Ostekake med svisker og rom



Dette er en deilig ostekake som stekes i terteform og som har spennende smak av svisker og rom!

 

NAM!  Yum

 

Ingredienser:

Tertebunn:
150 g hvetemel
50 g sukker
100 g mykt smør
1 eggeplomme


Ostefyll:
250 g kremost
2 store egg
3 ss sukker
1,5 dl kremfløte
2 ss maizena
- -
150 g svisker
0,5 dl brun rom (se tips)


Pynt:
100 g mandelflarn

 

Fremgangsmåte:

Start gjerne kvelden før: Legg sviskene i bløt i rom. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet.

Tertebunnen:
Ha mel, sukker og mykt smør i en food processor med hakkenkniv. Kjør til alt er blandet. Tilsett eggeplommen og kjør videre til deigen samler seg.

Trykk deigen utover i bunn og kanter på en smurt paiform (24 cm i diameter). Prikk bunnen og sett i kjøleskapet i en halvtime. Stek tertebunnen deretter midt i ovnen ved 200°C i ca 8-10 min. Avkjøl.

Ostefyll:
Pisk romtemperert kremost sammen med sukker, fløte og maizena. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt sammen så du får en tykk, kremete blanding.

Legg 2/3 av sviskene i tertebunnen. Bland eventuelle rester av rom som ikke har trukket inn i sviskene inn i ostefyllet. Hell ostefyllet så i tertebunnen. Dander resten av sviskene oppå ostefyllet. Dryss over mandelflarn.
 

Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i ca 45 min.

La kaken avkjøles i formen i et par timer før den forsiktig løftes ut av formen og settes på et serveringsfat.

 

Jeg har her brukt en praktisk terteform laget av silikon som gjør at tertebunnen er lett å få ut av formen når den har blitt kald.

 

Tips:

  Jeg synes brun rom gir best smak, men du kan også bruke hvit rom, portvin, madeira eller sherry - alt etter hva du liker best og måtte ha tilgjengelig.

Ostefyllet vil virke litt "skjelvende" når kaken tas ut av ovnen. Det er slik den skal være. Ostefyllet stivner når kaken har blitt kald.

Server kaken gjerne sammen med vaniljeiskrem og vaniljesaus.

 

Nydelige smaker!

 


Ostekake med svisker og rom
Ingredienser

Tertebunn:
150 g hvetemel
50 g sukker
100 g mykt smør
1 eggeplomme

Ostefyll:
250 g kremost
2 store egg
3 ss sukker
1,5 dl kremfløte
2 ss maizena
- -
150 g svisker
0,5 dl brun rom (se tips)

Pynt:
100 g mandelflarn

Fremgangsmåte

Start gjerne kvelden før med å legge sviskene i bløt i rom. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet.

Tertebunnen: Ha mel, sukker og mykt smør i en food processor med hakkenkniv. Kjør til alt er blandet. Tilsett eggeplommen og kjør videre til deigen samler seg.

Trykk deigen utover i bunn og kanter på en smurt paiform (24 cm i diameter). Prikk bunnen og sett i kjøleskapet i en halvtime. Stek tertebunnen deretter midt i ovnen ved 200°C i ca 8-10 min. Avkjøl.

Ostefyll: Pisk romtemperert kremost sammen med sukker, fløte og maizena. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt sammen så du får en tykk, kremete blanding.

Legg 2/3 av sviskene i tertebunnen. Bland eventuelle rester av rom som ikke har trukket inn i sviskene inn i ostefyllet. Hell ostefyllet så i tertebunnen. Dander resten av sviskene oppå ostefyllet. Dryss over mandelflarn.

Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i ca 45 min. La kaken avkjøles i formen i et par timer før den forsiktig løftes ut av formen og settes på et serveringsfat.

Tips

  Jeg synes brun rom gir best smak, men du kan også bruke hvit rom, portvin, madeira eller sherry - alt etter hva du liker best og måtte ha tilgjengelig.

Ostefyllet vil virke litt "skjelvende" når kaken tas ut av ovnen. Det er slik den skal være. Ostefyllet stivner når kaken har blitt kald.

Server kaken gjerne sammen med vaniljeiskrem og vaniljesaus.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift