Brukere online: 2379
Brukere i dag: 35901
Brukere siste 7 dager: 196748
Her har du en lekker langpannekake med rabarbra og marengs!
Oppskriften passer til liten langpanne.
175 g smør
150 g sukker
2 ts vaniljeekstrakt
3 eggeplommer
6 ss melk
2,5 ts bakepulver
250 g hvetemel
Fyll:
300 g rensede rabarbrabiter
Marengs:
3 eggehviter
200 g sukker
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn vaniljeessens (se tips) og eggeplommene. Sikt sammen mel og bakepulver og bland inn i deigen vekselsvis med melken.
Fordel deigen utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Jevn til overflaten.
Skjær rabarbraen opp i små biter, ca 1 cm. Legg de oppå deigen.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking og pisk videre til du får en tykk marengs. Ha marengsen i et tykt lag over rabarbraen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40-45 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løft den så ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Skjær kaken opp i firkanter.
2 ts vaniljeessens tilsvarer 1 liten flaske (se i bakehyllene i matbutikken). Vaniljeessens kan byttes ut med vaniljesukker.
Kaken smaker aller best samme dag som den lages. Kakerester oppbevares utildekket i kjøleskapet.
Bruk en skarp kniv når du deler kaken opp i firkanter. Marengsen har lett for å gå litt i stykker når du skjærer i den.
Se også "Blåbærbiter med valnøttmarengs", som er basert på liknende oppskrift.
1 kommentar
Hei
Hei
200 grader i 45 minutter, midt i ovnen? Med marengs på? Da tror jeg toppen på den kaka (i ovnen min hvertfall) vil bli fullkomment svidd. Kan godt hende ovnen din er snillere enn min, så bare lurte.
Skriv ny kommentar