Sjokoladekuler til Halloween


Heisan!

Her kommer en liten etterslenger fra Halloween, som jeg lagde i går kveld.

 

 

Sjokoladekuler rullet i rødfarget kokos og med noen passe søte øyne, er kjekke å servere barna til Halloween. Disse sjokoladekulene er superraske å lage, og inneholder mye havregryn som gjør dem ikke så verst sunne heller. 

Halloween er jo nå ferdig for i år, men så får dette heller bli et tips til neste år...  Wink

 

 

Utenom Halloween kan kulene rulles i vanlig hvit kokos. De er kjempegode hele året!

Oppskriften gir 15-18 stk.

 

Ingredienser:

8 dl havregryn (små, lettkokte)
4 ss kakao
0,5 ts salt
100 g smør
400 g søtet, kondensert melk (se tips)

Pynt:
200 g kokos
rød konditorfarge
øyne (kakepynt, se tips)

 

Fremgangsmåte: 

Bland havregryn, kakaopulver og salt i en bolle. Smelt smøret og bland det sammen med den kondenserte melken i en annen bolle. Ha dette deretter i havregrynsblandingen og rør blandingen godt sammen. 

Sett bollen i kjøleskapet i 15 minutter så havregrynsblandingen får festnet seg noe.

Ha kokos i en liten plastpose. Ha rød konditorfarge i posen og klem og rist godt på posen slik at kokosflakene får jevn rødfarge.

Hell den fargede, røde kokosen i en dyp tallerken eller lignende.

Rull havregrynsblandingen til runde, klissete kuler (skyll hendene ofte). Trykk øyne på hver kule og rull dem deretter i den røde kokosen. 

Sett kulene i kjøleskapet slik at de blir faste i konsistensen. 

 

 

 


Tips:

Jeg bruker søtet kondensert melk i denne oppskriften. Dette er tykk, kremete og klissete melk som kjøpes på hermetikkboks og fås tak i i de fleste matbutikkene. Må ikke forveksles med Viking melk som er usøtet kondensert melk.  Med søtet kondensert melk i deigen er det ikke nødvendig med sukker eller melis i tillegg. Den søte, kondenserte melken gjør at havregrynsblandingen blir litt ekstra klissete, som er en fordel for at kokosen og øynene skal festne seg bedre på kulene.

Øynene er laget av sukker og fås kjøpt i de fleste kjøkkenbutikker og nettbutikker som selger kakepynteutstyr. Jeg brukte øyne av merket Wilton.

Utenom Halloween kan sjokoladekulene rulles i vanlig hvit kokos.

Se også oppskrift på Sjokoladekuler. 


 

Artige sjokoladekuler det her...  Grin  

 

 

 

Oops, der forsvant deler av hodet... 

 


    

Sjokoladekuler til Halloween
Ingredienser

8 dl havregryn (små, lettkokte)
4 ss kakao
0,5 ts salt
100 g smør
400 g søtet, kondensert melk (se tips)

Pynt:
200 g kokos
rød konditorfarge
øyne (kakepynt, se tips)

Fremgangsmåte

Bland havregryn, kakaopulver og salt i en bolle. Smelt smøret og bland det sammen med den kondenserte melken i en annen bolle. Ha dette deretter i havregrynsblandingen og rør blandingen godt sammen. 

Sett bollen i kjøleskapet i 15 minutter så havregrynsblandingen får festnet seg noe.

Ha kokos i en liten plastpose. Ha rød konditorfarge i posen og klem og rist godt på posen slik at kokosflakene får jevn rødfarge.

Hell den fargede, røde kokosen i en dyp tallerken eller lignende.

Rull havregrynsblandingen til runde, klissete kuler (skyll hendene ofte). Trykk øyne på hver kule og rull dem deretter i den røde kokosen. 

Sett kulene i kjøleskapet slik at de blir faste i konsistensen. 

Tips

Jeg bruker søtet kondensert melk i denne oppskriften. Dette er tykk, kremete og klissete melk som kjøpes på hermetikkboks og fås tak i i de fleste matbutikkene. Må ikke forveksles med Viking melk som er usøtet kondensert melk.  Med søtet kondensert melk i deigen er det ikke nødvendig med sukker eller melis i tillegg. Den søte, kondenserte melken gjør at havregrynsblandingen blir litt ekstra klissete, som er en fordel for at kokosen og øynene skal festne seg bedre på kulene.

Øynene er laget av sukker og fås kjøpt i de fleste kjøkkenbutikker og nettbutikker som selger kakepynteutstyr. Jeg brukte øyne av merket Wilton.

Utenom Halloween kan sjokoladekulene rulles i vanlig hvit kokos.

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift