Brukere online: 387
Brukere i dag: 675
Brukere siste 7 dager: 195673
En kremete, fransk Brie, tørkede julefrukter og flytende honning = en fantastisk kombinasjon!
Serveres med baguetter i skiver eller hjemmelaget Fikenkake med kanel, som jeg har gjort her.
Ingredienser:
♥ 1 stor, rund Brie (se tips)
Topping:
♥ 250 g miks av tørket frukt og nøtter (se tips)
♥ 2 dl flytende honning (se tips)
Fremgangsmåte:
Legg osten på en bakepapirkledd stekeplate og varm den opp vd 180 i ca. 20 minutter. Det gjør at den blir lun og bløt i midten.
Imens deler du opp tørket frukt i mindre biter og blander med nøtter i en bolle. Tilsett honningen og rør godt sammen.
Legg den oppvarmede osten på et passende fat. Legg frukt-, nøtte- og honningblandingen på toppen av osten.
Serveres!
Denne osten blir virkelig flott å servere!
Nam-nam-nam-nam-nam.....
Tips:
♥ Jeg brukte en stor, rund Brie av denne typen.
♥ Du står selvsagt fritt til å velge din egen kombinasjon av tørkede frukter og nøtter. Jeg brukte her en kombinasjon av fiken, aprikoser, rosiner og tranebær som jeg synes ga fine julefarger. I tillegg mandler, skåldede mandler og skåldede hasselnøtter. De skåldede nøttene gir lysfarge, som ser vakkert ut sammen med de røde tranebærene.
♥ Jeg bruker flytende akasiehonning.
♥ Hvis du vil, går det også an å lage en Julebrie uten å varme den først. Da vil osten holde seg fast i konsistensen.
♥ Du finner oppskrift på Fikenkake med kanel her på Det søte liv.
♥ Se også Camembert med pistasjnøtter og flytende honning.
Dette smaker bare helt utrolig godt!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 stor, rund Brie (se tips)
Topping:
♥ 250 g miks av tørket frukt og nøtter (se tips)
♥ 2 dl flytende honning (se tips)
Legg osten på en bakepapirkledd stekeplate og varm den opp vd 180 i ca. 20 minutter. Det gjør at den blir lun og bløt i midten.
Imens deler du opp tørket frukt i mindre biter og blander med nøtter i en bolle. Tilsett honningen og rør godt sammen.
Legg den oppvarmede osten på et passende fat. Legg frukt-, nøtte- og honningblandingen på toppen av osten.
Serveres!
♥ Du står selvsagt fritt til å velge din egen kombinasjon av tørkede frukter og nøtter. Jeg brukte her en kombinasjon av fiken, aprikoser, rosiner og tranebær som jeg synes ga fine julefarger. I tillegg mandler, skåldede mandler og skåldede hasselnøtter. De skåldede nøttene gir lysfarge, som ser vakkert ut sammen med de røde tranebærene.
♥ Jeg bruker flytende akasiehonning.
♥ Hvis du vil, går det også an å lage en Julebrie uten å varme den først. Da vil osten holde seg fast i konsistensen.
♥ Du finner oppskrift på Fikenkake med kanel her på Det søte liv.
Skriv ny kommentar