Marinerte aprikoser med kanel og vanilje


I morgen er det lille julaften, og det er min tur å ha familieselskap hjemme. Og siden alle i min familie er gale etter ost, er det obligatorisk med osteanretning etter middagen. Grin  Et av tilbehørene jeg serverer denne gangen er Marinerte aprikoser. Dette er myke aprikoser som har ligget i en søt lake laget med hvitvin, brunt sukker, kanelstang og vanilje.

En favoritt til spansk manchego! - men også god til mange andre type oster.

 

 

Ingredienser:

♥ 1 dl vann
♥ 1 dl hvitvin
♥ 2 dl brunt sukker
♥ 2 kanelstenger
♥ 1 stor vaniljestang
♥ 200 g hele, tørkede aprikoser


Fremgangsmåte:

Ha vann, hvitvin og brunt sukker i en kjele. Ha oppi kanelstangen. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene på innsiden. Ha både vaniljefrø og vaniljestangen i kjelen.

Kok opp blandingen og tilsett aprikosene. Rør godt så alle aprikosene blir dekket godt av laken og småkok i et par minutter. Hell aprikosene sammen med laken på et tett glass og la dette stå i kjøleskapet i minst 2 døgn før servering.

 

Jeg har her servert aprikosene sammen med en Gorgonzola Dolce (venstre), en Chevre (bakerst) og Manchego (høyre).

 

Tips:

♥ Vær nøye på at du velger myke, tørkede aprikoser av god kvalitet.

♥ Aprikosene bør stå og trekke i minst et par dager for at de skal få den ønskede bløte konsistensen og deilige smaken av brunt sukker, kanel og vanilje. Glasset med de marinerte aprikosene kan stå i kjøleskapet i 1-2 uker.

♥ Se også oppskrift på Sitrusmarinerte aprikoser.

 


Ganske så deilig..  Yum 


♥ ♥ ♥ ♥

Marinerte aprikoser med kanel og vanilje
Ingredienser

♥ 1 dl vann
♥ 1 dl hvitvin
♥ 2 dl brunt sukker
♥ 2 kanelstenger
♥ 1 stor vaniljestang
♥ 200 g hele, tørkede aprikoser

Fremgangsmåte

Ha vann, hvitvin og brunt sukker i en kjele. Ha oppi kanelstangen. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene på innsiden. Ha både vaniljefrø og vaniljestangen i kjelen.

Kok opp blandingen og tilsett aprikosene. Rør godt så alle aprikosene blir dekket godt av laken og småkok i et par minutter. Hell aprikosene sammen med laken på et tett glass og la dette stå i kjøleskapet i minst 2 døgn før servering.

Tips

♥ Vær nøye på at du velger myke, tørkede aprikoser av god kvalitet.

♥ Aprikosene bør stå og trekke i minst et par dager for at de skal få den ønskede bløte konsistensen og deilige smaken av brunt sukker, kanel og vanilje. Glasset med de marinerte aprikosene kan stå i kjøleskapet i 1-2 uker.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift