Brukere online: 140
Brukere i dag: 1657
Brukere siste 7 dager: 195573
Et stort utvalg gode oster på bordet, og jeg er lykkelig!
Ristede honningnøtter er utmerket tilbehør!
Du kan varierer hvilke typer nøtter du bruker. Oppskriften er beregnet til ca. 8 dl nøtter, men du kan jo såklart skalere den opp eller ned.
Her er mitt forslag til nøttemiks:
Ingredienser:
♥ 100 g smør
♥ 350 g honning
♥ 600 g (ca 8 dl) forskjellige nøtter
For eksempel:
♥ 2 dl valnøtter
♥ 1 dl mandler
♥ 2 dl hasselnøtter
♥ 2 dl cashewnøtter (saltede)
♥ 1 dl pinjekjerner
Fremgangsmåte:
Rist nøttene i en tørr stekepanne. Dette får fram aromaen i nøttene bedre enn når de er helt rå. Rør ofte rundt så nøttene ikke svir seg, og pass særlig på at pinjekjernene ikke blir brente.
I en middel stor kjele smeltes smør og honning sammen til blandingen er helt flytende.
Ha i nøttene. Rør godt rundt og la blandingen småputre i noen minutter.
Ta kjelen av platen og ha nøttene over på et stort stykke bakepapir.
Bruk to gafler til å spre nøttene fra hverandre.
Avkjøl til nøttene er helt kalde før du brekker dem fra hverandre og har dem i en skål.
Finn frem deilige oster!
Disse honningnøttene passer til alle slags typer ost!
Og server ostene sammen med noen forskjellige kjeks, og gjerne noen søte marmelader eller geléer - hjemmelagde (se mange forskjellige oppskrifter i ostekategorien her på Det søte liv) eller kjøpte varianter.
Portvinsgelé og eple- og kanelgelé er favoritter hos meg!
VELDIG GODT!
Tips:
♥ Vær forsiktig når du heller de varme honningnøttene over på bakepapiret. Pass fingrene, for blandingen er veldig varm i starten.
♥ Ristede honningnøtter bør oppbevares tørt, for eksempel i en tett beholder med lokk.
Før servering har du dem i en serveringsskål med en spiseskje, så det blir lett å forsyne seg.
Skikkelig snadder!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 100 g smør
♥ 350 g honning
♥ 600 g (ca 8 dl) forskjellige nøtter
For eksempel:
♥ 2 dl valnøtter
♥ 1 dl mandler
♥ 2 dl hasselnøtter
♥ 2 dl cashewnøtter (saltede)
♥ 1 dl pinjekjerner
Rist nøttene i en tørr stekepanne. Rør ofte rundt så nøttene ikke svir seg, og pass særlig på at pinjekjernene ikke blir brente.
I en middel stor kjele smeltes smør og honning sammen til blandingen er helt flytende.
Ha i nøttene. Rør godt rundt og la blandingen småputre i noen minutter.
Ta kjelen av platen og ha nøttene over på et stort stykke bakepapir. Bruk to gafler til å spre nøttene fra hverandre.
Avkjøl til nøttene er helt kalde før du brekker dem fra hverandre og har dem i en skål.
♥ Vær forsiktig når du heller de varme honningnøttene over på bakepapiret. Pass fingrene, for blandingen er veldig varm i starten.
♥ Ristede honningnøtter bør oppbevares tørt, for eksempel i en tett beholder med lokk.
Skriv ny kommentar