Havregrynsvafler

"Havregrynsvafler" er ideelle for deg som vil redusere på bruken av hvetemel eller som rett og slett ikke tåler hvetemel. Vaffeloppskriften inneholder bare 2 ss hvetemel og resten havregryn. Du kan også sløyfe alt hvetemelet - vaflene blir da litt "løsere i fisken", men likevel KJEMPEGODE!

Oppskiften gir 10 plater. Se også oppskrift på Havrevafler.

Havregrynsvafler
Ingredienser

4 dl havregryn (små, lettkokte)
3 dl kefir
3 dl melk (gjerne H-melk)
2 egg
3 ss smeltet smør
1 ss sukker
0,5 ts natron
2 ss hvetemel (se tips)

Fremgangsmåte

Ha havregryn i en bolle. Bland med kefir og melk og la dette stå og svelle i ca 1 time. Rør så inn sammenpiskede egg, smeltet smør og sukker. Tilsett til slutt natron og eventuelt hvetemel (se tips). Rør godt sammen. La deigen stå og svelle i 15 min til.

Stek gyldne vafler i vaffeljern på middels varme. Bruk eventuelt litt ekstra smør til stekingen. Spises nystekte!

Tips

Det er viktig for vaflenes konsistens at havregrynene får stå og svelle skikkelig, så ikke sløyf den biten!

Du kan som sagt innledningsvis droppe alt hvetemel. Øk da med 2 ss ekstra med havregryn. Vaflene blir da litt mykere og "slappere" i konsistensen, men smaken blir så å si lik.

Vaflene smaker usedvanlig godt med smør og brunost!

Se også oppskrift på "Hjertegode vafler", som også inneholder havregryn.

Kakekategori
Allergier og preferanser
Stikkord

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift