Julebrie med tørket frukt og flytende honning


En kremete, fransk Brie, tørkede julefrukter og flytende honning = en fantastisk kombinasjon!

 

 

Serveres med baguetter i skiver eller hjemmelaget Fikenkake med kanel, som jeg har gjort her.

 

 

Ingredienser:

1 stor, rund Brie (se tips)

Topping:
250 g miks av tørket frukt og nøtter (se tips)
2 dl flytende honning (se tips)


Fremgangsmåte:

Legg osten på en bakepapirkledd stekeplate og varm den opp vd 180 i ca. 20 minutter. Det gjør at den blir lun og bløt i midten.

Imens deler du opp tørket frukt i mindre biter og blander med nøtter i en bolle. Tilsett honningen og rør godt sammen.

Legg den oppvarmede osten på et passende fat. Legg frukt-, nøtte- og honningblandingen på toppen av osten.

Serveres!

 

 

Denne osten blir virkelig flott å servere!

 

 

Nam-nam-nam-nam-nam.....

 

 

Tips:

Jeg brukte en stor, rund Brie av denne typen.

 

 

Du står selvsagt fritt til å velge din egen kombinasjon av tørkede frukter og nøtter. Jeg brukte her en kombinasjon av fiken, aprikoser, rosiner og tranebær som jeg synes ga fine julefarger. I tillegg mandler, skåldede mandler og skåldede hasselnøtter. De skåldede nøttene gir lysfarge, som ser vakkert ut sammen med de røde tranebærene.

 


 

Jeg bruker flytende akasiehonning.

 

 

Hvis du vil, går det også an å lage en Julebrie uten å varme den først. Da vil osten holde seg fast i konsistensen.

Du finner oppskrift på Fikenkake med kanel her på Det søte liv.

 

 

Se også Camembert med pistasjnøtter og flytende honning.

 

 

Dette smaker bare helt utrolig godt!

 

 

 

Julebrie med tørket frukt og flytende honning
Ingredienser

1 stor, rund Brie (se tips)

Topping:
250 g miks av tørket frukt og nøtter (se tips)
2 dl flytende honning (se tips)

Fremgangsmåte

Legg osten på en bakepapirkledd stekeplate og varm den opp vd 180 i ca. 20 minutter. Det gjør at den blir lun og bløt i midten.

Imens deler du opp tørket frukt i mindre biter og blander med nøtter i en bolle. Tilsett honningen og rør godt sammen.

Legg den oppvarmede osten på et passende fat. Legg frukt-, nøtte- og honningblandingen på toppen av osten.

Serveres!

Tips

Du står selvsagt fritt til å velge din egen kombinasjon av tørkede frukter og nøtter. Jeg brukte her en kombinasjon av fiken, aprikoser, rosiner og tranebær som jeg synes ga fine julefarger. I tillegg mandler, skåldede mandler og skåldede hasselnøtter. De skåldede nøttene gir lysfarge, som ser vakkert ut sammen med de røde tranebærene.

Jeg bruker flytende akasiehonning.

Hvis du vil, går det også an å lage en Julebrie uten å varme den først. Da vil osten holde seg fast i konsistensen.

Du finner oppskrift på Fikenkake med kanel her på Det søte liv.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift