Brukere online: 1103
Brukere i dag: 31273
Brukere siste 7 dager: 168203
Dette er egentlig en helt vanlig smuldrepai med havre og rabarbra - men er det ikke allikevel. "Karamellisert rabarbrapai" lages nemlig med en veldig spesiell smuldredeig som inneholder mørk sirup, smør, sukker og kremfløte = de samme ingrediensene du bruker når du lager fløtekarameller. Du får dermed en nydelig rabarbrapai med lekker havrekaramelldeig!
Kaken smaker veldig godt med en klatt seterrømme eller hjemmelaget råkrem (som er pisket krem blandet med eggedosis og vanilje, se oppskrift i tipsfeltet nedenfor).
Se også Karamellisert blåbærpai med havre, Karamellisert ripspai med havre og Karamellisert eplepai med havre.
500 g rabarbra
2 ts sukker
Smuldredeig:
150 g smør
0,5 dl mørk sirup
1 dl kremfløte
2 dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2,5 dl havregryn (små, lettkokte)
Rens rabarbra og del i biter. Ha dette i en ildfast form (ca 26 cm i diameter). Strø over sukker.
Smelt smøret til smuldredeigen i en kjele. Ta kjelen av platen. Bland i sirup, kremfløte og sukker. Rør så i hvetemel, bakepulver og til slutt havregryn.
Fordel deigen over rabarbraen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40 min.
Serveres nystekt med vaniljeis eller råkrem.
Her er oppskrift på råkrem, som smaker godt til:
3 eggeplommer
0,5 dl sukker
3 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
Pisk eggeplommer luftig med sukker. Pisk kremfløten til krem i en annen skål. Vend eggedosisen inn i den piskede kremen og smak til med vaniljesukker.
Skriv ny kommentar