Panna cotta med mangopuré (mango pulp)


Hei dere!

Mitt beste dessertminne fra oppveksten er når min indiske mamma satte en stor skål med vaniljeis overhelt av mango pulp på bordet (se Vaniljeis med mangopuré (Mango Pulp & Vanilla Ice Cream). Det skjedde stadig, enten det var selskap eller hverdag, og alltid til stor jubel!  Smile  

Mango pulp er en mangopuré som brukes veldig mye i India, og som nå ENDELIG har begynt å dukke opp i norske matbutikker. Med mangopuréen kan du lage mange forskjellige desserter, drikke og kaker. Du finner mine oppskrifter med mango pulp samlet HER.

I helgen lagde jeg Panna cotta med mango pulp, og selvsagt visste jeg at dette kom til å bli supergodt! 

 


Denne oppskriften gir 6 gode porsjoner (og 8 små). Det er bare å halvere oppskriften hvis du lage en mindre.


Ingredienser:

Panna cotta:
♥ 9 dl kremfløte
♥ 1,5 dl sukker
♥ 5 plater gelatin
♥ 1 ss vaniljepasta

Mangopuré:
♥ 1 boks mangopuré (mango pulp, se tips)

 

Fremgangsmåte:

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann i 5 minutter.

Ha fløte, sukker og vanilje i en kjele Varm opp blandingen til kokepunktet og ta kjelene av platen. 

Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. 

Avkjøl den varme fløten noe før den fordeles i 6 (eller Dirol glass eller dessertskåler. Sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

 

 

Før servering er det bare å ha mangopuréen rett fra boksen oppå panna cottaene! 

 

 

Rett og slett en nydelig dessert! 

 

 

Tips:

♥ Panna cottaen kan gjerne lages klar opp til to dager før servering. 

♥ Jeg bruker denne boksen mangopuré fra Masala Magic, som fås kjøpt blant annet hos Kolonial.no, Meny og store Kiwi-butikker. 

 

 

Du bruker omtrent halve boksen til denne desserten. Det du får til overs kan oppbevares i kjøleskapet og for eksempel serveres som saus til vaniljeis. 

 

 

Prøv dette du også, så er jeg nokså sikker på at du får en ny favoritt!  Wink

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Panna cotta med mangopuré (mango pulp)
Ingredienser

Panna cotta:
♥ 9 dl kremfløte
♥ 1,5 dl sukker
♥ 5 plater gelatin
♥ 1 ss vaniljepasta

Mangopuré:
♥ 1 boks mangopuré (mango pulp, se tips)

Fremgangsmåte

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann i 5 minutter.

Ha fløte, sukker og vanilje i en kjele Varm opp blandingen til kokepunktet og ta kjelene av platen. 

Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. 

Avkjøl den varme fløten noe før den fordeles i 6 (eller Dirol glass eller dessertskåler. Sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

Før servering er det bare å ha mangopuréen rett fra boksen oppå panna cottaene! 

Tips

♥ Panna cottaen kan gjerne lages klar opp til to dager før servering. 

♥ Jeg bruker denne boksen mangopuré, som fås kjøpt blant annet hos Kolonial.no, Meny og store Kiwi-butikker.  Du bruker omtrent halve boksen til denne desserten. Det du får til overs kan oppbevares i kjøleskapet og for eksempel serveres som saus til vaniljeis.

4 kommentarer

Du bruker hendene og klemmer vanne ut. Du skal ikke klemme for mye men du skal klemme slik at det ikke renner vann fra gelatinplatene. Viktig å ikke klemme for hardt slik at gelatinplatene ikke går i oppløsning. Om du synes det er enklere med gelatinpulver så kan du også bruke det. Gelatinpulver løses opp i kokende vann (viktig å avkjøle blandingen) 1 ts gelatinpulver tilsvarer 2 plater gelatin.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift