Marengs til 17. mai


Hei,

I morgen er det 17. mai - og har du kontroll...?   Smile 

Mye skal gjøres klart i mange hjem i kveld. Her har du noen nydelige marengs som det går fint å lage i siste liten.

 

 

Det er bare å piske marengs, sprøyte dem ut og drysse over kakestrøssel. Lett som bare det! Marengsen steker mens du ordner andre ting. Jeg liker marengsene litt bløte i midten og steker dem derfor ikke så lenge, men tørre marengs er også veldig gode. 

 

 

Server dem til is og jordbær, og du har en perfekt 17. mai-dessert!

 

 

Ingredienser:

5 eggehviter
3 dl sukker

Pynt:
kakestrøssel i rødt, hvitt og blått


Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene stive.  Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til du får en tykk, blank marengs (jeg pisker i 15 minutter med elektrisk mikser).

Ha marengsen i en kakesprøyte og sprøyt marengsen ut på bakepapirdekkede stekeplater.

 

 

 

Har du ikke kakesprøyte, kan du lage en ved å ha marengsen i en liten plastpose og klippe et 2 cm hull i den ene enden. Du kan også klikke marengsmassen på bakepapiret med to spiseskjeer.

 

 

Dryss over kakestrøssel (se tips).

 

 

 

Stek marengsen ved 100°C i ca 45-60 minutter (avhengig av om du liker at de har en bløt kjerne eller ikke). Slå av varmen og la marengsen stå og tørke i ettervarmen i et par timer (eller over natten).

 


Tips:

Ved å steke marengsen på lav varme, tørker de uten å miste sin kritthvite farge. Om du har en tom stekeplate helt øverst i ovnen holder fargen seg enda bedre. 

Husk å drysse strøsselet over marengsen straks den er sprøytet ut og før det danner seg en tynn, tørr hinne på marengsen, ellers fester ikke strøsselet seg skikkelig på marengsen.

Stek marengsen rett etter utsprøyting, for står de for lenge på benken kan de klappe sammen.

Du kan bruke varmluft og steke flere plater marengs samtidig. 

Marengs kan oppbevares tørt og i romtemperatur.

 


Populære og anvendelige marengs er supert å lage til 17. mai!

 

 

Nam, digg med marengs!  Yum

 



 

Marengs til 17. mai
Ingredienser

5 eggehviter
3 dl sukker

Pynt:
kakestrøssel i rødt, hvitt og blått

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive.  Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til du får en tykk, blank marengs (jeg pisker i 15 minutter med elektrisk mikser).

Ha marengsen i en kakesprøyte og sprøyt marengsen ut på bakepapirdekkede stekeplater.

Har du ikke kakesprøyte, kan du lage en ved å ha marengsen i en liten plastpose og klippe et 2 cm hull i den ene enden. Du kan også klikke marengsmassen på bakepapiret med to spiseskjeer.

Dryss over kakestrøssel (se tips).

Stek marengsen ved 100°C i ca 45-60 minutter (avhengig av om du liker at de har en bløt kjerne eller ikke). Slå av varmen og la marengsen stå og tørke i ettervarmen i et par timer (eller over natten).

Tips

Ved å steke marengsen på lav varme, tørker de uten å miste sin kritthvite farge. Om du har en tom stekeplate helt øverst i ovnen holder fargen seg enda bedre. 

Husk å drysse strøsselet over marengsen straks den er sprøytet ut og før det danner seg en tynn, tørr hinne på marengsen, ellers fester ikke strøsselet seg skikkelig på marengsen.

Stek marengsen rett etter utsprøyting, for står de for lenge på benken kan de klappe sammen.

Du kan bruke varmluft og steke flere plater marengs samtidig.

Marengs kan oppbevares tørt og i romtemperatur.

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift