Brukere online: 1603
Brukere i dag: 15755
Brukere siste 7 dager: 194906
4 egg
6 dl sukker
9 dl hvetemel
5 ts bakepulver
3 dl melk
300 g smør
4 ts vaniljesukker
2 ss kakao
Glasur:
400 g melis
4 ts vaniljesukker
2 ss kakao
8 ss smeltet smør
8 ss sterk kaffe
Pynt:
sjokoladestrøssel
Visp eggedosis av egg og sukker. Smelt smør og bland i melken. Sikt sammen det tørre. Ha det tørre og smørmelken vekselsvis i eggedosisen og bland til en jevn kakerøre (bruk en stor bakebolle for porsjonen er stor).
Hell deigen i en bakepapirkledd stor langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 25 min. Avkjøl kaken. Hvelv den ut av formen og fjern bakepapiret.
Bland alt til glasuren og rør jevn. Bre glasuren over den kalde kaken (bruk gjerne en smørekniv som dyppes i varmt vann). Strø over sjokoladestrøssel. La glasuren stivne og del kaken i firkanter.
Bruk koffeinfri kaffe hvis du vil servere kaken til barn uten at de blir "propell".
Sjokoladestrøsselet på bildet er en blanding av lys og mørk sjokolade og er kjøpt i Sverige. Finner du ikke sjokoladestrøssel, kan du fint bruke annen type strøssel eller bare kokos.
Kaken kan som sagt godt oppbevares i en tett kakeboks i kjøleskapet. Kakene er også fine å fryse.
1 kommentar
Lagde denne kaka i dag - helt
Lagde denne kaka i dag - helt fantastisk god!!! supersaftig og god smak.
Men glasuren min ble så mørk!? Bruker vanlig regia bakekakao. Ble ikke lys som på bilde her.. Hadde ikke haug på skjeen.
Skriv ny kommentar