Grove skinkesnurrer

Grove skinkesnurrer til lunsj er alltid populært! 

 

 

Se også Grove pizzasnurrer og Grove horn med ost og skinke

 

Oppskriften gir ca. 24 stk. 

 

Ingredienser: 

Gjærdeig:
♥ 6 dl melk
♥ 200 g smør
♥ 50 g gjær
♥ 2 ts salt
♥ 1 ss sukker
♥ 400 g fin, sammalt hvetemel
♥ 600 g hvetemel

Fyll:
♥ 2 dl tomatpuré (kan sløfyes)
♥ 2 ss oregano (kan sløfyes)
♥ 400 g strimlet skinke
♥ 300 g revet ost

Pynt: 
♥ 1 egg til pensling, eller
♥ 200 g revet ost

 

Fremgangsmåte: 

Gjærdeig:

Varm opp melken og smøret i en kjele slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen til den er fingervarm (i underkant av 37°C).

Løs opp gjæren i den avkjølte smørmelken. Tilsett salt og sukker. Bland deretter i fin, sammalt hvetemel og det hvite hvetemelet og elt deigen jevn.

La deigen heve lunt i 1 time.
 

Utbaking og steking:

Del deigen i to emner som kjevles ut til avlange leiver.

 

 

Vil du lage skinkesnurrene veldig barnevennlige, så dropp tomatpuré og tørkede urter. Bare dryss skinken rett på leiven.

 

 

Deretter revet ost. 

 

 

Rull sammen leiven fra langsiden og skjær rullen i tykke skiver. Legg skivene på bakepapirdekkede stekeplater. 

 

 

 

 

Pensle over med lett sammenpisket egg, eller legg på litt ekstra revet ost.

 

 

Dersom du ønsker å bruke tomatpuré og tørkede urter, has dette først på leiven.

 

 

Deretter fordel over skinke og revet ost. 

 

 

Rull sammen leiven fra langsiden og skjær rullen i tykke skiver.  

 

 

Legg skivene på bakepapirdekkede stekeplater. 

 

 

 

Dryss gjerne over litt ekstra ost.  Smile  

 

 

 

La skinkesnurrene etterheve i 30 minutter.

Stek dem deretter midt i ovnen ved 220°C i ca 15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

 

 

Supergode skinkesnurrer i to varianter! 

 

 

Skinkesnurrer med tomatpuré og tørkede urter minner nokså mye om pizzasnurrer

 

 

Skinkesnurrer med bare ost og skinke er også veldig gode! 

 

 

Jeg lagde et brett av hver type av denne oppskriften. 

 

 

Tips: 

♥ Skinkesnurrene får mild smak hvis du kun fylles med skinke og ost. Veldig populære blant de små!

♥ Merk imidlertid at tomatpuré og urter gjør skinkesnurrene saftigere. 

♥ Grove skinkesnurrer er ypperlige å fryse og tiner på et par timer. Putter du dem frosne i sekken på morgenen, er de helt sikkert tinte til lunsjtid!  Yum  

 

 

Smaker aller best varme og nystekte!  Smile  

Kos deg! 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Grove skinkesnurrer
Ingredienser

Gjærdeig:
♥ 6 dl melk
♥ 200 g smør
♥ 50 g gjær
♥ 2 ts salt
♥ 1 ss sukker
♥ 400 g fin, sammalt hvetemel
♥ 600 g hvetemel

Fyll:
♥ 2 dl tomatpuré (kan sløfyes)
♥ 2 ss oregano (kan sløfyes)
♥ 400 g strimlet skinke
♥ 300 g revet ost

Pynt: 
♥ 1 egg til pensling, eller
♥ 200 g revet ost

Fremgangsmåte

Gjærdeig:
Varm opp melken og smøret i en kjele slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen til den er fingervarm (i underkant av 37°C).

Løs opp gjæren i den avkjølte smørmelken. Tilsett salt og sukker. Bland deretter i fin, sammalt hvetemel og det hvite hvetemelet og elt deigen jevn.

La deigen heve lunt i 1 time.

Utbaking og steking:
Del deigen i to emner som kjevles ut til avlange leiver.

Vil du lage skinkesnurrene veldig barnevennlige, så dropp tomatpuré og tørkede urter. Bare dryss skinken rett på leiven. Deretter revet ost. 

Rull sammen leiven fra langsiden og skjær rullen i tykke skiver. 

Pensle over med lett sammenpisket egg.

Dersom du ønsker å bruke tomatpuré og tørkede urter, has dette først på leiven. Deretter fordel over skinke og revet ost. 

Rull sammen leiven fra langsiden og skjær rullen i tykke skiver. 

Dryss gjerne over litt ekstra ost.  Smile  

La skinkesnurrene etterheve i 30 minutter.

Stek dem deretter midt i ovnen ved 220°C i ca 15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

Tips

♥ Skinkesnurrene får mild smak hvis du kun fylles med skinke og ost. Veldig populære blant de små!

♥ Tomatpuré og urter gjør skinkesnurrene saftigere og litt med like pizzasnurrer. 

♥ Grove skinkesnurrer er ypperlige å fryse og tiner på et par timer. Putter du dem frosne i sekken på morgenen, er de helt sikkert tinte til lunsjtid! 

Kakekategori
Brødbakst
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift