Krabbepasta med dill og parmesan

Mange forbinder krabbe med sommermat, men krabbe er faktisk på sitt aller beste på høsten!  😃

Her har jeg laget en kjempegod, kremet pastarett der jeg har brukt kjøtt fra krabbeskjell i sausen. Fylte krabbeskjell fås jo kjøpt ferdig renset, som gjør at denne pastaretten er veldig enkel å lage. De øvrige ingrediensene i sausen er hvitløk, sjalottløk, smør, fløte og parmesan - som fremhever den nydelige smaken av krabbekjøttet. Dill og en liten skvis sitron løfter det hele! 

 

 

Og nei - jeg bryr meg ikke om de som sier at pasta med sjømat aldri skal kombineres med parmesan. I denne krabbepastaen mener jeg at dette passer veldig godt sammen! 😉
 

Oppskriften gir 4 porsjoner. 
 

Ingredienser: 

400 g linguine (eller annen pasta, se tips)
2 ss smør
4 sjalottløk
1 fedd hvitløk
3 dl kremfløte
100 g parmesan (fint revet)
400 g renset krabbekjøtt (se tips)
1 bunt frisk dill
kvernet salt og pepper

Servering: 
1 sitron (i båter)
frisk dill
revet parmesan
godt brød og smør

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene.

 

 

Kok pastaen i godt saltet vann, i tråd med anvisning på pakken. 
 

Mens pastaen koker, tilbereder du sausen: 

Smelt smøret i en panne og tilsett fint hakket sjalottløk og hvitløk. La dette surre på middels varme i et par minutter slik at løken blir myk og gyllen. 

Tilsett fløte, revet parmesan og krabbekjøttet. Kok dette i et par minutter. 

 

 

Løft pastaen ut av kokevannet når den er al dente og over i pannen, og la gjerne litt av pastavannet følge med.

 

 

Vend pastaen godt sammen med sausen og la det hele koke i ca. 1 minutt.

Tilsett en god neve, frisk dill. 

 

 

Smak til med kvernet salt og pepper.

 

 

Sett noen båter sitron og ekstra dill og parmesan på bordet. 

Krabbekloen som ligger i krabbeskjellet (den kalles "cocktailklo") kan brukes som pynt på tallerkenen. 

 

 

Server krabbepastaen gjerne med godt brød og smør ved siden av. 

 

 

Deilig, kremet krabbepasta!  😍

 

 

Tips:

Fylte, ferdig rensede krabbeskjell kan variere noe i størrelse, men 400 g krabbekjøtt tilsvarer vanligvis omtrent 3 - 4 fylte krabbeskjell når man holder seg til det hvite kjøttet. Personlig foretrekker jeg å bruke nesten bare det hvite kjøttet i krabbeskjellet og veldig lite av det brune (såkalt "brunmat" som inneholder leveren til krabben). Cocktailklo og rogn som ligger oppå krabbekjøttet i skjellet bruker jeg eventuelt som dekor. 

Jeg bruker her pastatypen linguine, som er tynne, flate båndspagetti, men det går like fint å bruke andre varianter pasta (for eksempel fettuccine eller tagliatelle som er bredere båndpasta eller vanlig spagetti). 

 

 

Dersom du synes at krabbesausen har blitt for tykk, kan du spe den med litt mer pastavann.

 

 

Velbekomme! 

 

 

      

Krabbepasta med dill og parmesan
Ingredienser

400 g linguine (eller annen pasta)
2 ss smør
4 sjalottløk
1 fedd hvitløk
3 dl kremfløte
100 g parmesan (fint revet)
400 g renset krabbekjøtt (se tips)
1 bunt frisk dill
kvernet salt og pepper

Servering: 
1 sitron (i båter)
frisk dill
revet parmesan
godt brød og smør

Fremgangsmåte

Kok pastaen i godt saltet vann, i tråd med anvisning på pakken. 

Mens pastaen koker, tilbereder du sausen: 

Smelt smøret i en panne og tilsett fint hakket sjalottløk og hvitløk. La dette surre på middels varme i et par minutter slik at løken blir myk og gyllen. 

Tilsett fløte, revet parmesan og krabbekjøttet. Kok dette i et par minutter. 

Løft pastaen ut av kokevannet når den er al dente og over i pannen, og la gjerne litt av pastavannet følge med.

Vend pastaen godt sammen med sausen og la det hele koke i ca. 1 minutt.

Tilsett en god neve, frisk dill. Smak til med kvernet salt og pepper.

Server krabbepastaen gjerne med godt brød og smør ved siden av. 

Tips

Fylte, ferdig rensede krabbeskjell kan variere noe i størrelse, men 400 g krabbekjøtt tilsvarer vanligvis omtrent 3 - 4 fylte krabbeskjell når man holder seg til det hvite kjøttet. Personlig foretrekker jeg å bruke nesten bare det hvite kjøttet i krabbeskjellet og veldig lite av det brune (såkalt "brunmat" som inneholder leveren til krabben). Cocktailklo og rogn som ligger oppå krabbekjøttet i skjellet bruker jeg eventuelt som dekor. 

Jeg bruker her pastatypen linguine, som er tynne, flate båndspagetti, men det går like fint å bruke andre varianter pasta (for eksempel fettuccine eller tagliatelle som er bredere båndpasta eller vanlig spagetti). 

Dersom du synes at krabbesausen har blitt for tykk, kan du spe den med litt mer pastavann.

Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift