Brukere online: 1744
Brukere i dag: 20354
Brukere siste 7 dager: 195150
I morgen er det lille julaften, og det er min tur å ha familieselskap hjemme. Og siden alle i min familie er gale etter ost, er det obligatorisk med osteanretning etter middagen. Et av tilbehørene jeg serverer denne gangen er Marinerte aprikoser. Dette er myke aprikoser som har ligget i en søt lake laget med hvitvin, brunt sukker, kanelstang og vanilje.
En favoritt til spansk manchego! - men også god til mange andre type oster.
Ingredienser:
♥ 1 dl vann
♥ 1 dl hvitvin
♥ 2 dl brunt sukker
♥ 2 kanelstenger
♥ 1 stor vaniljestang
♥ 200 g hele, tørkede aprikoser
Fremgangsmåte:
Ha vann, hvitvin og brunt sukker i en kjele. Ha oppi kanelstangen. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene på innsiden. Ha både vaniljefrø og vaniljestangen i kjelen.
Kok opp blandingen og tilsett aprikosene. Rør godt så alle aprikosene blir dekket godt av laken og småkok i et par minutter. Hell aprikosene sammen med laken på et tett glass og la dette stå i kjøleskapet i minst 2 døgn før servering.
Jeg har her servert aprikosene sammen med en Gorgonzola Dolce (venstre), en Chevre (bakerst) og Manchego (høyre).
Tips:
♥ Vær nøye på at du velger myke, tørkede aprikoser av god kvalitet.
♥ Aprikosene bør stå og trekke i minst et par dager for at de skal få den ønskede bløte konsistensen og deilige smaken av brunt sukker, kanel og vanilje. Glasset med de marinerte aprikosene kan stå i kjøleskapet i 1-2 uker.
♥ Se også oppskrift på Sitrusmarinerte aprikoser.
Ganske så deilig..
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 dl vann
♥ 1 dl hvitvin
♥ 2 dl brunt sukker
♥ 2 kanelstenger
♥ 1 stor vaniljestang
♥ 200 g hele, tørkede aprikoser
Ha vann, hvitvin og brunt sukker i en kjele. Ha oppi kanelstangen. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene på innsiden. Ha både vaniljefrø og vaniljestangen i kjelen.
Kok opp blandingen og tilsett aprikosene. Rør godt så alle aprikosene blir dekket godt av laken og småkok i et par minutter. Hell aprikosene sammen med laken på et tett glass og la dette stå i kjøleskapet i minst 2 døgn før servering.
♥ Vær nøye på at du velger myke, tørkede aprikoser av god kvalitet.
♥ Aprikosene bør stå og trekke i minst et par dager for at de skal få den ønskede bløte konsistensen og deilige smaken av brunt sukker, kanel og vanilje. Glasset med de marinerte aprikosene kan stå i kjøleskapet i 1-2 uker.
Skriv ny kommentar