Havrelatte (Oat Milk Latte)


Med skikkelig god kaffe (og noen småkaker Wink ) blir det straks bedre med hjemmekontor! 

"Oat Milk Latte" er vegansk kaffe latte, som lages med havremelk i stedet for kumelk. 

Jeg tilsetter litt lønnesirup som søtning og ørlite vanilje og kanel.

Nydelig! 

 

 

Oppskriften passer til 2 porsjoner.

Ingredienser:

1 dl varm espresso
2 ss lønnesirup
0,5 ts vaniljesukker
lite kaneldryss
5 dl havremelk (se tips)


Fremgangsmåte:

Start med å varme melken (bruk gjerne en melkesteamer hvis du har).

Lag klar varm espresso og hell i to kopper (eller glass som tåler varme).

 

 

Tilsett lønnesirup, litt vanilje og kanel og rør raskt rundt (se tips).

Hell varm havremelk i koppene.

 

 

Server latten nylaget og varm. 

 

 


Tips:

Oppskriften er veiledende. Tilpass forholdet kaffe og melk ettersom hvor sterk du liker kaffen. 

Hvis du ikke har espresso, bruker du bare vanlig kaffe.

Jeg brukte her havremelken Oatly iKaffe. Denne gangen bare steamet jeg melken, men denne havremelken egner seg også veldig godt for å skummes som gir mer melkeskum på toppen av latten.

 

 

Lønnesirup kan byttes ut med brunt sukker eller sløyfes helt. Det går såklart også fint å droppe vanilje og/eller kanel. 

 

Småkakene du ser i bakgrunnen er Serinakaker.

Nydelig kombo! 

 

 

  Stay home.  Stay safe. 

 

Havrelatte (Oat Milk Latte)
Ingredienser

1 dl varm espresso
2 ss lønnesirup
0,5 ts vaniljesukker
lite kaneldryss
5 dl havremelk (se tips)

Fremgangsmåte

Start med å varme melken (bruk gjerne en melkesteamer hvis du har).

Lag klar varm espresso og hell i to kopper (eller glass som tåler varme).

Tilsett lønnesirup, litt vanilje og kanel og rør raskt rundt (se tips).

Hell varm havremelk i koppene.

Server latten nylaget og varm. 

Tips

Oppskriften er veiledende. Tilpass forholdet kaffe og melk ettersom hvor sterk du liker kaffen. 

Hvis du ikke har espresso, bruker du bare vanlig kaffe.

Jeg brukte her havremelken Oatly iKaffe. Denne gangen bare steamet jeg melken, men denne havremelken egner seg også veldig godt for å skummes som gir mer melkeskum på toppen av latten.

Lønnesirup kan byttes ut med brunt sukker eller sløyfes helt. Det går såklart også fint å droppe vanilje og/eller kanel. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift