Katharine Hepburn's Brownies

What you see before you, my friend, is the result of a lifetime of chocolate.

(Katherine Hepburn)

Dette er visst nok en browniesoppskrift som kommer fra selveste Katharine Hepburn - Amerikas vakre og talentfulle skuespillerinne (1907-2003). Hun ga fra seg oppskriften i forbindelse med et intervju og nå, mange år senere, har oppskriften blitt en stor klassiker i USA! Kaken er beregnet på liten form og kjennetegnes av intens sjokoladesmak og at den inneholder lite mel, som gir kaken en nydelig, bløt konsistens.

Katharine Hepburn var kjent som sjokoladeelsker!

Og når man ser hvor fantastisk vakker Katharine Hepburn var, og tenker på at hun levde et aktivt og produktivt liv i hele 96 år - ja, da er det vel ingen grunn til at ikke vi også kan unne oss en bit...  😉 For øvrig er Katherine Hepburn også kjent for dette herlige livsmottoet: "If you obey all the rules you miss all the fun!" ...

Ha en fenomenal lørdagskveld alle sammen!  😊

Katharine Hepburn's Brownies
Ingredienser

120 g smør
60 g mørk sjokolade (70%)
200 g sukker
2 store egg
0,5 ts vaniljeekstrakt
30 g hvetemel
100 g valnøtter (se tips)

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en tykkbunnet kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret. Ha så i sukkeret, eggene og vaniljeessens. Pisk massen med stålvisp til den blir luftig. Vend så i hvetemelet og grovt hakkede valnøtter.

Ha deigen i en liten, kvadratisk form med bakepapir i bunnen. Formen skal være 20 x 20 cm (vil du bruke liten langpanne, må du øke oppskriften, se tipsfeltet nedenfor). Stek kaken midt i ovnen ved 165°C i 30-35 min. Den skal fortsatt være myk og fuktig. Avkjøl kaken helt i formen (gjerne et par timer eller over natten i kjøleskapet).

Løft kaken ut av formen og del den opp i små firkanter.

Tips

Valnøttene kan sløyfes hvis du ønsker.

Browniesene holder seg gode lenge om de oppbevares kjølig og innpakket i plast. De er også kjempefine å fryse.

Merk at denne originaloppskriften er beregnet på liten, firkantet form som er 20 x 20 cm. Hvis du vil lage kaken i vanlig, liten langpanne (ca. 20 x 30 cm), må du gange opp oppskriften med 1,5. Oppskriften blir da:

180 g smør
90 g mørk sjokolade (70%)
300 g sukker
3 store egg
1 ts vaniljeekstrakt
45 g hvetemel
150 g valnøtter

Bruk for øvrig samme fremgangsmåte og steketid.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift