Hjemmelaget Bounty

Annonse: Nestlé

Hei alle sammen!

Bounty er noe av det beste jeg vet når det gjelder sjokolader, men nå som jeg har fått smaken på Hjemmelaget Bounty, er det vanskelig å gå tilbake til kjøpevarianten – for hjemmelaget smaker enda bedre!

 

 

Det aller beste med denne oppskriften er at den dessuten er latterlig enkel og inneholder bare noen få ingredienser. Kokosfyllet består av søt, kondensert melk som røres raskt sammen med kokos og litt vanilje. Fyllet formes til små biter som settes kjølig. Deretter er det bare å dyppe konfekten i smeltet sjokolade.

Just lovely ♥

 

 

Ingredienser:

Kokosfyll:
♥ 400 g søt, kondensert melk (se tips)
♥ 250 g kokos
♥ 2 ts vaniljesukker

Sjokoladetrekk:
♥ 200 g melkesjokolade
♥ 100 g lys kokesjokolade
♥ 100 g mørk kokesjokolade
♥ 30 g delfiafett

Pynt:
♥ litt kokos


Fremgangsmåte:

Ha den søte, kondenserte melken i en bolle.

 

 

Tilsett kokosen og vaniljesukker.

 

 

Rør rundt så alt blir godt blandet.

 

 

Sett bollen i kjøleskapet i 15 minutter så blandingen får satt seg litt.

 

 

Legg bakepapir utover på et brett. Ta bollen med kokosfyllet ut av kjøleskapet og form blandingen til små, avlange biter. Vask hendene ofte, for kokosblandingen er litt klissete, men det går greit å forme den når hendene er litt fuktige.

Sett brettet i kjøleskapet i 30-45 minutter, så bitene får stivnet noe.

 

 

Smelt sjokoladen og delfiafett i en bolle over vannbad.

Legg én og én kokosbit på en gaffel og øs smeltet sjokolade over med en spiseskje så hele biten (bortsett fra undersiden) blir dekket av sjokolade. Legg biten forsiktig tilbake på brettet med bakepapir og gjenta med resten av bitene.

 

 

Dryss over litt kokos som pynt før sjokoladen har stivnet.

Sett brettet i kjøleskapet i en times tid så sjokoladetrekket stivner helt.

 

 

Hjemmelaget Bounty er så klar til å serveres og nytes! Smile

 

 

Hjemmelaget Bounty er bare så utrolig godt! 

 

 

 Yum  Yum  Yum  

 

 

Tips:

♥ I kokosfyllet brukes søt, kondensert melk, som kjøpes på hermetikkboks og som finnes i de fleste velassorterte matbutikkene i Norge. Jeg har brukt denne boksen fra Nestlé (400 g tilsvarer 1 boks):

 

 

Merk at du ikke kan bruke Vikingmelk i denne oppskriften, selv om også det er kondensert melk som selges på hermetikkboks. Vikingmelk er nemlig usøtet og har en helt annen konsistens enn søt, kondensert melk. Søt, kondensert melk er tykk i konsistensen og gjør at kokosfyllet blir akkurat passe fast og søtt.

♥ Til sjokoladetrekket har jeg brukt en blanding av lys og mørk sjokolade siden jeg liker det best, men like du ren melkesjokolade, er det bare å bruke det i stedet. Delfiafettet gjør at sjokoladen tynnes ut litt og det blir lettere å få pen og glatt overflate på konfekten.

♥ Hjemmelaget Bounty kan oppbevares i flere uker i kjøleskapet. Legg dem i en tett boks med papir mellom lagene og sett boksen kjølig så sjokoladetrekket ikke blir klissete.

 

 

ENJOY!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Innlegget er skrevet som del av mitt samarbeid med Nestlé.

Hjemmelaget Bounty
Ingredienser

Kokosfyll:
♥ 400 g søt, kondensert melk (se tips)
♥ 250 g kokos
♥ 2 ts vaniljesukker

Sjokoladetrekk:
♥ 200 g melkesjokolade
♥ 100 g lys kokesjokolade
♥ 100 g mørk kokesjokolade
♥ 30 g delfiafett

Pynt:
♥ litt kokos

Fremgangsmåte

Ha den søte, kondenserte melken i en bolle. Tilsett kokosen og vaniljesukker. Rør rundt så alt blir godt blandet. Sett bollen i kjøleskapet i 15 minutter så blandingen får satt seg litt.

Legg bakepapir utover på et brett. Ta bollen med kokosfyllet ut av kjøleskapet og form blandingen til små, avlange biter. Vask hendene ofte, for kokosblandingen er litt klissete, men det går greit å forme den når hendene er litt fuktige.

Sett brettet i kjøleskapet i 30-45 minutter, så bitene får stivnet noe.

Smelt sjokoladen og delfiafett i en bolle over vannbad.

Legg én og én kokosbit på en gaffel og øs smeltet sjokolade over med en spiseskje så hele biten (bortsett fra undersiden) blir dekket av sjokolade. Legg biten forsiktig tilbake på brettet med bakepapir og gjenta med resten av bitene. Dryss over litt kokos som pynt før sjokoladen har stivnet.

Sett brettet i kjøleskapet i en times tid så sjokoladetrekket stivner helt.

Hjemmelaget Bounty er så klar til å serveres og nytes! 

Tips

♥ I kokosfyllet brukes søt, kondensert melk, som kjøpes på hermetikkboks og som finnes i de fleste velassorterte matbutikkene i Norge. Merk at du ikke kan bruke Vikingmelk i denne oppskriften, selv om også det er kondensert melk som selges på hermetikkboks. Vikingmelk er nemlig usøtet og har en helt annen konsistens enn søt, kondensert melk. Søt, kondensert melk er tykk i konsistensen og gjør at kokosfyllet blir akkurat passe fast og søtt.

♥ Til sjokoladetrekket har jeg brukt en blanding av lys og mørk sjokolade siden jeg liker det best, men like du ren melkesjokolade, er det bare å bruke det i stedet. Delfiafettet gjør at sjokoladen tynnes ut litt og det blir lettere å få pen og glatt overflate på konfekten.

♥ Hjemmelaget Bounty kan oppbevares i flere uker i kjøleskapet. Legg dem i en tett boks med papir mellom lagene og sett boksen kjølig så sjokoladetrekket ikke blir klissete.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

14 kommentarer

Skal en bruke både 200 g melkesjokolade +100g lys sjokolade +100g mørk sjokolade?

Dette var en fantastisk enkel og aller beste oppskrift. Har prøvd utallige oppskrifter på Bounty og ikke blitt fornøyd med konsistensen. Denne er absolutt søt nok med melken og kokkos. Konsistensen perfekt......endelig! Tuuusen takk!

Disse ble rett og slett nydelige. Fulgte oppskrift til punkt og prikke, eneste lengre tid i kjøleskapet.

Oioi, disse ble veeeldig søte! Må være den kondensere melken, siden det ellers bare er litt vaniljesukker i i mektigste laget for meg! Men enkel oppskrift!

Har godt etter oppskriften og er veldig fornøyd og de er kjempegode ❤️Ønsker deg en god jul

Veldig enkelt og veldig godt! Hadde bare 300 g kokesjokolade derav 200 lys og 100 mørk, men det ble nok, og veldig godt. Tips: jeg la bakepapir i en liten ildfast form og klemte ut massen der, bretta andre halvdel av papiret over og flatet det ut. Satt det kaldt, så tok jeg det ut og skar opp med pizzahjul. Superkjapt, lett å få like biter, og veldig minimalt med kliss. Satt de så i fryseren en liten stund før jeg rulla dem i sjokoladen, så stivna den fort.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift