Brukere online: 2222
Brukere i dag: 23996
Brukere siste 7 dager: 195516
Oppskriften på "Cranberry Blondies" kommer fra den kjente, britiske kokken, kokebokforfatteren og restauranteieren Mark Hix.
Om kaken skriver han: "Like many gentlemen I've always preferred blondies to brownies. This is a great recipe for the alternative chocolate brownie. They're made with white chocolate and I have added cranberries to give that touch of pink that suits blondes so well".
Nydelig kake!
Oppskriften passer til liten langpanne.
270 g smør
400 g hvit sjokolade
4 egg
200 g sukker
1 ts vaniljeekstrakt
1 ss revet appelsinskall
270 g hvetemel
125 g tørkede tranebær
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett halvparten (200 g) av den hvite sjokoladen oppdelt i biter. Rør til sjokoladen har smeltet.
Pisk egg og sukker til tykk og luftig eggedosis. Rør inn sjokoladesmøret, vaniljeekstrakt og revet appelsinskall. Bland i hvetemelet, 200 g hakket hvit sjokolade og 75 g av tranebærene.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm). Dryss over resterende 50 g av tranebærene på toppen av kaken.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 20-30 minutter. Kaken skal være fast på overflaten, men bløt inni. La kaken bli helt kald i formen (gjerne i kjøleskapet over natten).
Del kaken opp i små firkanter.
Cranberry Blondies er holdbare lenge. Oppbevar dem innpakket i plast i kjøleskapet. De er dessuten fine å fryse!
- -
Og siden jeg er blondine selv, tør jeg å ta med tre søte, små blondinevitser på tampen :-):
1)
To amuse a Blonde for hours, give her a sheet of paper with 'Please turn over' scribbled on both sides.
* * *
2)
A blonde asked someone what time it was, and they told her it was 4:45. The blonde, with a puzzled look on her face replied,
"You know, it's the weirdest thing, I have been asking that question all day, and each time I get a different answer."
* * *
3)
The assistant asked the blonde if she would like her pizza cut into six pieces or twelve.
"Six please" she said, "I could never eat twelve!"
Skriv ny kommentar