Kremet blomkålsalat med mandler og granateple

Denne blomkålsalaten er knasende frisk og kjempegod på smak!

Salaten lages med rå blomkål som kuttes i små biter og så blandes med rødløk, persille, hakkede mandler og granateplekjerner. Majonesdressingen gjør salaten rund og fyldig. 

 

 

Blomkålsalat er supert tilbehør til grillmat og all annen sommermat!  

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner. 

 

Ingredienser: 

♥ 1 stort blomkålhode (600 gram renset vekt)
♥ 1 rødløk
♥ 1 bunt frisk kruspersille
♥ 50 g mandler
♥ 2 dl granateplekjerner (1 stort granateple)

Dressing:
♥ 2 dl majones (300 gram)
♥ 2 ss hvitvinseddik 
♥ 2 ss flytende honning

 

Fremgangsmåte: 

Kutt opp rå blomkål i små biter (bruk også stilken på blomkålen). Hakk rødløken. Ha blomkålbiter og hakket rødløk i en bolle. 

 

 

Visp majonesen sammen med hvitvinseddik og flytende honning. 

 

 

Bland dette godt inn i blomkål- og rødløkblandingen. 

 

 

Rens granateple (se tips).

 

 

Vend inn halvparten av granateplekjernene. Ha salaten i en serveringsbolle. 

 

 

Hakk mandlene grovt og rist dem lett i en tørr stekepanne (dette kan sløyfes, men bidrar til å få fram den gode smaken på mandlene). 

 

 

Dryss mandlene, hakket persille og resten av granateplekjernene på toppen av blomkålsalaten. 

 

 

 

Kjempegod blomkålsalat! 

 

 

Det er ikke så ofte jeg spiser rå blomkål, men i denne salaten blir dette veldig godt!  😊

 

 

Populær blomkålsalat! 

 

 

Tips: 

♥ Beregn ca. 600 gram renset blomkål til denne salaten. Hvorvidt dette er 1 eller 2 blomkålhoder avhenger av hvor store de er. Husk at det går fint å bruke stilken på blomkålen. Bare skjær bort den ytre delen på stilken og kutt den så opp i små biter.  

♥ Omtrent 2 dl granateplekjerner får du om du renser 1 stort granateple. For å unngå å søle med den røde granateplesaften, er det lurt å skjære opp granateplet og så ha delene i en bolle med kaldt vann. Så kan du forsiktig brekke granateplekjernene løs i vannet. Når du er ferdig, fisker du granateplekjernene opp av vannet. Oppbevar granateplekjernene i en boks i kjøleskapet til du skal bruke dem.  

♥ I dressingen kan flytende honning byttes ut med 2 ss sukker. Dersom du ønsker en lettere dressing, kan du bytte ut majones med lettrømme eller gresk yoghurt. 

♥ Blomkålsalaten kan gjerne lages et par timer før servering. Det vil gjøre at bitene av rå blomkål mykner noe av dressingen, og smakene i salaten får blandet seg bedre sammen. 

♥ Blomkålsalaten oppbevares i kjøleskapet. Den holder seg god i flere dager. 

 

 

Denne blomkålsalaten gjør seg godt som tilbehør, men er også herlig å spise alene som en lunsjrett. 

 

 

Velbekomme! 

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Kremet blomkålsalat med mandler og granateple
Ingredienser

♥ 1 stort blomkålhode (600 gram renset vekt)
♥ 1 rødløk
♥ 1 bunt frisk kruspersille
♥ 50 g mandler
♥ 2 dl granateplekjerner (1 stort granateple)

Dressing:
♥ 2 dl majones (300 gram)
♥ 2 ss hvitvinseddik 
♥ 2 ss flytende honning

Fremgangsmåte

Kutt opp rå blomkål i små biter (bruk også stilken på blomkålen). Hakk rødløken. Ha blomkålbiter og hakket rødløk i en bolle. 

Visp majonesen sammen med hvitvinseddik og flytende honning. Bland dette godt inn i blomkål- og rødløkblandingen. 

Vend inn halvparten av granateplekjernene. Ha salaten i en serveringsbolle. 

Hakk mandlene grovt og rist dem lett i en tørr stekepanne (dette kan sløyfes, men bidrar til å få fram den gode smaken på mandlene). 

Dryss mandlene, hakket persille og resten av granateplekjernene på toppen av blomkålsalaten. 

Tips

♥ Beregn ca. 600 gram renset blomkål til denne salaten. Hvorvidt dette er 1 eller 2 blomkålhoder avhenger av hvor store de er. Husk at det går fint å bruke stilken på blomkålen. Bare skjær bort den ytre delen på stilken og kutt den så opp i små biter.  

♥ Omtrent 2 dl granateplekjerner får du om du renser 1 stort granateple. For å unngå å søle med den røde granateplesaften, er det lurt å skjære opp granateplet og så ha delene i en bolle med kaldt vann. Så kan du forsiktig brekke granateplekjernene løs i vannet. Når du er ferdig, fisker du granateplekjernene opp av vannet. Oppbevar granateplekjernene i en boks i kjøleskapet til du skal bruke dem.  

♥ I dressingen kan flytende honning byttes ut med 2 ss sukker. Dersom du ønsker en lettere dressing, kan du bytte ut majones med lettrømme eller gresk yoghurt. 

♥ Blomkålsalaten kan gjerne lages et par timer før servering. Det vil gjøre at bitene av rå blomkål mykner noe av dressingen, og smakene i salaten får blandet seg bedre sammen. 

♥ Blomkålsalaten oppbevares i kjøleskapet. Den holder seg god i flere dager. 

Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift