Brukere online: 1702
Brukere i dag: 17412
Brukere siste 7 dager: 195001
Denne kyllingsuppen forbinder jeg spesielt med opphold jeg har hatt i USA, der jeg har fått servert Chicken Noodle Soup både på besøk hos folk og på restaurant. Etter det har jeg fortsatt med å lage suppen hjemme.
Kyllingsuppen lages med en smakfull, styrkende kyllingkraft, gode grønnsaker (typisk løk, gulrøtter og stangselleri), store pastaskruer og kylling.
Chicken Noodle Soup regnes som en amerikansk klassiker, og er en veldig populær suppe som er lett å lage.
Ingredienser:
♥ 2 ss smør
♥ 2 løk
♥ 4 fedd hvitløk
♥ 4 gulrøtter
♥ 4 selleristenger
♥ 400 g kyllingfilet eller 1 grillet kylling (se tips)
♥ 2 liter kyllingkraft eller -buljong (se tips)
♥ 7 dl pastaskruer (se tips)
♥ 4 laurbærblad
♥ frisk timian
♥ kvernet salt og pepper
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene. Vask og rens løk, gulrøtter og selleristenger.
Skjær kyllingfilet i små biter og stek bitene i olje til de er gjennomstekte, eller del opp kyllingkjøttet i mindre biter dersom du bruker ferdig grillet kylling som jeg gjør her.
Finn frem en stor kjele. Smelt smøret i kjelen og tilsett hakket løk og finhakket hvitløk.
La løken surre i smøret på middels varme til det blir mørt og gyllent.
Skjær gulrøtter og selleristengene i mindre biter og ha i kjelen. La dette surre i kjelen sammen med løken i et par minutter.
Ha kyllingkjøttet (ferdigstekte kyllingbiter eller grillet kylling i biter) i kjelen.
Hell på kyllingkraft og -buljong og tilsett pastaskruene.
Tilsett laurbærblad og timian, og smak til med kvernet salt og pepper.
La kyllingsuppen småkoke til grønnsakene er møre og pastaen er ferdig kokt.
Serveres varm og nylaget, gjerne med godt brød og smør som tilbehør.
Denne kyllingsuppen er enkel, men likevel veldig smakfull!
Tips:
♥ Når jeg lager denne suppen, foretrekker jeg å bruke en ferdig grillet kylling. Jeg river da kjøttet i mindre biter med hendene i stedet for å skjære kyllingkjøttet i terninger. Det går selvsagt like fint å steke opp kyllingfilet i biter og deretter ha bitene i kjelen.
♥ Kyllingsuppen blir ekstra god om du bruker skikkelig god kyllingkraft. Jeg bruker en kombinasjon av kyllingkraft, kyllingfond og terninger av kyllingbuljong, som jeg løser opp i kokende vann - til sammen minst 2 liter. Tilpass mengden væske slik at suppen får passe konsistens.
♥ Jeg forbinder amerikansk Chicken Noodle Soup med store, vide pastaskruer, så bruk gjerne Fusilloni hvis du får tak i det. Alternativt går det fint å bruke vanlige, mindre pastaskruer (Fusilli) som finnes i de fleste matbutikkene.
♥ Tilpass koketiden på suppen slik at pastaskruene ikke blir overkokte og server suppen helst nylaget. Dersom pastaskruene blir liggende i den varme suppen for lenge, vil de svelle opp og bli bløte, og suppen vil bli mer som en gryterett - men like god på smak så klart. Dersom suppen har blitt for tykk, kan du spe den ut mer mer vann eller kyllingkraft/-buljong.
Anbefaler deg å lage denne deilige kyllingsuppen!
Kjempegod suppe året rundt! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 2 ss smør
♥ 2 løk
♥ 4 fedd hvitløk
♥ 4 gulrøtter
♥ 4 selleristenger
♥ 400 g kyllingfilet eller 1 grillet kylling (se tips)
♥ 2 liter kyllingkraft eller -buljong (se tips)
♥ 7 dl pastaskruer (se tips)
♥ 4 laurbærblad
♥ frisk timian
♥ kvernet salt og pepper
Finn frem ingrediensene. Vask og rens løk, gulrøtter og selleristenger.
Skjær kyllingfilet i små biter og stek bitene i olje til de er gjennomstekte, eller del opp kyllingkjøttet i mindre biter dersom du bruker ferdig grillet kylling som jeg gjør her.
Finn frem en stor kjele. Smelt smøret i kjelen og tilsett hakket løk og finhakket hvitløk. La løken surre i smøret på middels varme til det blir mørt og gyllent.
Skjær gulrøtter og selleristengene i mindre biter og ha i kjelen. La dette surre i kjelen sammen med løken i et par minutter.
Ha kyllingkjøttet (ferdigstekte kyllingbiter eller grillet kylling i biter) i kjelen.
Hell på kyllingkraft og -buljong og tilsett pastaskruene.
Tilsett laurbærblad og timian, og smak til med kvernet salt og pepper.
La kyllingsuppen småkoke til grønnsakene er møre og pastaen er ferdig kokt.
Serveres varm og nylaget, gjerne med godt brød og smør som tilbehør.
♥ Når jeg lager denne suppen, foretrekker jeg å bruke en ferdig grillet kylling. Jeg river da kjøttet i mindre biter med hendene i stedet for å skjære kyllingkjøttet i terninger. Det går selvsagt like fint å steke opp kyllingfilet i biter og deretter ha bitene i kjelen.
♥ Kyllingsuppen blir ekstra god om du bruker skikkelig god kyllingkraft. Jeg bruker en kombinasjon av kyllingkraft, kyllingfond og terninger av kyllingbuljong, som jeg løser opp i kokende vann - til sammen minst 2 liter. Tilpass mengden væske slik at suppen får passe konsistens.
♥ Jeg forbinder amerikansk Chicken Noodle Soup med store, vide pastaskruer, så bruk gjerne Fusilloni hvis du får tak i det. Alternativt går det fint å bruke vanlige, mindre pastaskruer (Fusilli) som finnes i de fleste matbutikkene.
♥ Tilpass koketiden på suppen slik at pastaskruene ikke blir overkokte og server suppen helst nylaget. Dersom pastaskruene blir liggende i den varme suppen for lenge, vil de svelle opp og bli bløte, og suppen vil bli mer som en gryterett - men like god på smak så klart. Dersom suppen har blitt for tykk, kan du spe den ut mer mer vann eller kyllingkraft/-buljong.
2 kommentarer
Hvor er de fine hvite…
Hvor er de fine hvite skålene fra?
Enig, de er kjempefine. De…
Enig, de er kjempefine. De er i et merke som heter Bernadotte fra Georg Jensen. :)
Skriv ny kommentar