Kremet blomkålsalat med mandler og granateple

Denne blomkålsalaten er knasende frisk og kjempegod på smak!

Salaten lages med rå blomkål som kuttes i små biter og så blandes med rødløk, persille, hakkede mandler og granateplekjerner. Majonesdressingen gjør salaten rund og fyldig. 

 

 

Blomkålsalat er supert tilbehør til grillmat og all annen sommermat!  

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner. 

 

Ingredienser: 

1 stort blomkålhode (600 gram renset vekt)
1 rødløk
1 bunt frisk kruspersille
50 g mandler
2 dl granateplekjerner (1 stort granateple)

Dressing:
2 dl majones (300 gram)
2 ss hvitvinseddik 
2 ss flytende honning

 

Fremgangsmåte: 

Kutt opp rå blomkål i små biter (bruk også stilken på blomkålen). Hakk rødløken. Ha blomkålbiter og hakket rødløk i en bolle. 

 

 

Visp majonesen sammen med hvitvinseddik og flytende honning. 

 

 

Bland dette godt inn i blomkål- og rødløkblandingen. 

 

 

Rens granateple (se tips).

 

 

Vend inn halvparten av granateplekjernene. Ha salaten i en serveringsbolle. 

 

 

Hakk mandlene grovt og rist dem lett i en tørr stekepanne (dette kan sløyfes, men bidrar til å få fram den gode smaken på mandlene). 

 

 

Dryss mandlene, hakket persille og resten av granateplekjernene på toppen av blomkålsalaten. 

 

 

 

Kjempegod blomkålsalat! 

 

 

Det er ikke så ofte jeg spiser rå blomkål, men i denne salaten blir dette veldig godt!  😊

 

 

Populær blomkålsalat! 

 

 

Tips: 

 Beregn ca. 600 gram renset blomkål til denne salaten. Hvorvidt dette er 1 eller 2 blomkålhoder avhenger av hvor store de er. Husk at det går fint å bruke stilken på blomkålen. Bare skjær bort den ytre delen på stilken og kutt den så opp i små biter.  

Omtrent 2 dl granateplekjerner får du om du renser 1 stort granateple. For å unngå å søle med den røde granateplesaften, er det lurt å skjære opp granateplet og så ha delene i en bolle med kaldt vann. Så kan du forsiktig brekke granateplekjernene løs i vannet. Når du er ferdig, fisker du granateplekjernene opp av vannet. Oppbevar granateplekjernene i en boks i kjøleskapet til du skal bruke dem.  

 I dressingen kan flytende honning byttes ut med 2 ss sukker. Dersom du ønsker en lettere dressing, kan du bytte ut majones med lettrømme eller gresk yoghurt. 

 Blomkålsalaten kan gjerne lages et par timer før servering. Det vil gjøre at bitene av rå blomkål mykner noe av dressingen, og smakene i salaten får blandet seg bedre sammen. 

 Blomkålsalaten oppbevares i kjøleskapet. Den holder seg god i flere dager. 

 

 

Denne blomkålsalaten gjør seg godt som tilbehør, men er også herlig å spise alene som en lunsjrett. 

 

 

Velbekomme! 

 

 

 

      

Kremet blomkålsalat med mandler og granateple
Ingredienser

1 stort blomkålhode (600 gram renset vekt)
1 rødløk
1 bunt frisk kruspersille
50 g mandler
2 dl granateplekjerner (1 stort granateple)

Dressing:
2 dl majones (300 gram)
2 ss hvitvinseddik 
2 ss flytende honning

Fremgangsmåte

Kutt opp rå blomkål i små biter (bruk også stilken på blomkålen). Hakk rødløken. Ha blomkålbiter og hakket rødløk i en bolle. 

Visp majonesen sammen med hvitvinseddik og flytende honning. Bland dette godt inn i blomkål- og rødløkblandingen. 

Vend inn halvparten av granateplekjernene. Ha salaten i en serveringsbolle. 

Hakk mandlene grovt og rist dem lett i en tørr stekepanne (dette kan sløyfes, men bidrar til å få fram den gode smaken på mandlene). 

Dryss mandlene, hakket persille og resten av granateplekjernene på toppen av blomkålsalaten. 

Tips

 Beregn ca. 600 gram renset blomkål til denne salaten. Hvorvidt dette er 1 eller 2 blomkålhoder avhenger av hvor store de er. Husk at det går fint å bruke stilken på blomkålen. Bare skjær bort den ytre delen på stilken og kutt den så opp i små biter.  

Omtrent 2 dl granateplekjerner får du om du renser 1 stort granateple. For å unngå å søle med den røde granateplesaften, er det lurt å skjære opp granateplet og så ha delene i en bolle med kaldt vann. Så kan du forsiktig brekke granateplekjernene løs i vannet. Når du er ferdig, fisker du granateplekjernene opp av vannet. Oppbevar granateplekjernene i en boks i kjøleskapet til du skal bruke dem.  

 I dressingen kan flytende honning byttes ut med 2 ss sukker. Dersom du ønsker en lettere dressing, kan du bytte ut majones med lettrømme eller gresk yoghurt. 

 Blomkålsalaten kan gjerne lages et par timer før servering. Det vil gjøre at bitene av rå blomkål mykner noe av dressingen, og smakene i salaten får blandet seg bedre sammen. 

 Blomkålsalaten oppbevares i kjøleskapet. Den holder seg god i flere dager. 

Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift