Havrelatte (Oat Milk Latte)


Med skikkelig god kaffe (og noen småkaker Wink ) blir det straks bedre med hjemmekontor! 

"Oat Milk Latte" er vegansk kaffe latte, som lages med havremelk i stedet for kumelk. 

Jeg tilsetter litt lønnesirup som søtning og ørlite vanilje og kanel.

Nydelig! 

 

 

Oppskriften passer til 2 porsjoner.

Ingredienser:

♥ 1 dl varm espresso
♥ 2 ss lønnesirup
♥ 0,5 ts vaniljesukker
♥ lite kaneldryss
♥ 5 dl havremelk (se tips)


Fremgangsmåte:

Start med å varme melken (bruk gjerne en melkesteamer hvis du har).

Lag klar varm espresso og hell i to kopper (eller glass som tåler varme).

 

 

Tilsett lønnesirup, litt vanilje og kanel og rør raskt rundt (se tips).

Hell varm havremelk i koppene.

 

 

Server latten nylaget og varm. 

 

 


Tips:

♥ Oppskriften er veiledende. Tilpass forholdet kaffe og melk ettersom hvor sterk du liker kaffen. 

♥ Hvis du ikke har espresso, bruker du bare vanlig kaffe.

♥ Jeg brukte her havremelken Oatly iKaffe. Denne gangen bare steamet jeg melken, men denne havremelken egner seg også veldig godt for å skummes som gir mer melkeskum på toppen av latten.

 

 

♥ Lønnesirup kan byttes ut med brunt sukker eller sløyfes helt. Det går såklart også fint å droppe vanilje og/eller kanel. 

 

Småkakene du ser i bakgrunnen er Serinakaker.

Nydelig kombo! 

 

 

 ♥ Stay home. ♥ Stay safe. 

 

Havrelatte (Oat Milk Latte)
Ingredienser

♥ 1 dl varm espresso
♥ 2 ss lønnesirup
♥ 0,5 ts vaniljesukker
♥ lite kaneldryss
♥ 5 dl havremelk (se tips)

Fremgangsmåte

Start med å varme melken (bruk gjerne en melkesteamer hvis du har).

Lag klar varm espresso og hell i to kopper (eller glass som tåler varme).

Tilsett lønnesirup, litt vanilje og kanel og rør raskt rundt (se tips).

Hell varm havremelk i koppene.

Server latten nylaget og varm. 

Tips

♥ Oppskriften er veiledende. Tilpass forholdet kaffe og melk ettersom hvor sterk du liker kaffen. 

♥ Hvis du ikke har espresso, bruker du bare vanlig kaffe.

♥ Jeg brukte her havremelken Oatly iKaffe. Denne gangen bare steamet jeg melken, men denne havremelken egner seg også veldig godt for å skummes som gir mer melkeskum på toppen av latten.

♥ Lønnesirup kan byttes ut med brunt sukker eller sløyfes helt. Det går såklart også fint å droppe vanilje og/eller kanel. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift