Honningkake med pomerans

Annonse: Karo Pharma

Heisan!

Hjelp - det er siste helgen før jul!  Icon eek 

Mye skal fikses og ordnes, men det går nok bra skal du se...  Icon e smile

Denne gode honningkaken er kjempelettvint å lage!

 

 

Honningkaken er av den gammeldagse sorten, med veldig god smak av krydder, rosiner og appelsin! Den gode appelsinsmaken kommer av malt pomeransskall i deigen.

Malt pomeransskall er et produkt du får kjøpt på apoteket.
 

 

Malt pomeransskall inngår i serien Apro tradisjoner, som er nyttige bakeingredienser som du får kjøpt på apotek.

 

 

Oppskriften finner du også i juleheftet som jeg har laget i samarbeid med Karo Pharma som fører serien Apro tradisjoner, og som du kan få med deg gratis fra de fleste apotekene i Norge.

 

 

 

Ingredienser:

♥ 500 g honning
♥ 500 g brunt farin
♥ 3 dl vann
♥ 2 egg
♥ 2 ts natron
♥ 2 ts ingefær
♥ 2 ts malt pomeransskall
♥ 2 ts allehånde eller nellik
♥ revet skall av 2 appelsiner
♥ 200 g rosiner
♥ 1 kg hvetemel

 

Fremgangsmåte:

Ha honning, brunt farinsukker og vann i en tykkbunnet kjele. Varm opp blandingen under omrøring. Ta kjelen av platen når sukkeret har løst seg opp.

Visp eggene lett sammen med en gaffel og bland i. Rør inn natron, krydder, revet appelsinskall og rosiner. Bland inn hvetemelet til slutt.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i 1 time (sjekk med en kakenål at den er gjennomstekt i midten). Avkjøl kaken i formen.

Del den avkjølte kaken opp i skiver.

 


Tips:

♥ Det er riktig at det ikke skal være noe smør i denne oppskriften. Icon e smile 

♥ Kaken kan også stekes i stor langpanne (ca 30x40 cm). Reduser i så fall steketiden til 30-40 minutter. Kaken blir da nokså mye lavere og kan deles i firkanter i stedet for i skiver.

♥ Honningkaken holder seg god i mange dager om den pakkes inn i plast. Kaken er også fin å fryse.

♥ Malt pomeransskall gir en lett syrlig appelsinsmak. Fås som sagt kjøpt på apoteket.

 

 

 

Ha en fin lørdag!

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Honningkake med pomerans
Ingredienser

♥ 500 g honning
♥ 500 g brunt farin
♥ 3 dl vann
♥ 2 egg
♥ 2 ts natron
♥ 2 ts ingefær
♥ 2 ts malt pomeransskall
♥ 2 ts allehånde eller nellik
♥ revet skall av 2 appelsiner
♥ 200 g rosiner
♥ 1 kg hvetemel

Fremgangsmåte

Ha honning, brunt farinsukker og vann i en tykkbunnet kjele. Varm opp blandingen under omrøring. Ta kjelen av platen når sukkeret har løst seg opp.

Visp eggene lett sammen med en gaffel og bland i. Rør inn natron, krydder, revet appelsinskall og rosiner. Bland inn hvetemelet til slutt.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i 1 time (sjekk med en kakenål at den er gjennomstekt i midten). Avkjøl kaken i formen.

Del den avkjølte kaken opp i skiver.

Tips

♥ Det er riktig at det ikke skal være noe smør i denne oppskriften.

♥ Kaken kan også stekes i stor langpanne (ca 30x40 cm). Reduser i så fall steketiden til 30-40 minutter. Kaken blir da nokså mye lavere og kan deles i firkanter i stedet for i skiver.

♥ Honningkaken holder seg god i mange dager om den pakkes inn i plast. Kaken er også fin å fryse.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Hei.
På hvilket apotek får du pommerans, jeg har lett i flere butikker, og senest i går var jeg på Apotek1 og spurte etter det, men de har tatt det ut av sortimentet, så jeg aner ikke hvor jeg skal finne det.

Mvh Frøydis

Som svar på av Frøydis Øren (ikke bekreftet)

Utsolgt på de fleste apotek her også. De sa det er sesongvare og at det derfor ikke kommer inn igjen. Bestilte på nett jeg,på komplett apotek.no
Mvh Lena

Denne ble veldig god! Jeg fikk heller ikke tak i pomeransskall, men den ble nydelig uten også. Jeg erstattet noe av vannet med eplejuice:) Kaken var ferdig allerede etter 40 minutter i min ovn. Den er helt ny, så jeg har ikke fått testet om den er varmere enn vanlig på annen bakst.
Tusen takk for flott side

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift