
♥ 600 g hvetemel
Fyll:
♥ 300 g kokt skinke, strimlet
♥ 400 g revet, vellagret Norvegia (eller annen god gulost, se tips)
Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ 200 g revet, vellagret Norvegia (eller annen god gulost, se tips)
♥ 2 ss valmuefrø
Varm opp melken og smøret i en kjele slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen til den er fingervarm (i underkant av 37°C).
Løs opp gjæren i den avkjølte smørmelken. Tilsett salt og sukker. Bland deretter i fin, sammalt hvetemel og mesteparten av det hvite hvetemelet og elt deigen jevn.
La deigen heve lunt i 1 time.
Ha leiven på bakebordet. Bruk resten av hvetemelet til utbakingen. Del deigen i tre like store deler.
Kjevle ut hver del til en stor sirkel. Del hver runding opp i 8 trekanter (bruk en kniv eller pizzahjul til dette).
Legg revet ost og skinkestrimler i den bredeste enden av deig-trekantene. Rull så sammen hver trekant fra den bredeste enden og inn mot spissen. Bøy hornene så vidt så de får fin fasong og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.
Etterhev hornene i 45 minutter.
Visp sammen egget med litt melk. Pensle over hornene med eggeblandingen og dryss over revet ost eller valmuefrø til pynt.
Stek hornene midt i ovnen ved 225°C i ca 10-12 minutter. Hornene skal være gylne i fargen og gjennomstekte.
♥ Mange typer oster egner seg som fyll i disse hornene, så bruk det du liker best. Gode oster som smelter bra er modnet Norvegia, Jarlsberg, Cheddar og Ridderost osv. Bland gjerne med revet parmesan for ekstra god smak.
♥ Mange liker å bytte ut skinken med sprøstekte biter bacon, og det kan man selvsagt gjøre. Vil du på den annen side ha vegatarhorn, er det bare å sløyfe skinken og eventuelt legge inn noen strimler purreløk og/eller paprika.
♥ Horn med ost og skinke smaker aller best samme dag, men får du noe til overs, kan du putte dem i fryseren. Da er det greit å tine de frosne bollene i ovnen og eventuelt legge på litt ekstra ost for å få god osteskorpe.
1 kommentar
Dette er mine ungers matpakke
Dette er mine ungers matpakke favoritt. Og så enkelt å bare ta ut horn fra fryseren på travle morgener. Ferdig tint og helt ferskt til lunsj.
Jeg synes de er enklere å rulle sammen når jeg bruker en skive med skinke i istedet for strimlet skinke. Også skiver med ost fungerer bra i stedet for revet ost.
Skriv ny kommentar