Karamellisert ripspai med havre

Dette er en populær oppskrift som jeg tidligere har laget med rabarbra: Karamellisert rabarbrapai med havre, og med blåbær: Karamellisert blåbærpai med havre. Se også Karamellisert eplepai med havre. Det som kjennetegner denne enkle kaken er topplaget som blir skikkelig herlig seigt og karamellisert. 

Jeg tenkte meg at syrlige rips kunne passe sammen med en slik søt og deilig topping, og det var helt riktig! 

Serveres varm, og gjerne sammen med vaniljeis. 

 

 

Ingredienser: 

♥ 500 g rips 
♥ 1 dl sukker 
♥ 2 ss potetmel

Havredeig:
♥ 150 g smør
♥ 0,5 dl lys sirup
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2 dl sukker
♥ 2 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2,5 dl havregryn (små, lettkokte eller store, se tips)

 

Fremgangsmåte: 

Ha ripsbærene i en ildfast form (ca 26 - 28 cm i diameter). Dersom du bruker fryste rips, trenger de ikke å tines først.

 

 

Bland sukker og potetmel sammen i en skål.

 

 

Dryss dette deretter over ripsen i formen. Vend godt rundt slik at alle bærene blir godt dekket. 

 

 

Smelt smøret til havredeigen i en kjele. Ta kjelen av platen. Bland i sirup, kremfløte og sukker.

 

 

Bland hvetemel, bakepulver og havregryn i en bolle.

 

 

Rør inn smørblandingen.

 

 

Fordel deigen over ripsbærene.

 

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 - 40 minutter.

 

 

 

Herlig å bake en kake med rips når de er i sesong! 

 

 

Server kaken nystekt - og helst med vaniljeis. 😍

 

 

Tips: 

♥ Små, lettkokte havregryn gir mer kompakt havredeig enn om du bruker store havregryn, som gir en mer smulete topping. Jeg brukte her en kombinasjon av små og store havregryn (2 dl små, lettkokte havregryn og 0,5 dl store havregryn). 

♥ Kaken smaker aller best nylaget. Rester kan oppbevares i kjøleskapet, og kan varmes opp på nytt i ovnen dagen etter. 

 

Kos deg! 😊

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Karamellisert ripspai med havre
Ingredienser

♥ 500 g rips 
♥ 1 dl sukker 
♥ 2 ss potetmel

Havredeig:
♥ 150 g smør
♥ 0,5 dl lys sirup
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2 dl sukker
♥ 2 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2,5 dl havregryn (små, lettkokte eller store, se tips)

Fremgangsmåte

Ha ripsbærene i en ildfast form (ca 26 - 28 cm i diameter). Dersom du bruker fryste rips, trenger de ikke å tines først.

Bland sukker og potetmel sammen i en skål. Dryss dette deretter over ripsen i formen. Vend godt rundt slik at alle bærene blir godt dekket. 

Smelt smøret til havredeigen i en kjele. Ta kjelen av platen. Bland i sirup, kremfløte og sukker. Bland hvetemel, bakepulver og havregryn i en bolle. Rør inn smørblandingen. 

Fordel deigen over ripsbærene. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 - 40 minutter.

Serveres nystekt med vaniljeis.

Tips

♥ Små, lettkokte havregryn gir mer kompakt havredeig enn om du bruker store havregryn, som gir en mer smulete topping. Jeg brukte her en kombinasjon av små og store havregryn (2 dl små, lettkokte havregryn og 0,5 dl store havregryn). 

♥ Kaken smaker aller best nylaget. Rester kan oppbevares i kjøleskapet, og kan varmes opp på nytt i ovnen dagen etter. 

Kakekategori
Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift