Brukere online: 2348
Brukere i dag: 34803
Brukere siste 7 dager: 196601
Denne blomkålsalaten er knasende frisk og kjempegod på smak!
Salaten lages med rå blomkål som kuttes i små biter og så blandes med rødløk, persille, hakkede mandler og granateplekjerner. Majonesdressingen gjør salaten rund og fyldig.
Blomkålsalat er supert tilbehør til grillmat og all annen sommermat!
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 1 stort blomkålhode (600 gram renset vekt)
♥ 1 rødløk
♥ 1 bunt frisk kruspersille
♥ 50 g mandler
♥ 2 dl granateplekjerner (1 stort granateple)
Dressing:
♥ 2 dl majones (300 gram)
♥ 2 ss hvitvinseddik
♥ 2 ss flytende honning
Fremgangsmåte:
Kutt opp rå blomkål i små biter (bruk også stilken på blomkålen). Hakk rødløken. Ha blomkålbiter og hakket rødløk i en bolle.
Visp majonesen sammen med hvitvinseddik og flytende honning.
Bland dette godt inn i blomkål- og rødløkblandingen.
Rens granateple (se tips).
Vend inn halvparten av granateplekjernene. Ha salaten i en serveringsbolle.
Hakk mandlene grovt og rist dem lett i en tørr stekepanne (dette kan sløyfes, men bidrar til å få fram den gode smaken på mandlene).
Dryss mandlene, hakket persille og resten av granateplekjernene på toppen av blomkålsalaten.
Kjempegod blomkålsalat!
Det er ikke så ofte jeg spiser rå blomkål, men i denne salaten blir dette veldig godt! 😊
Populær blomkålsalat!
Tips:
♥ Beregn ca. 600 gram renset blomkål til denne salaten. Hvorvidt dette er 1 eller 2 blomkålhoder avhenger av hvor store de er. Husk at det går fint å bruke stilken på blomkålen. Bare skjær bort den ytre delen på stilken og kutt den så opp i små biter.
♥ Omtrent 2 dl granateplekjerner får du om du renser 1 stort granateple. For å unngå å søle med den røde granateplesaften, er det lurt å skjære opp granateplet og så ha delene i en bolle med kaldt vann. Så kan du forsiktig brekke granateplekjernene løs i vannet. Når du er ferdig, fisker du granateplekjernene opp av vannet. Oppbevar granateplekjernene i en boks i kjøleskapet til du skal bruke dem.
♥ I dressingen kan flytende honning byttes ut med 2 ss sukker. Dersom du ønsker en lettere dressing, kan du bytte ut majones med lettrømme eller gresk yoghurt.
♥ Blomkålsalaten kan gjerne lages et par timer før servering. Det vil gjøre at bitene av rå blomkål mykner noe av dressingen, og smakene i salaten får blandet seg bedre sammen.
♥ Blomkålsalaten oppbevares i kjøleskapet. Den holder seg god i flere dager.
Denne blomkålsalaten gjør seg godt som tilbehør, men er også herlig å spise alene som en lunsjrett.
Velbekomme!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 stort blomkålhode (600 gram renset vekt)
♥ 1 rødløk
♥ 1 bunt frisk kruspersille
♥ 50 g mandler
♥ 2 dl granateplekjerner (1 stort granateple)
Dressing:
♥ 2 dl majones (300 gram)
♥ 2 ss hvitvinseddik
♥ 2 ss flytende honning
Kutt opp rå blomkål i små biter (bruk også stilken på blomkålen). Hakk rødløken. Ha blomkålbiter og hakket rødløk i en bolle.
Visp majonesen sammen med hvitvinseddik og flytende honning. Bland dette godt inn i blomkål- og rødløkblandingen.
Vend inn halvparten av granateplekjernene. Ha salaten i en serveringsbolle.
Hakk mandlene grovt og rist dem lett i en tørr stekepanne (dette kan sløyfes, men bidrar til å få fram den gode smaken på mandlene).
Dryss mandlene, hakket persille og resten av granateplekjernene på toppen av blomkålsalaten.
♥ Beregn ca. 600 gram renset blomkål til denne salaten. Hvorvidt dette er 1 eller 2 blomkålhoder avhenger av hvor store de er. Husk at det går fint å bruke stilken på blomkålen. Bare skjær bort den ytre delen på stilken og kutt den så opp i små biter.
♥ Omtrent 2 dl granateplekjerner får du om du renser 1 stort granateple. For å unngå å søle med den røde granateplesaften, er det lurt å skjære opp granateplet og så ha delene i en bolle med kaldt vann. Så kan du forsiktig brekke granateplekjernene løs i vannet. Når du er ferdig, fisker du granateplekjernene opp av vannet. Oppbevar granateplekjernene i en boks i kjøleskapet til du skal bruke dem.
♥ I dressingen kan flytende honning byttes ut med 2 ss sukker. Dersom du ønsker en lettere dressing, kan du bytte ut majones med lettrømme eller gresk yoghurt.
♥ Blomkålsalaten kan gjerne lages et par timer før servering. Det vil gjøre at bitene av rå blomkål mykner noe av dressingen, og smakene i salaten får blandet seg bedre sammen.
♥ Blomkålsalaten oppbevares i kjøleskapet. Den holder seg god i flere dager.
Skriv ny kommentar