Ristede honningnøtter til ost


Et stort utvalg gode oster på bordet, og jeg er lykkelig!  Angel smile  

Ristede honningnøtter er utmerket tilbehør!

 

 


Du kan varierer hvilke typer nøtter du bruker. Oppskriften er beregnet til ca. 8 dl nøtter, men du kan jo såklart skalere den opp eller ned.
Her er mitt forslag til nøttemiks:


Ingredienser:
♥ 100 g smør
♥ 350 g honning
♥ 600 g (ca 8 dl) forskjellige nøtter

For eksempel:
♥ 2 dl valnøtter
♥ 1 dl mandler
♥ 2 dl hasselnøtter
♥ 2 dl cashewnøtter (saltede)
♥ 1 dl pinjekjerner


Fremgangsmåte:

Rist nøttene i en tørr stekepanne. Dette får fram aromaen i nøttene bedre enn når de er helt rå. Rør ofte rundt så nøttene ikke svir seg, og pass særlig på at pinjekjernene ikke blir brente. 

I en middel stor kjele smeltes smør og honning sammen til blandingen er helt flytende.

Ha i nøttene. Rør godt rundt og la blandingen småputre i noen minutter.

Ta kjelen av platen og ha nøttene over på et stort stykke bakepapir.

 

 

Bruk to gafler til å spre nøttene fra hverandre.

Avkjøl til nøttene er helt kalde før du brekker dem fra hverandre og har dem i en skål. 

 

 

Finn frem deilige oster!

 


  Yum  Yum  Yum  

 

Disse honningnøttene passer til alle slags typer ost! 

 


Og server ostene sammen med noen forskjellige kjeks, og gjerne noen søte marmelader eller geléer - hjemmelagde (se mange forskjellige oppskrifter i ostekategorien her på Det søte liv) eller kjøpte varianter.

 


 

Portvinsgelé og eple- og kanelgelé er favoritter hos meg! 
 

VELDIG GODT! 

 


Tips:

♥ Vær forsiktig når du heller de varme honningnøttene over på bakepapiret. Pass fingrene, for blandingen er veldig varm i starten.

 

 

♥ Ristede honningnøtter bør oppbevares tørt, for eksempel i en tett beholder med lokk. 

 

 

Før servering har du dem i en serveringsskål med en spiseskje, så det blir lett å forsyne seg.

 

 

Skikkelig snadder!  Yum 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Ristede honningnøtter til ost
Ingredienser

♥ 100 g smør
♥ 350 g honning
♥ 600 g (ca 8 dl) forskjellige nøtter

For eksempel:
♥ 2 dl valnøtter
♥ 1 dl mandler
♥ 2 dl hasselnøtter
♥ 2 dl cashewnøtter (saltede)
♥ 1 dl pinjekjerner

Fremgangsmåte

Rist nøttene i en tørr stekepanne. Rør ofte rundt så nøttene ikke svir seg, og pass særlig på at pinjekjernene ikke blir brente.

I en middel stor kjele smeltes smør og honning sammen til blandingen er helt flytende.

Ha i nøttene. Rør godt rundt og la blandingen småputre i noen minutter.

Ta kjelen av platen og ha nøttene over på et stort stykke bakepapir. Bruk to gafler til å spre nøttene fra hverandre.

Avkjøl til nøttene er helt kalde før du brekker dem fra hverandre og har dem i en skål. 

Tips

♥ Vær forsiktig når du heller de varme honningnøttene over på bakepapiret. Pass fingrene, for blandingen er veldig varm i starten.

♥ Ristede honningnøtter bør oppbevares tørt, for eksempel i en tett beholder med lokk. 

Mat
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift