Brukere online: 154
Brukere i dag: 1086
Brukere siste 7 dager: 195593
Hei dere!
Det har vært en nydelig søndag sålangt her i Oslo med sol igjennom vinduet og lang, deilig frokost.
Hjemmebakte rundstykker til frokost er alltid populært!
Her har jeg laget noen myke, lyse rundstykker med artig knutefasong.
Rundstykkene blir dekorative, og er veldig gode å spise sammen med alle typer pålegg.
Oppskriften gir ca 20 rundstykker.
Ingredienser:
♥ 150 g smør
♥ 4 dl melk
♥ 3 dl vann
♥ 50 g gjær
♥ 2 ts sukker
♥ 2 ts salt
♥ 1,2 kg hvetemel
Pensling:
♥ 1 egg
♥ 2 ss valmuefrø (valgfritt)
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en kjele og tilsett melk og vann. Varm opp blandingen til den er lunken (i underkant av 37°C).
Smuldre opp gjæren i en bolle og tilsett væsken og sukkeret. Rør til gjæren har løst seg opp.
Tilsett deretter salt og hvetemelet. Elt deigen med kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter, så deigen blir skikkelig smidig og fin. La den heve lunt i 1 time.
Ha deigen ut på bakebordet og del den i jevnstore emner. Jeg veier emnene for å få rundstykkene noenlunde jevnstore og fikk da 21 stk à 100 gram.
Trill hvert emne til en lengde (ca. 20 cm lang) som du slår en knute på.
Legg knuterundstykkene på to bakepapirdekkede stekeplater og la dem etterheve i 30 minutter.
Pensle over rundstykkene med sammenvispet egg. Dryss over litt valuefrø hvis du ønsker det.
Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i ca. 12-15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Lekre, nystekte rundstykker med kjempefin fasong!
De fleste barn liker nok rundstykkene best uten frø, men for de voksne er det fint å lage et brett med valmuefrø på.
Andre frø som for eksempel sesamfrø kan selvfølgelig også brukes.
Det er virkelig ekstra kos med hjemmebakte rundstykker til frokosten. Og så er de jo også supert egnet til lunsj, matpakker og kveldsmat!
Rundstykkene er selvsagt gode til alt av pålegg.
En klassiker er gulost og rørt jordbærsyltetøy!
Mmmmm....., jeg står gjerne opp til det her!
Tips:
♥ Som alltid når man lager gjærdeig, er det viktig at væsken ikke er for varm, ellers drepes gjæren og deigen hever seg ikke som den skal. Når deigen eltes såpass lenge som 10 minutter, er det ekstra viktig at du bruker væske som er i underkant av 37°C fordi selve elteprosessen gjør at det utvikles varme i deigen.
♥ Disse knuterundstykkene er laget av fin gjærdeig og får derfor loff-konsistens. Det er såklart ikke noe i veien for å slå knute på deigen hvis du heller lager rundstykker med grovere gjærdeig.
♥ Knuterundstykkene er kjempefine å fryse. Du kan tine dem igjen i ovnen på 180°C i noen minutter, så smaker de som nystekte.
Myke rundstykker ♥
Nam!
Dere som har høstferie hjemme eller på hytter, kan nyte ekstra lange og koselige frokoster hele uken, og jeg kan da virkelig anbefale disse gode rundstykkene!
Selv reiser jeg og min datter på høstferie (shoppingferie) til New York, så det blir ikke hjemmebakte rundstykker på meg, men ganske sikkert mye annet godt. Jeg kommer til å poste noen bilder på instagram og det kommer også et par nye blogginnlegg i løpet av uken, så følg med!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 150 g smør
♥ 4 dl melk
♥ 3 dl vann
♥ 50 g gjær
♥ 2 ts sukker
♥ 2 ts salt
♥ 1,2 kg hvetemel
Pensling:
♥ 1 egg
♥ 2 ss valmuefrø (valgfritt)
Smelt smøret i en kjele og tilsett melk og vann. Varm opp blandingen til den er lunken (i underkant av 37°C).
Smuldre opp gjæren i en bolle og tilsett væsken og sukkeret. Rør til gjæren har løst seg opp.
Tilsett deretter salt og hvetemelet. Elt deigen med kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter, så deigen blir skikkelig smidig og fin. La den heve lunt i 1 time.
Ha deigen ut på bakebordet og del den i jevnstore emner. Jeg veier emnene for å få rundstykkene noenlunde jevnstore og fikk da 21 stk à 100 gram.
Trill hvert emne til en lengde (ca. 20 cm lang) som du slår en knute på. Legg knuterundstykkene på to bakepapirdekkede stekeplater og la dem etterheve i 30 minutter.
Pensle over rundstykkene med sammenvispet egg. Dryss over litt valuefrø hvis du ønsker det.
Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i ca. 12-15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
♥ Som alltid når man lager gjærdeig, er det viktig at væsken ikke er for varm, ellers drepes gjæren og deigen hever seg ikke som den skal. Når deigen eltes såpass lenge som 10 minutter, er det ekstra viktig at du bruker væske som er i underkant av 37°C fordi selve elteprosessen gjør at det utvikles varme i deigen.
♥ Disse knuterundstykkene er laget av fin gjærdeig og får derfor loff-konsistens. Det er såklart ikke noe i veien for å slå knute på deigen hvis du heller lager rundstykker med grovere gjærdeig.
♥ Rundstykkene er kjempefine å fryse. Du kan tine dem igjen i ovnen på 180°C i noen minutter, så smaker de som nystekte.
Skriv ny kommentar