Brukere online: 2061
Brukere i dag: 33349
Brukere siste 7 dager: 196406
Nydelig dessert med rips!
Server fromasjen gjerne sammen med hjemmelaget vaniljesaus!
Ingredienser:
♥ 4 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 4 dl kremfløte
♥ 8 plater gelatin
♥ 0,5 dl varmt vann
- -
♥ 2 dl rips
♥ 0,5 dl sukker
Fremgangsmåte:
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 min.
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.
Klem vannet ut av gelatinplatene. Smelt dem i en kopp med 0,5 dl kokende vann. Hell den varme gelatinen i en tynn stråle i eggedosisene men du fortsetter å røre.
Pisk kremfløten til myk krem. Bland kremen i eggedosisblandingen. Bruk gjerne en ballongvisp så alle kremklumper fjernes og blandingen blir jevn og luftig.
Mos rips og sukker sammen med en gaffel. Bland de rørte ripsene i fromasjblandingen. Hell dette så i en serveringsbolle og sett i kjøleskapet i noen timer eller over natten til fromasjen har stivnet.
Pynt med rips før servering.
En lekker måte å bruke ripsbærene på!
Herlig sommerdessert!
Tips:
Desserten kan lages med enten frosne eller friske ripsbær.
Server gjerne vaniljesaus til fromasjen.
Oppskrift på Hjemmelaget vaniljesaus finner du her på Det søte liv.
Syrlig og søtt på samme tid. Nyyyyt!
♥ ♥ ♥ ♥
4 egg
1,5 dl sukker
4 dl kremfløte
8 plater gelatin
0,5 dl varmt vann
- -
2 dl rips
0,5 dl sukker
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 min.
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.
Klem vannet ut av gelatinplatene. Smelt dem i en kopp med 0,5 dl kokende vann. Hell den varme gelatinen i en tynn stråle i eggedosisene men du fortsetter å røre.
Pisk kremfløten til myk krem. Bland kremen i eggedosisblandingen. Bruk gjerne en ballongvisp så alle kremklumper fjernes og blandingen blir jevn og luftig.
Mos rips og sukker sammen med en gaffel. Bland de rørte ripsene i fromasjblandingen. Hell dette så i en serveringsbolle og sett i kjøleskapet i noen timer eller over natten til fromasjen har stivnet.
Pynt med rips før servering.
Desserten kan lages med enten frosne eller friske ripsbær.
Server gjerne vaniljesaus til fromasjen. Oppskrift på hjemmelaget vaniljesaus finner du her på www.detsoteliv.no.
2 kommentarer
Hei. Hvordan er det å fryse
Hei. Hvordan er det å fryse fromasjer generelt. Og har du prøvd å fryse denne ripsfromasjen?
Har for øvrig prøvd denne oppskriften - helt nydelig :D
Til kor mange porsjonar er…
Til kor mange porsjonar er oppskrifta ?
Skriv ny kommentar