Brukere online: 1892
Brukere i dag: 18069
Brukere siste 7 dager: 195909
250 g smør
200 g sukker
4 store egg
4 ss melk
1 ts vaniljeessens
1 ts bakepulver
200 g hvetemel
- -
1 dl rosiner
1 ss hvetemel
Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland i melk og vaniljeessens (se tips). Sikt mel og bakepulver og rør i til slutt til du får en jevn og klumpfri deig. Bland rosinene med melet (dette forhindrer at de synker til bunns i kaken under stekingen). Vend de deretter inn i deigen (spar noen av rosinene til å fordele på toppen av kaken).
Ha deigen i smurt brødform (se tips) og fordel over resten av rosinene. Stek midt i ovnen ved 175°C i ca 40-50 min, til kaken er gjennomstekt.
Vær oppmerksom på at deigen vil kunne skille seg når du tilsetter melk i smørkremen. Ikke fortvil! Dette retter seg opp igjen når du rører i melet.
Oppskriften passer til en brødform som rommer 2 liter. Formen skal være ca 3/4 full. Som du ser på bildet, brukte jeg her i stedet to mindre former. Disse er laget av papp-papir og kjøpt i nettbutikken til www.strosselannat.se. Merket heter "Elisabeth Pink, Cake Mould" fra Vestli House og størrelsen er 18 cm x 9,5 cm (og 6 cm høye). Selges i pakninger på 3 stk. Et tips om du bruker slike papirformer, er å sette dem i brødformer som rommer 1 liter under stekingen. Selv om pappen virker nokså sterk, holder kakene fasongen likevel mye bedre om du setter dem i brødformer.
Oppbevar kaken i romtemperatur, godt innpakket i plast så den holder seg myk. Kaken er fin å fryse.
Rosiner kan byttes ut med hakket kokesjokolade, se "Chocolate Butter Cake" på detsoteliv.no.
2 kommentarer
Denne blir knallgod med
Denne blir knallgod med hjemmelagde romrosiner laget på 12 år gammel, brun rom. :-)
Da jeg skulle helle kaken ut
Da jeg skulle helle kaken ut av formen, rant alt ut. Helt ustekt! Merkelige greier.. Hva kan ha skjedd? Den hevet seg jo fint også----
Skriv ny kommentar