Sjokonøttboller

Annonse: Freia

I dag er det «Kanelbollens dag», og du finner fra før mange, herlige varianter av kanelboller her på Det søte liv. I år fikk jeg lyst til å lage en vri på bollene, og fylle dem med det nye Sjokonøtt-pålegget til Freia!

Freia Sjokonøtt ble lansert tidligere i år, og har allerede blitt en stor favoritt hjemme hos meg. Sjokoladepålegget har en nydelig sjokolade- og nøttesmak, og har en unik, kremet smørekonsistens. Det gjør at pålegget er ypperlig egnet til å smøre på brødskiven, men også på bolledeigen! 😊

Så i år serverer jeg Sjokonøttboller!

OMG! Så utrolig digge boller dette ble! 😋

 

 

Jeg lagde en stor porsjon og fikk 30 stk. Fornøyd med det! 😊 (Det er ikke noe problem å halvere oppskriften.)


Ingredienser:

Gjærdeig (se tips):
1 liter melk
300 g smør
250 g melis
100 g gjær
0,5 ts kardemomme
1,5 kg hvetemel

Fyll:
700 g Freia Sjokonøtt (2 glass, se tips)

Pynt:
perlesukker


Fremgangsmåte:

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er lunken (fingervarm). Rør gjæren ut i væsken.

 

 

Bland i kardemomme og hvetemel.

 

 

Elt deigen til den er smidig.

La deigen heve i 30 minutter.

 

 

Ha deigen på bordet.

 

 

Bruk eventuelt litt ekstra hvetemel dersom deigen fortsatt kjennes litt klissete ut.

 

 

Del deigen i to deler.

Kjevle ut hver del til en stor, avlang leiv. Smør på innholdet i 1 glass Freia Sjokonøtt.

 

 

 

Det er altså så nydelig smørekonsistens på Freia Sjokonøtt!

 

 

Veldig lett å få Freia Sjokonøtt utover deigen i et passe tynt lag.

 

 

Rull leiven sammen fra langsiden og skjær den i tykke skiver.

Legg skivene på to bakepapirdekkede stekeplater.

Dryss på perlesukker.

 

 

Gjenta med den andre delen av deigen.

 

 

Etterhev bollene i ca. 20 minutter.

 

 

PS: Dersom du ikke har fire stekeplater, går det fint å først steke ferdig halvparten av bollene og så fortsette med resten av deigen etterpå.

 

 

Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i 12 - 15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

 

 

Fantastisk deilige Sjokonøttboller! 

 

 

Det lukter nydelig av nystekte Sjokonøttboller på kjøkkenet!

 

 

Å, disse bollene ble så gode!

 

 

 

Tips:

Freia Sjokonøtt er et sjokolade- og nøttepålegg som har en utrolig god smak! 1 glass = 350 gram. Jeg bruker her altså 2 glass Freia Sjokonøtt (til sammen 700 gram).

 

 

Freia Sjokonøtt har som nevnt helt suveren smørekonsistens, og blir ikke hardt selv om det står i kjøleskapet. Når du skal smøre den utover en stor leiv, som her, er det aller best om pålegget er romtemperert.

Jeg har her brukt samme type gjærdeig som til Verdens beste kanelboller. Du kan lage Sjokonøttboller med alle typer gjærdeiger, så bruk den gjærdeigen du liker best å bruke.

Som sagt er det bare å halvere denne oppskriften hvis du ønsker litt færre boller. Jeg er glad jeg lagde stor porsjon.. 😉 Sjokonøttbollene er supre å fryse.

Jeg oppdaget at jeg faktisk har 3 andre digge oppskrifter med Sjokonøtt som jeg publiserte i 2005 og 2009. Det fremstår kanskje litt rart siden Freia Sjokonøtt ble lansert nå i 2023, men har sin naturlige forklaring. 😊 Dette skyldes nemlig at det tidligere fantes et annet sjokolade-/nøttepålegg med dette navnet, som ble fjernet fra det norske markedet i 2009. Alle disse 3 supre oppskriftene kan du nå lage med Freia Sjokonøtt! 😃 Se oppskrift på Sjokonøttkaker, Valnøttkake med Sjokonøtt og Sjokonøttiskake

 

 

Kos deg med Sjokonøttboller i dag!  😊

 

 

     

Sjokonøttboller
Ingredienser

Gjærdeig (se tips):
1 liter melk
300 g smør
250 g melis
100 g gjær
0,5 ts kardemomme
1,5 kg hvetemel

Fyll:
700 g Freia Sjokonøtt (2 glass, se tips)

Pynt:
perlesukker

Fremgangsmåte

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er lunken (fingervarm). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig.

La deigen heve i 30 minutter.  

Ha deigen på bordet. Bruk eventuelt litt ekstra hvetemel dersom deigen fortsatt kjennes litt klissete ut. Del deigen i to deler.

Kjevle ut hver del til en stor, avlang leiv. Smør på innholdet i 1 glass Freia Sjokonøtt. Det er en nydelig smørekonsistens på Freia Sjokonøtt, så det er veldig lett å få Freia Sjokonøtt utover deigen i et passe tynt lag.

Rull leiven sammen fra langsiden og skjær den i tykke skiver.

Legg skivene på to bakepapirdekkede stekeplater. Dryss på perlesukker.

Gjenta med den andre delen av deigen. 

Etterhev bollene i ca. 20 minutter. PS: Dersom du ikke har fire stekeplater, går det fint å først steke ferdig halvparten av bollene og så fortsette med resten av deigen etterpå.

Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i 12 - 15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Fantastisk deilige Sjokonøttboller! 

Tips

Freia Sjokonøtt er et sjokolade- og nøttepålegg som har en utrolig god smak! 1 glass = 350 gram. Jeg bruker her altså 2 glass Freia Sjokonøtt (til sammen 700 gram).

Freia Sjokonøtt har som nevnt helt suveren smørekonsistens, og blir ikke hardt selv om det står i kjøleskapet. Når du skal smøre den utover en stor leiv, som her, er det aller best om pålegget er romtemperert.

Jeg har her brukt samme type gjærdeig som til Verdens beste kanelboller. Du kan lage Sjokonøttboller med alle typer gjærdeiger, så bruk den gjærdeigen du liker best å bruke.

Som sagt er det bare å halvere denne oppskriften hvis du ønsker litt færre boller. Jeg er glad jeg lagde stor porsjon.. 😉 Sjokonøttbollene er supre å fryse.

Jeg oppdaget at jeg faktisk har 3 andre digge oppskrifter med Sjokonøtt som jeg publiserte i 2005 og 2009. Det fremstår kanskje litt rart siden Freia Sjokonøtt ble lansert nå i 2023, men har sin naturlige forklaring. 😊 Dette skyldes nemlig at det tidligere fantes et annet sjokolade-/nøttepålegg med dette navnet, som ble fjernet fra det norske markedet i 2009. Alle disse 3 supre oppskriftene kan du nå lage med Freia Sjokonøtt! 😃 Se oppskrift på Sjokonøttkaker, Valnøttkake med Sjokonøtt og Sjokonøttiskake

Kakekategori

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift