Kryddercookies med pekannøtter og melkesjokolade

Sponset innlegg.

Hei søte lesere!

Her skal dere få enda en supergod oppskrift av meg som jeg håper dere tar med dere inn i julen. Dette er klassiske cookies i amerikansk stil, som er gjort julete med deilig krydder.

Cookiesene er av den myke, "chewy" typen og inneholder grovt hakkede pekannøtter og store biter melkesjokolade.

 

 

Nam!  Yum 

 

 

Jeg har brukt økologisk kanel og kardemomme fra Santa Maria, som dufter herlig og smaker enda bedre. 

 

 

Det blir nok mye godt krydder på meg i de kommende ukene, for i morgen reiser jeg til India og blir der til nyttår. Jeg gleder meg til en spennede tur som vil gå via Delhi - Agra - Varanasi - Calcutta - Goa - til vi ender opp i Pune utenfor Mumbai, hvor det blir gjensyn med venner og familie.  Vil du se bilder fra turen, kan du følge meg på Instagram hvor jeg heter kristine_lifeissweet.

Jeg regner med å ha god nettforbindelse på turen, og både pc og ferdigtestede kakeoppskrifter er pakket ned i kofferten, så dere kan glede dere til flere kjempegode oppskrifter på både kaker og konfekt fra meg her på bloggen før jul.

 Heart

 

 

Men her altså oppskriften på julens beste kryddercookies!

Oppskriften gir ca. 50 stk.
 

 

 

Ingredienser:

♥ 250 g smør
♥ 300 g brunt sukker
♥ 150 g hvitt sukker
♥ 70 g lys sirup
♥ 3 egg
♥ 2 ts kanel
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 ts natron
♥ 500 g hvetemel
♥ 300 g melkesjokolade
♥ 180 g pekannøtter

 

Fremgangsmåte:

Rør mykt smør sammen med brunt og hvitt sukker til luftig smørkrem. Pisk inn sirupen og deretter eggene, ett om gangen. Pisk godt mellom hvert egg så smørkremen blir skikkelig luftig. Bland deretter inn kanel og kardemomme. Sikt mel og natron og ha i. Rør godt til du får en jevn deig. Bland i grovt hakkede pekannøtter og melkesjokoladebitene til slutt.

La deigen stå kjølig i ca. 30 minutter, så den blir litt fastere i konsistensen.

Form deigen til runde kuler som settes på bakepapirdekkede stekeplater med litt avstand mellom. Trykk kakene litt flatere med hendene. Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 15-20 minutter. De ferdigstekte kakene skal være gylne i kantene, men fortsatt myke.

La kakene avkjøles på stekeplaten i 10 minutter før de forsiktig flyttes over rist og avkjøles helt.

 

 

Det dufter fantastisk av disse nystekte kryddercookiesene!

 

 

Tips:

♥ Du kan såklart bytte ut pekannøtter med valnøtter eller andre nøtter du liker. Det går også fint å droppe nøttene helt. Melkesjokolade kan byttes ut med kokesjokolade hvis du vil.

♥ Denne deigen virker bløt når den er nylaget, men den blir fastere av å ligge i kjøleskapet. Stek gjerne en prøvekake først. Hvis den flyter for mye ut, kan det lønne seg å la deigen stå enda lenger i kjøleskapet.

♥ Cookiesene kan oppbevares i tettsluttet kakeboks. De er også veldig fine å fryse og holder da enda bedre på den myke, "chewy" konsistensen.

 

 

♥ Jeg har her brukt krydder fra Santa Maria, som er Skandinavias største krydderselskap. Santa Maria har nå kommet med en ny serie økologisk krydder, herunder kanel og kardemomme, som er av ekstra god kvalitet. Krydderet er Fairtrade-sertifisert.  

 


♥ 180 g pekannøtter tilsvarer 1 boks som du ser på bildet. Cookiesene smaker omtrent likt om du bruker valnøtter i stedet.

 

 

Disse cookiesene bør du definitivt lage til jul.

Jeg garanterer deg at de blir populære!  Smile

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Innlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeid med Santa Maria.

Du finner Santa Maria på Facebook HER og på instagram som @santamarianorge

 

Kryddercookies med pekannøtter og melkesjokolade
Ingredienser

♥ 250 g smør
♥ 300 g brunt sukker
♥ 150 g hvitt sukker
♥ 70 g lys sirup
♥ 3 egg
♥ 2 ts kanel
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 ts natron
♥ 500 g hvetemel
♥ 300 g melkesjokolade
♥ 180 g pekannøtter

Fremgangsmåte

Rør mykt smør sammen med brunt og hvitt sukker til luftig smørkrem. Pisk inn sirupen og deretter eggene, ett om gangen. Pisk godt mellom hvert egg så smørkremen blir skikkelig luftig. Bland deretter inn kanel og kardemomme. Sikt mel og natron og ha i. Rør godt til du får en jevn deig. Bland i grovt hakkede pekannøtter og melkesjokoladebitene til slutt.

La deigen stå kjølig i ca. 30 minutter, så den blir litt fastere i konsistensen.

Form deigen til runde kuler som settes på bakepapirdekkede stekeplater med litt avstand mellom. Trykk kakene litt flatere med hendene. Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 15-20 minutter. De ferdigstekte kakene skal være gylne i kantene, men fortsatt myke.

La kakene avkjøles på stekeplaten i 10 minutter før de forsiktig flyttes over rist og avkjøles helt.

Tips

♥ Du kan såklart bytte ut pekannøtter med valnøtter eller andre nøtter du liker. Det går også fint å droppe nøttene helt. Melkesjokolade kan byttes ut med kokesjokolade hvis du vil.

♥ Denne deigen virker bløt når den er nylaget, men den blir fastere av å ligge i kjøleskapet. Stek gjerne en prøvekake først. Hvis den flyter for mye ut, kan det lønne seg å la deigen stå enda lenger i kjøleskapet.

♥ Cookiesene kan oppbevares i tettsluttet kakeboks. De er også veldig fine å fryse og holder da enda bedre på den myke, "chewy" konsistensen.

5 kommentarer

Jeg prøvde å lage de men de ble mislykket hva er den enkleste måten å måle opp sirup på?
Ble alt for mye sirup. Da jeg lagde den røra så ble den utrolig tørr, hva kan man gjøre med det?

Veldig god kjeks! Jeg brukte 200 g mørk sjokolade og 100 g melkesjokolade da jeg syns det ble veldig søtt med 300 g melkesjokolade. Hadde sikkert vært godt med 100 g hver av mørk, hvit og melkesjokolade. Syns også det var best å la de stå kjølig over natta slik at de ikke blir for tynne i ovnen. Strødde også litt havsalt på de før de gikk i ovenen som var veldig godt! :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift