Brukere online: 1725
Brukere i dag: 19910
Brukere siste 7 dager: 195092
Pasta primavera er en lettvint, vegetarisk pastarett som er ypperlig å lage på våren ("primavera" betyr "vår" på italiensk). Pastaretten ble berømt for alvor da italienske restauranter i New York begynte å sette den på menyen på 1970-tallet.
Pasta primavera kan varieres med ulike grønnsaker. Jeg liker å holde denne retten frisk og grønn i uttrykket, og bruker her en kombinasjon av erter, sukkererter, grønne asparges, squash, vårløk og gressløk. Det går også fint å bruke brokkoli eller brokkolini, spinat og aspargesbønner. Kremfløte og crème fraîche gir en deilig, kremet saus og parmesan i store flak gir herlig smak.
Enjoy!
Oppskriften gir 3 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 100 g erter (friske eller frosne)
♥ 150 g sukkererter
♥ 250 g grønne asparges
♥ 50 g smør
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 250 g squash
♥ 2 vårløk
♥ 20 g frisk gressløk
♥ 20 mynteblader (eller frisk basilikum, se tips)
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1 dl crème fraîche
♥ kvernet salt og pepper
♥ 300 g tagliatelle (eller annen pasta)
Servering:
♥ 50 g parmesan
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene.
Ha erter i en kjele (de kan godt være frosne). Skjær av enden på aspargesene og kutt dem i to eller tre biter. Skjær endene av sukkerertene og skjær dem over på midten. Ha asparges og sukkerertene i kjelen.
Hell kokende varmt vann i kjelen og la erter, asparges og sukkerter forvelles i det kokende varme vannet i noen minutter så bitene mykner. Hell så av vannet.
Finn frem en stekepanne med litt høye kanter. Ha smør i pannen sammen med fint hakket hvitløk, hakket vårløk, squash som er kuttet i mindre biter og frisk gressløk.
Stek dette på middels varme i noen minutter.
Ha så de forvellede ertene, asparges og sukkertene i pannen. Tilsett også mynteblader (eller eventuelt basilikumblader, se tips).
Ha kremfløte og crème fraîche i pannen.
Varm dette sammen i et par minutter. Smak til med salt og pepper.
Sett tagliatelle (eller annen pasta) på koking i godt saltet, kokende varmt vann, etter anvisning på pakken.
Når pastaen er nesten ferdigkokt, løftes den over i pannen.
Vend det hele godt sammen og la småkoke i et par minutter. Juster tykkelsen på fløtesausen ved å tilsette litt og litt av pastavannet.
Serveres varm og nylaget med flak av fersk parmesan.
Lett, frisk og vårlig Pasta primavera! 🤩
Tips:
♥ Som nevnt kan du variere type grønnsaker du bruker. Det må ikke absolutt bare være grønne grønnsaker, så du kan også tilsette for eksempel halve cherrytomater, gulrøtter kuttet i små staver, paprika i biter osv.
♥ Jeg synes at mynteblader gir en herlig, frisk smak på denne pastaretten, men det er viktig å ikke bruke for mye. Smaken av mynte skal friske opp litt, men ikke være for dominerende. I stedet for frisk mynte kan du gjerne bruke frisk basilikum.
♥ Du kan smake til pastaretten med en skvis sitron hvis du liker det.
♥ Du kan bruke ferskrevet parmesan eller lage tynne parmesanflak ved hjelp av en ostehøvel eller potetskreller.
♥ Pasta primavera skal opprinnelig være vegetarisk, men det er likevel mange som liker å tilsette for eksempel litt stekt bacon eller strimler av kokt skinke.
♥ Pasta primavera smaker best fersk og nylaget!
♥
Velbekomme! 😃
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 100 g erter (friske eller frosne)
♥ 150 g sukkererter
♥ 250 g grønne asparges
♥ 50 g smør
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 250 g squash
♥ 2 vårløk
♥ 20 g frisk gressløk
♥ 20 mynteblader (eller frisk basilikum, se tips)
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1 dl crème fraîche
♥ kvernet salt og pepper
♥ 300 g tagliatelle (eller annen pasta)
Servering:
♥ 50 g parmesan
Ha erter i en kjele (de kan godt være frosne). Skjær av enden på aspargesene og kutt dem i to eller tre biter. Skjær endene av sukkerertene og skjær dem over på midten. Ha asparges og sukkerertene i kjelen. Hell kokende varmt vann i kjelen og la erter, asparges og sukkerter forvelles i det kokende varme vannet i noen minutter så bitene mykner. Hell så av vannet.
Finn frem en stekepanne med litt høye kanter. Ha smør i pannen sammen med fint hakket hvitløk, hakket vårløk, squash som er kuttet i mindre biter og frisk gressløk. Stek dette på middels varme i noen minutter.
Ha så de forvellede ertene, asparges og sukkertene i pannen. Tilsett også mynteblader (eller eventuelt basilikumblader, se tips). Ha kremfløte og crème fraîche i pannen. Varm dette sammen i et par minutter. Smak til med salt og pepper.
Sett tagliatelle (eller annen pasta) på koking i godt saltet, kokende varmt vann, etter anvisning på pakken.
Når pastaen er nesten ferdigkokt, løftes den over i pannen. Vend det hele godt sammen og la småkoke i et par minutter. Juster tykkelsen på fløtesausen ved å tilsette litt og litt av pastavannet.
Serveres varm og nylaget med flak av fersk parmesan.
♥ Som nevnt kan du variere type grønnsaker du bruker. Det må ikke absolutt bare være grønne grønnsaker, så du kan også tilsette for eksempel halve cherrytomater, gulrøtter kuttet i små staver, paprika i biter osv.
♥ Jeg synes at mynteblader gir en herlig, frisk smak på denne pastaretten, men det er viktig å ikke bruke for mye. Smaken av mynte skal friske opp litt, men ikke være for dominerende. I stedet for frisk mynte kan du gjerne bruke frisk basilikum.
♥ Du kan smake til pastaretten med en skvis sitron hvis du liker det.
♥ Du kan bruke ferskrevet parmesan eller lage tynne parmesanflak ved hjelp av en ostehøvel eller potetskreller.
♥ Pasta primavera skal opprinnelig være vegetarisk, men det er likevel mange som liker å tilsette for eksempel litt stekt bacon eller strimler av kokt skinke.
♥ Pasta primavera smaker best fersk og nylaget!
Skriv ny kommentar