Sjokoladedyppede sjokoladebrownies

Annonse: Freia

Hei kjære dere!

Det nærmer seg helg og tid for å kose seg litt ekstra. Smile

I dag vil jeg vise dere hvor raskt og enkelt man kan lage noen vidunderlig gode og delikate brownieskaker som får FANTASTISK god sjokoladesmak! 

Disse sjokoladebrowniesene lages med skikkelig god og mørk kokesjokolade fra Freia som gir konfektaktig konsistens og deilig smak, og i tillegg dyppes kakene i smeltet Freia kokesjokolade.

Resultatet blir noen nydelige luksusbiter som enhver som er glad i sjokolade vil elske!!

 

 

Perfekt måte å glede seg selv på eller noen man er glad i! Heart 

 

 

Oppskriften passer til liten langpanne.

 

Ingredienser:

♥ 250 g smør
♥ 300 g Freia kokesjokolade 70%
♥ 5 dl sukker
♥ 5 egg
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver

Til dypping:
♥ 50 g delfiafett
♥ 400 g Freia Dronning sjokolade

Pynt:
♥ 75 g sjokoladedekor eller hakket kokesjokolade

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen.

Finn frem den mørke kokesjokolade med 70% kakaoinnhold og brekk den opp i biter.

 

 

Ha sjokoladebitene i kjelen med det varme smøret og la sjokoladebitene smelte. Rør blandingen jevn.

Visp sammen egg og sukker med stålvisp (du trenger ikke å piske så lenge at det blir eggedosis). Tilsett sjokoladesmøret og bland deretter inn bakepulver og hvetemel.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm).

Stek kakene midt i ovnen ved 150°C i 1 time.

Kaken vil fortsatt kunne være litt bløt i midten, men ta kaken likevel ut av ovnen etter at det har gått 1 time. Avkjøl kaken litt i romtemperatur og sett langpannen deretter i kjøleskapet til dagen etter.

Dagen etter vil kaken ha stivnet i konsistensen og kan med letthet løftes ut av formen. Fjern bakepapiret og del kaken opp i små firkanter som settes på en kakerist.

 

 

Finn frem en metallbolle eller glassbolle og sett den over en kjele med kokende vann (bollen skal bare blir varm av dampen og skal ikke komme i kontakt med det varme vannet). Brekk opp kokesjokolade og ha bitene i bollen sammen med delfiafettet. La dette stå over vannbadet og smelte sakte og forsiktig til blandingen er helt flytende og klumpfri.

Ta så én og én browniesfirkant og dypp den raskt i den smeltede sjokoladen (jeg bruker fingrene til å dyppe kakene med, men du kan også bruke en pølseklype hvis du synes det er enklere). Det er ikke nødvendig å dekke bunnen av kakene med sjokoladen og det er ikke krise om alle kantene er helt dekket heller (synes jeg da.. Wink ) Sett kakene tilbake på kakeristen og la de renne av seg. Dryss kakene med sjokoladedekor, strøssel eller hakket sjokolade før sjokoladeglasuren har stivnet.

 

 

Oppbevar kakene kjølig frem til servering.

 

 

Nytelsesøyeblikk i hverdagen!

 

Oh lala!

 

Tips:

♥ For å få skikkelig god sjokoladesmak på disse kakene, er det viktig å bruke kokesjokolade av god kvalitet. Jeg bruker Freia kokesjokolade med 70% kakaoinnhold til kaken for å få frem den gode smaken.

 

 

♥ Til dyppingen av browniesbitene synes jeg det blir best resultat av å bruke den klassiske kokesjokoladen som heter Freia Dronning sjokolade. Litt delfiafett gjør at glasuren blir litt tynnere i konsistensen som gjør det lettere å dyppe kakene og får glasuren glatt og jevn.

 

 

♥ Sjokoladedyppede brownies holder seg myke og gode i mange dager, spesielt takket være sjokoladeglasuren som beskytter kaken inni fra å bli tørr. Oppbevar kakene i kjøleskapet slik at glasuren ikke blir klissete, gjerne med litt plast rundt.

♥ Disse sjokoladebrowniesene smaker fantastisk til en god kopp kaffe!

 

 

Koselig å servere til venner.

 

 

Til en kjæreste! Heart 

 

 

Eller til deg selv! Smile

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Innlegget er skrevet som del av mitt samarbeid med Freia. Se også www.freiahjemmekonditori.no for massevis av andre herlige kakeoppskrifter med sjokolade.

 

Sjokoladedyppede sjokoladebrownies
Ingredienser

♥ 250 g smør
♥ 300 g Freia kokesjokolade 70%
♥ 5 dl sukker
♥ 5 egg
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver

Til dypping:
♥ 50 g delfiafett
♥ 400 g Freia Dronning sjokolade

Pynt:
♥ 75 g sjokoladedekor eller hakket kokesjokolade

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen.

Finn frem den mørke kokesjokolade med 70% kakaoinnhold og brekk den opp i biter. Ha sjokoladebitene i kjelen med det varme smøret og la sjokoladebitene smelte. Rør blandingen jevn.

Visp sammen egg og sukker med stålvisp (du trenger ikke å piske så lenge at det blir eggedosis). Tilsett sjokoladesmøret og bland deretter inn bakepulver og hvetemel.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kakene midt i ovnen ved 150°C i 1 time. Kaken vil fortsatt kunne være litt bløt i midten, men ta kaken likevel ut av ovnen etter at det har gått 1 time. Avkjøl kaken litt i romtemperatur og sett langpannen deretter i kjøleskapet til dagen etter. Dagen etter vil kaken ha stivnet i konsistensen og kan med letthet løftes ut av formen. Fjern bakepapiret og del kaken opp i små firkanter som settes på en kakerist.

Finn frem en metallbolle eller glassbolle og sett den over en kjele med kokende vann (bollen skal bare blir varm av dampen og skal ikke komme i kontakt med det varme vannet). Brekk opp kokesjokolade og ha bitene i bollen sammen med delfiafettet. La dette stå over vannbadet og smelte sakte og forsiktig til blandingen er helt flytende og klumpfri.

Ta så én og én browniesfirkant og dypp den raskt i den smeltede sjokoladen (jeg bruker fingrene til å dyppe kakene med, men du kan også bruke en pølseklype hvis du synes det er enklere). Det er ikke nødvendig å dekke bunnen av kakene med sjokoladen og det er ikke krise om alle kantene er helt dekket heller (synes jeg da.. Wink ) Sett kakene tilbake på kakeristen og la de renne av seg. Dryss kakene med sjokoladedekor, strøssel eller hakket sjokolade før sjokoladeglasuren har stivnet.

Oppbevar kakene kjølig frem til servering.

Tips

♥ For å få skikkelig god sjokoladesmak på disse kakene, er det viktig å bruke kokesjokolade av god kvalitet. Jeg bruker Freia kokesjokolade med 70% kakaoinnhold til kaken for å få frem den gode smaken.

♥ Til dyppingen av browniesbitene synes jeg det blir best resultat av å bruke den klassiske kokesjokoladen som heter Freia Dronning sjokolade. Litt delfiafett gjør at glasuren blir litt tynnere i konsistensen som gjør det lettere å dyppe kakene og får glasuren glatt og jevn.

♥ Sjokoladedyppede brownies holder seg myke og gode i mange dager, spesielt takket være sjokoladeglasuren som beskytter kaken inni fra å bli tørr. Oppbevar kakene i kjøleskapet slik at glasuren ikke blir klissete, gjerne med litt plast rundt.

♥ Disse sjokoladebrowniesene smaker fantastisk til en god kopp kaffe!

6 kommentarer

Denne kaken var en stor slager hjemme i vårt hus <3 Jeg vil anbefale å lage disse viss en skal ha en del personer på besøk for vi var 8 stk som delte på disse, men det så nesten ikke ut som om vi spiste noe siden de var så mektige :) Å servere disse med is er også noe jeg ville ha anbefalt :P

Hei. Jeg har laget disse i dag. Kan jeg fryse ned halvparten? Hva bør jeg gjøre når jeh skal tine dem ? tine i romtemp eller kjøleskap? mvh Frida

Hei . Hva er str på liten langpanne ? De fløt over kanten her, så kjekt å vite når jeg skal i gang med en ny runde nå :P Kan de fryses med sjokolade ?

Heisann. Er det viktig å vente til dagen etter med glasur og pynting? Har lagd to porsjoner, som står til avkjøling nå, og skal ha med den ene på jobb i morgen. Hadde vært veldig fint å gjøre den ferdig (og prøvesmake en bit) sent i kveld :-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift
Koder for tracking, etc
Advertisement