Pasta primavera

Pasta primavera er en lettvint, vegetarisk pastarett som er ypperlig å lage på våren ("primavera" betyr "vår" på italiensk). Pastaretten ble berømt for alvor da italienske restauranter i New York begynte å sette den på menyen på 1970-tallet. 

Pasta primavera kan varieres med ulike grønnsaker. Jeg liker å holde denne retten frisk og grønn i uttrykket, og bruker her en kombinasjon av erter, sukkererter, grønne asparges, squash, vårløk og gressløk. Det går også fint å bruke brokkoli eller brokkolini, spinat og aspargesbønner. Kremfløte og crème fraîche gir en deilig, kremet saus og parmesan i store flak gir herlig smak.

Enjoy! 

 

 

Oppskriften gir 3 porsjoner. 

 

Ingredienser: 

100 g erter (friske eller frosne)
150 g sukkererter
250 g grønne asparges
50 g smør
2 fedd hvitløk
250 g squash
2 vårløk
20 g frisk gressløk
20 mynteblader (eller frisk basilikum, se tips)
1,5 dl kremfløte
1 dl crème fraîche
kvernet salt og pepper
300 g tagliatelle (eller annen pasta)

Servering:
50 g parmesan
 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene. 

 

 

Ha erter i en kjele (de kan godt være frosne). Skjær av enden på aspargesene og kutt dem i to eller tre biter. Skjær endene av sukkerertene og skjær dem over på midten. Ha asparges og sukkerertene i kjelen.

 

 

Hell kokende varmt vann i kjelen og la erter, asparges og sukkerter forvelles i det kokende varme vannet i noen minutter så bitene mykner. Hell så av vannet. 

Finn frem en stekepanne med litt høye kanter. Ha smør i pannen sammen med fint hakket hvitløk, hakket vårløk, squash som er kuttet i mindre biter og frisk gressløk.

 

 

Stek dette på middels varme i noen minutter. 

Ha så de forvellede ertene, asparges og sukkertene i pannen. Tilsett også mynteblader (eller eventuelt basilikumblader, se tips).

 

 

Ha kremfløte og crème fraîche i pannen. 

 

 

Varm dette sammen i et par minutter. Smak til med salt og pepper. 

 

 

Sett tagliatelle (eller annen pasta) på koking i godt saltet, kokende varmt vann, etter anvisning på pakken. 

Når pastaen er nesten ferdigkokt, løftes den over i pannen.

Vend det hele godt sammen og la småkoke i et par minutter. Juster tykkelsen på fløtesausen ved å tilsette litt og litt av pastavannet. 

 

 

Serveres varm og nylaget med flak av fersk parmesan. 

 

 

Lett, frisk og vårlig Pasta primavera!  🤩

 

 


Tips:

Som nevnt kan du variere type grønnsaker du bruker. Det må ikke absolutt bare være grønne grønnsaker, så du kan også tilsette for eksempel halve cherrytomater, gulrøtter kuttet i små staver, paprika i biter osv. 

Jeg synes at mynteblader gir en herlig, frisk smak på denne pastaretten, men det er viktig å ikke bruke for mye. Smaken av mynte skal friske opp litt, men ikke være for dominerende. I stedet for frisk mynte kan du gjerne bruke frisk basilikum. 

Du kan smake til pastaretten med en skvis sitron hvis du liker det. 

Du kan bruke ferskrevet parmesan eller lage tynne parmesanflak ved hjelp av en ostehøvel eller potetskreller. 

Pasta primavera skal opprinnelig være vegetarisk, men det er likevel mange som liker å tilsette for eksempel litt stekt bacon eller strimler av kokt skinke. 

Pasta primavera smaker best fersk og nylaget! 

 

 

Velbekomme!  😃

 

 

      

 

 

Pasta primavera
Ingredienser

100 g erter (friske eller frosne)
150 g sukkererter
250 g grønne asparges
50 g smør
2 fedd hvitløk
250 g squash
2 vårløk
20 g frisk gressløk
20 mynteblader (eller frisk basilikum, se tips)
1,5 dl kremfløte
1 dl crème fraîche
kvernet salt og pepper
300 g tagliatelle (eller annen pasta)

Servering:
50 g parmesan

Fremgangsmåte

Ha erter i en kjele (de kan godt være frosne). Skjær av enden på aspargesene og kutt dem i to eller tre biter. Skjær endene av sukkerertene og skjær dem over på midten. Ha asparges og sukkerertene i kjelen. Hell kokende varmt vann i kjelen og la erter, asparges og sukkerter forvelles i det kokende varme vannet i noen minutter så bitene mykner. Hell så av vannet. 

Finn frem en stekepanne med litt høye kanter. Ha smør i pannen sammen med fint hakket hvitløk, hakket vårløk, squash som er kuttet i mindre biter og frisk gressløk. Stek dette på middels varme i noen minutter. 

Ha så de forvellede ertene, asparges og sukkertene i pannen. Tilsett også mynteblader (eller eventuelt basilikumblader, se tips). Ha kremfløte og crème fraîche i pannen. Varm dette sammen i et par minutter. Smak til med salt og pepper. 

Sett tagliatelle (eller annen pasta) på koking i godt saltet, kokende varmt vann, etter anvisning på pakken. 

Når pastaen er nesten ferdigkokt, løftes den over i pannen. Vend det hele godt sammen og la småkoke i et par minutter. Juster tykkelsen på fløtesausen ved å tilsette litt og litt av pastavannet. 

Serveres varm og nylaget med flak av fersk parmesan. 

Tips

Som nevnt kan du variere type grønnsaker du bruker. Det må ikke absolutt bare være grønne grønnsaker, så du kan også tilsette for eksempel halve cherrytomater, gulrøtter kuttet i små staver, paprika i biter osv. 

Jeg synes at mynteblader gir en herlig, frisk smak på denne pastaretten, men det er viktig å ikke bruke for mye. Smaken av mynte skal friske opp litt, men ikke være for dominerende. I stedet for frisk mynte kan du gjerne bruke frisk basilikum. 

Du kan smake til pastaretten med en skvis sitron hvis du liker det. 

Du kan bruke ferskrevet parmesan eller lage tynne parmesanflak ved hjelp av en ostehøvel eller potetskreller. 

Pasta primavera skal opprinnelig være vegetarisk, men det er likevel mange som liker å tilsette for eksempel litt stekt bacon eller strimler av kokt skinke. 

Pasta primavera smaker best fersk og nylaget! 

Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift