Brukere online: 2136
Brukere i dag: 36932
Brukere siste 7 dager: 196805
Ja, det ER faktisk mulig å lage en lett og mager sjokoladekake, som likevel er KJEMPEGOD! Denne sjokoladekaken er myk og litt fuktig i konsistensen og har nydelig sjokoladesmak. Du kan tilsette litt hakkede valnøtter hvis du ønsker. Se også oppskrift på "Konfektkake med kesam".
3 egg
2 dl sukker
1,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 dl kakao
3 dl kesam (mager type)
50 g valnøtter (kan sløyfes)
Pynt:
melisdryss
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i det tørre. Rør i kesam, og bland godt med en stålvisp, slik at du får en klumpfri kakedeig. Tilsett hakkede valnøtter til slutt (nøttene kan sløyfes).
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 30 min. Kaken skal fortsatt være litt fuktig i midten. Avkjøl kaken helt i formen.
Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat og sikt over melis rett før servering.
Kaken kan fryses.
2 kommentarer
Hei. Hvor mange kalorier i
Hei. Hvor mange kalorier i denne?
Skal teste denne, men med…
Skal teste denne, men med skyr vanilje istede for kesam. (Gidder ikke å springe på butikken for kesam når jeg har skyr😅)
Skriv ny kommentar