Brukere online: 1103
Brukere i dag: 31271
Brukere siste 7 dager: 168202
Hei,
Er der klare for noe skikkelig godt ??
Dette er en usedvanlig god banankake med hasselnøtter, sjokoladebiter og myk ostekrem med vaniljesmak på toppen.
Going bananas, need to make this!
Oppskriften er til liten langpanne.
Ingredienser:
♥ 3 store egg
♥ 3,5 dl sukker
♥ 100 g smør
♥ 1,5 dl melk
♥ 3 modne bananer
♥ 1 ss bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 100 g hasselnøtter
Ostekrem:
♥ 200 g kremost med vanilje (se tips)
♥ 100 g smør
♥ 5 dl melis
Pynt:
♥ kakestrøssel
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og tilsett sammen med melken. Mos bananene (jeg bruker stavmikser til dette) og bland i dette også. Sikt litt av melet sammen med bakepulver og vaniljesukker. Vend inn i deigen. Bland deretter i resten av melet til en klumpfri deig. Hakk kokesjokoladen og hasselnøttene og vend inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min, til den er gylden på toppen og gjennomstekt. Avkjøl kaken helt i formen.
Til ostekremen piskes kremosten sammen med romtemperert, mykt smør. Tilsett melis under fortsatt pisking til du får en luftig ostekrem.
Hvelv kaken ut av langpannen og fjern bakepapiret.
Bre ostekremen over kaken og dryss over kakestrøssel til pynt.
Del kaken opp i passe store firkanter.
NAM!
Tips:
Jeg har her brukt Kremost til baking med vanilje, fra Tine. 1 boks tilsvarer 200 gram. Denne kremosten gir usedvanlig god frosting! Det er også mulig å bruke vanlig kremost naturell (f eks Philadelfia), men tilsett da et par ts vaniljesukker for å få den ønskede vaniljesmaken.
Kakestykkene kan oppbevares i en lulfttett boks i romtemperatur i et par dager.
Kakene kan også fryses. Det er lurt å fryse dem på et brett e.l. først, til ostekremen har stivnet. Deretter kan du stable kakene oppå hverandre i poser med litt matpapir i mellom uten at kakene klistrer seg inn i hverandre.
Yummy treat ♥
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
3 store egg
3,5 dl sukker
100 g smør
1,5 dl melk
3 modne bananer
1 ss bakepulver
2 ts vaniljesukker
4,5 dl hvetemel
150 g kokesjokolade
100 g hasselnøtter
Ostekrem:
200 g kremost med vanilje (se tips)
100 g smør
5 dl melis
Pynt:
kakestrøssel
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og tilsett sammen med melken. Mos bananene (jeg bruker stavmikser til dette) og bland i dette også. Sikt litt av melet sammen med bakepulver og vaniljesukker. Vend inn i deigen. Bland deretter i resten av melet til en klumpfri deig. Hakk kokesjokoladen og hasselnøttene og vend inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min, til den er gylden på toppen og gjennomstekt. Avkjøl kaken helt i formen.
Til ostekremen piskes kremosten sammen med romtemperert, mykt smør. Tilsett melis under fortsatt pisking til du får en luftig ostekrem.
Hvelv kaken ut av langpannen og fjern bakepapiret. Bre ostekremen over kaken og dryss over kakestrøssel til pynt. Del kaken opp i passe store firkanter.
Jeg har her brukt Kremost til baking med vanilje, fra Tine. 1 boks tilsvarer 200 gram. Denne kremosten gir usedvanlig god frosting! Det er også mulig å bruke vanlig kremost naturell (f eks Philadelfia), men tilsett da et par ts vaniljesukker for å få den ønskede vaniljesmaken.
Kakestykkene kan oppbevares i en boks i romtemperatur i et par dager, eller så kan de fryses. Det er lurt å fryse dem på et brett e.l. først, til ostekremen har stivnet. Deretter kan du stable kakene oppå hverandre i poser med litt matpapir i mellom uten at kakene klistrer seg inn i hverandre.
9 kommentarer
Såg kjempe lekker ut!
Såg kjempe lekker ut!
Liten langpanne skriver du, ca 20x30? er det slik at oppskriften må dobbles om jeg ønsker en stor langpanne?
Hei. Det lurer jeg på også
Hei. Det lurer jeg på også Har du prøvd å doble den?
Kan hasselnøttene sløyfes?
Kan hasselnøttene sløyfes? Har en mor som ville ha elsket denne kaken, men er desverre allergisk mot en del nøtter ,i dette tilfelle hasselnøtter... Det vil vel ikke gå ut på konstistens til kaken? Takk på forhånd!<3 Elske nettsiden din forresten :)
Hei! Kan man fryse denne
Hei! Kan man fryse denne kaken? :-)
Jeg har fryst denne kaken og
Jeg har fryst denne kaken og det gikk fint! :)
Kristine, Tine kremost
Kristine, Tine kremost vanilje for baking finnes ikke lenger!! :-( Så da får jeg vel heller gå for tipset ditt og tilsette litt vaniljesukker i philadelphia.
Nydelig kake, byttet ut
Nydelig kake, byttet ut kokesjokolade med firkløversjokolade og hadde rød konditorfarge i kremen:) kjempegod
Har nettopp bakt denne kaken
Har nettopp bakt denne kaken - synes det ble litt mye og veldig søt glasur - neste gang vil jeg prøve med 3 dl melis.
Nydelig banankake! Byttet ut
Nydelig banankake! Byttet ut hasselnøttene med havregryn, og det ble et godt alternativAllergivennlig og fint for de som ikke liker nøtter i kaker.
Skriv ny kommentar