Brukere online: 2813
Brukere i dag: 14734
Brukere siste 7 dager: 198702
Hjemmelaget kirsebærsaus er klassisk tilbehør til julens riskrem, se Risalamande (Dansk riskrem med kirsebærsaus).
Også nydelig til vaniljeis, Fløterand og andre desserter.
Ingredienser:
♥ 700 g hermetiske moreller med saft (se tips)
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ss potetmel
♥ 2 ss kaldt vann
♥ 2 ss solbærsaft (kan sløyfes, se tips)
Fremgangsmåte:
Ha hermetiske kirsebær og sausen fra kirsebærglasset i en kjele. Tilsett sukkeret. Varm opp blandingen til den når kokepunktet.
Rør ut potetmel i litt kaldt vann i en kopp.
Ta kjelen av platen og rør inn potetmelsjevningen i en tynn stråle, mens du rører hele tiden.
Sett kjelen tilbake på platen og varm opp kirsebærsausen kort mens du rører hele tiden. Du vil se at kirsebærsausen tykner raskt.
Ta kjelen av platen og avkjøl sausen. Tilsett eventuelt en liten skvett solbærsaft dersom du ønsker mørkere farge på kirsebærsausen.
Tips:
♥ Jeg bruker et stort glass med hermetiske moreller til kirsebærsausen. Glasset inneholder totalt 700 gram (hvorav kirsebær utgjør 350 g).
♥ Solbærsaft er ikke nødvendig, men gir en litt mørkere kirsebærsaus. Jeg brukte en skvett av min hjemmelagde solbærsaft (ikke utblandet med vann), men ferdigkjøpt kan selvsagt brukes.
♥
Velbekomme!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 700 g hermetiske moreller med saft (se tips)
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ss potetmel
♥ 2 ss kaldt vann
♥ 2 ss solbærsaft (kan sløyfes, se tips)
Ha hermetiske kirsebær og sausen fra kirsebærglasset i en kjele. Tilsett sukkeret. Varm opp blandingen til den når kokepunktet.
Rør ut potetmel i litt kaldt vann i en kopp.
Ta kjelen av platen og rør inn potetmelsjevningen i en tynn stråle, mens du rører hele tiden.
Sett kjelen tilbake på platen og varm opp kirsebærsausen kort mens du rører hele tiden. Du vil se at kirsebærsausen tykner raskt.
Ta kjelen av platen og avkjøl sausen. Tilsett eventuelt en liten skvett solbærsaft dersom du ønsker mørkere farge på kirsebærsausen.
♥ Jeg bruker et stort glass med hermetiske moreller til kirsebærsausen. Glasset inneholder totalt 700 gram (hvorav kirsebær utgjør 350 g).
♥ Solbærsaft er ikke nødvendig, men gir en litt mørkere kirsebærsaus. Jeg brukte en skvett av min hjemmelagde solbærsaft (ikke utblandet med vann), men ferdigkjøpt kan selvsagt brukes.
Skriv ny kommentar