Gulrotkakebiter med mascarponekrem


Nydelige kakebiter på en nydelig onsdag! Smile  

Dette er en saftig gulrotkake med valnøtter og rosiner som dekkes med et tykt lag luftig mascarponekrem. Mascarponekremen blir luftigere enn den klassiske ostekremen og smaker deilig av vanilje. 

 

 

Oppskriften passer til liten langpanne.

 

  Yum  

 

Ingredienser:

Gulrotkake:
4 egg
3 dl matolje
400 g sukker
1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepasta
2 ts bakepulver
2 ts natron
1 ts kanel
250 g hvetemel
350 g finrevet gulrot
100 g valnøtter
1 dl rosiner

Mascarponekrem:
5 dl kremfløte
250 g mascarpone
200 g melis
1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepasta


Fremgangsmåte:

Gulrotkake:

Pisk egg, olje, sukker og vaniljekstrakt godt sammen. Bland deretter inn bakepulver, natron og kanel. Ha så i hvetemelet og rør til alle klumper er fjernet. Vend inn finrevet gulrot, hakkede valnøtter og rosiner og rør til deigen blir jevn. 

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40-50 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt, hvis ikke så steker du kaken litt lengre).

Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.


Mascarponekrem:

Pisk kremfløte, mascarpone, melis og vanilje sammen til du får en stiv krem.

 

 

Bre kremen over den avkjølte kaken.

 

 

Del kaken i firkanter. 

 

 

Lekre gulrotkakebiter med luftig mascarponekrem!

 

 

Tips:

Jeg bruker helst vaniljepasta fordi den gir en utrolig god og søt vaniljesmak (fås kjøpt på tube fra Dr Oetker i mange norske matvarebutikker). Alternativt kan du bruke vaniljeekstrakt eller frø fra vaniljestang i både kake og mascarponekrem.

Mascarpone er en italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste matbutikker. 

 

 

Selve gulrotkake kan gjerne lages dagen i forveien. Pakk den godt inn i plast så den holder seg myk. Mascarponekremen bør helst lages på serveringsdagen slik at den er helt luftig og fersk. 

 

 

Så da håper jeg at jeg klarte å friste deg litt i dag også...  Smile  

 

 

Denne mascarponekremen er virkelig god sammen med gulrotkaken!

 

 

Kos deg!  Heart  

 

 

     
 

 

Gulrotkakebiter med mascarponekrem
Ingredienser

Gulrotkake:
4 egg
3 dl matolje
400 g sukker
1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepasta
2 ts bakepulver
2 ts natron
1 ts kanel
250 g hvetemel
350 g finrevet gulrot
100 g valnøtter
1 dl rosiner

Mascarponekrem:
5 dl kremfløte
250 g mascarpone
200 g melis
1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepasta

Fremgangsmåte

Gulrotkake:
Pisk egg, olje, sukker og vaniljekstrakt godt sammen. Bland deretter inn bakepulver, natron og kanel. Ha så i hvetemelet og rør til alle klumper er fjernet. Vend inn finrevet gulrot, hakkede valnøtter og rosiner og rør til deigen blir jevn. 

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40-50 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt, hvis ikke så steker du kaken litt lengre).

Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Mascarponekrem:
Pisk kremfløte, mascarpone, melis og vanilje sammen til du får en stiv krem. Bre kremen over den avkjølte kaken.

Del kaken i firkanter. 

Tips

Jeg bruker helst vaniljepasta fordi den gir en utrolig god og søt vaniljesmak (fås kjøpt på tube fra Dr Oetker i mange norske matvarebutikker). Alternativt kan du bruke vaniljeekstrakt eller frø fra vaniljestang i både kake og mascarponekrem.

Mascarpone er en italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste matbutikker. 

Selve gulrotkake kan gjerne lages dagen i forveien. Pakk den godt inn i plast så den holder seg myk. Mascarponekremen bør helst lages på serveringsdagen slik at den er helt luftig og fersk. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift