Brukere online: 1168
Brukere i dag: 5309
Brukere siste 7 dager: 195433
Nydelige kakebiter på en nydelig onsdag!
Dette er en saftig gulrotkake med valnøtter og rosiner som dekkes med et tykt lag luftig mascarponekrem. Mascarponekremen blir luftigere enn den klassiske ostekremen og smaker deilig av vanilje.
Oppskriften passer til liten langpanne.
Ingredienser:
Gulrotkake:
♥ 4 egg
♥ 3 dl matolje
♥ 400 g sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepasta
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts natron
♥ 1 ts kanel
♥ 250 g hvetemel
♥ 350 g finrevet gulrot
♥ 100 g valnøtter
♥ 1 dl rosiner
Mascarponekrem:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 250 g mascarpone
♥ 200 g melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepasta
Fremgangsmåte:
Gulrotkake:
Pisk egg, olje, sukker og vaniljekstrakt godt sammen. Bland deretter inn bakepulver, natron og kanel. Ha så i hvetemelet og rør til alle klumper er fjernet. Vend inn finrevet gulrot, hakkede valnøtter og rosiner og rør til deigen blir jevn.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40-50 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt, hvis ikke så steker du kaken litt lengre).
Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Mascarponekrem:
Pisk kremfløte, mascarpone, melis og vanilje sammen til du får en stiv krem.
Bre kremen over den avkjølte kaken.
Del kaken i firkanter.
Lekre gulrotkakebiter med luftig mascarponekrem!
Tips:
♥ Jeg bruker helst vaniljepasta fordi den gir en utrolig god og søt vaniljesmak (fås kjøpt på tube fra Dr Oetker i mange norske matvarebutikker). Alternativt kan du bruke vaniljeekstrakt eller frø fra vaniljestang i både kake og mascarponekrem.
♥ Mascarpone er en italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste matbutikker.
♥ Selve gulrotkake kan gjerne lages dagen i forveien. Pakk den godt inn i plast så den holder seg myk. Mascarponekremen bør helst lages på serveringsdagen slik at den er helt luftig og fersk.
Så da håper jeg at jeg klarte å friste deg litt i dag også...
Denne mascarponekremen er virkelig god sammen med gulrotkaken!
Kos deg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Gulrotkake:
♥ 4 egg
♥ 3 dl matolje
♥ 400 g sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepasta
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts natron
♥ 1 ts kanel
♥ 250 g hvetemel
♥ 350 g finrevet gulrot
♥ 100 g valnøtter
♥ 1 dl rosiner
Mascarponekrem:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 250 g mascarpone
♥ 200 g melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepasta
Gulrotkake:
Pisk egg, olje, sukker og vaniljekstrakt godt sammen. Bland deretter inn bakepulver, natron og kanel. Ha så i hvetemelet og rør til alle klumper er fjernet. Vend inn finrevet gulrot, hakkede valnøtter og rosiner og rør til deigen blir jevn.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40-50 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt, hvis ikke så steker du kaken litt lengre).
Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Mascarponekrem:
Pisk kremfløte, mascarpone, melis og vanilje sammen til du får en stiv krem. Bre kremen over den avkjølte kaken.
Del kaken i firkanter.
♥ Jeg bruker helst vaniljepasta fordi den gir en utrolig god og søt vaniljesmak (fås kjøpt på tube fra Dr Oetker i mange norske matvarebutikker). Alternativt kan du bruke vaniljeekstrakt eller frø fra vaniljestang i både kake og mascarponekrem.
♥ Mascarpone er en italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste matbutikker.
♥ Selve gulrotkake kan gjerne lages dagen i forveien. Pakk den godt inn i plast så den holder seg myk. Mascarponekremen bør helst lages på serveringsdagen slik at den er helt luftig og fersk.
Skriv ny kommentar