Ovnsbakt laks med crème fraîche og urter

Her har du et herlig, lettvint middagstips til varme sommerdager!  😃

Laksefileter legges i en ildfast form og dekkes med en deilig, kremet saus laget av crème fraîche, hvitløk og urter. Mens laksen står i ovnen koker du poteter og noen grønnsaker, som for eksempel blomkål og grønne asparges. 

 

 

God fornøyelse! 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner. 

 

Ingredienser: 

♥ 4 laksefileter uten skinn (500 g)
♥ 3 dl crème fraîche
♥ 4 fedd hvitløk
♥ 1 terning fiskebuljong
♥ 1 dl kokende varmt vann
♥ 1 bunt frisk dill (ca 20 g)
♥ 1 bunt frisk gressløk (ca 20 g)
♥ 1 ts flaksalt
♥ kvernet salt og pepper

Servering:
♥ kokte poteter (gjerne nypoteter)
♥ grønne asparges
♥ blomkål i buketter

 

Fremgangsmåte: 

Legg laksefiletene i en ildfast form.

 

 

Ha crème fraîche i en skål og tilsett pressede hvitløksfedd.

Løs opp knust fiskebuljongterning i 1 dl kokende vann. Ha dette i skålen. 

Finnhakk dill og gressløk og ha mesteparten i skålen (spar noe til pynt). Tilsett flaksalt.

 

 

Rør det hele godt sammen. 

 

 

Fordel crème fraîche-sausen over laksefiletene.

 

 

Kvern over litt ekstra salt og pepper. 

Stekes midt i ovnen ved 180°C i 15 - 20 minutter. 

Kok imens poteter og ønskede grønnsaker, for eksempel grønne asparges og blomkål. 

Ta formen ut av ovnen.

 

 

Dryss fint hakket dill og gressløk over laksen som pynt.

 

 

Serveres nylaget.

 

 

Deilig sommermat! 

 

 

Tips: 

♥ Jeg lager crème fraîche-sausen nokså tykk slik at den legger seg som et kremete lag over fisken. Dersom du ønsker en mer flytende saus, kan du blande inn 1 - 2 dl kremfløte eller matfløte før du heller crème fraîche-sausen over fisken og så setter formen i ovnen. 

♥ Vær nøye på å ikke ha laksen for lenge i ovnen slik at den holder seg saftig. 

 

 

Den smakfulle crème fraîche-sausen løfter virkelig denne retten! 

 

 

Nydelig og lettlaget laksemiddag!  😊

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Ovnsbakt laks med crème fraîche og urter
Ingredienser

♥ 4 laksefileter uten skinn (500 g)
♥ 3 dl crème fraîche
♥ 4 fedd hvitløk
♥ 1 terning fiskebuljong
♥ 1 dl kokende varmt vann
♥ 1 bunt frisk dill (ca 20 g)
♥ 1 bunt frisk gressløk (ca 20 g)
♥ 1 ts flaksalt
♥ kvernet salt og pepper

Servering:
♥ kokte poteter (gjerne nypoteter)
♥ grønne asparges
♥ blomkål i buketter

Fremgangsmåte

Legg laksefiletene i en ildfast form. 

Ha crème fraîche i en skål og tilsett pressede hvitløksfedd. Løs opp knust fiskebuljongterning i 1 dl kokende vann. Ha dette i skålen. Finnhakk dill og gressløk og ha mesteparten i skålen (spar noe til pynt). Tilsett flaksalt.  Rør det hele godt sammen. 

Fordel crème fraîche-sausen over laksefiletene. Kvern over litt ekstra salt og pepper. 

Stekes midt i ovnen ved 180°C i 15 - 20 minutter. 

Kok imens poteter og ønskede grønnsaker, for eksempel grønne asparges og blomkål. 

Ta formen ut av ovnen og dryss fint hakket dill og gressløk over laksen som pynt.

Serveres nylaget.

Tips

♥ Jeg lager crème fraîche-sausen nokså tykk slik at den legger seg som et kremete lag over fisken. Dersom du ønsker en mer flytende saus, kan du blande inn 1 - 2 dl kremfløte eller matfløte før du heller crème fraîche-sausen over fisken og så setter formen i ovnen. 

♥ Vær nøye på å ikke ha laksen for lenge i ovnen slik at den holder seg saftig. 

Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift