Melkekaker

Det er noe med norsk tradisjonsbakst som gjør at man føler seg trygg og tilfreds. Dessuten smaker det fantastisk godt!

Dette er svigermors supre oppskrift på gammeldagse "Melkekaker". Melkekaker ligner på Lapper, men er tynnere og litt større i størrelse. De er likevel tykkere, luftigere og mye mindre enn Pannekaker. Sammenlignet med tradisjonelle Sveler inneholder Melkekaker mindre smør og er langt lettere i konsistensen.

Melkekaker er lettvinte å lage og veldig anvendelige som hverdagskos. Serveres med hjemmelaget, rørt syltetøy.

Melkekaker
Ingredienser

5 dl kulturmelk
2 dl melk
1,5 ss sukker
0,5 ts natron
1 egg
40 g smeltet smør
3 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Rør sammen alle ingrediensene til en jevn deig. Det skal bli en nokså tynn røre. La røren stå og svelle i 15-20 min.

Stek små kaker på takke. Bruk en liten øse deig pr kake. Kakene flyter nokså mye utover. Ha svak varme på takken og la kakene få stivne litt på toppen før du snur dem og steker den andre siden.

Tips

"Melkekaker" smaker best nystekte, men kan fint oppbevares innpakket i plast. De kan også fryses (ha matpapir mellom kakene så de ikke kleber seg for mye inn i hverandre).

Hvis du ikke har takke, kan du steke "Melkekaker" i vanlig stekepanne. Ikke stek mer enn 1 eller maks 2 om gangen. Bruk eventuelt litt formspray under stekingen.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift