Sjokonøttboller

Annonse: Freia

I dag er det «Kanelbollens dag», og du finner fra før mange, herlige varianter av kanelboller her på Det søte liv. I år fikk jeg lyst til å lage en vri på bollene, og fylle dem med det nye Sjokonøtt-pålegget til Freia!

Freia Sjokonøtt ble lansert tidligere i år, og har allerede blitt en stor favoritt hjemme hos meg. Sjokoladepålegget har en nydelig sjokolade- og nøttesmak, og har en unik, kremet smørekonsistens. Det gjør at pålegget er ypperlig egnet til å smøre på brødskiven, men også på bolledeigen! 😊

Så i år serverer jeg Sjokonøttboller!

OMG! Så utrolig digge boller dette ble! 😋

 

 

Jeg lagde en stor porsjon og fikk 30 stk. Fornøyd med det! 😊 (Det er ikke noe problem å halvere oppskriften.)


Ingredienser:

Gjærdeig (se tips):
♥ 1 liter melk
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 100 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 1,5 kg hvetemel

Fyll:
♥ 700 g Freia Sjokonøtt (2 glass, se tips)

Pynt:
♥ perlesukker


Fremgangsmåte:

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er lunken (fingervarm). Rør gjæren ut i væsken.

 

 

Bland i kardemomme og hvetemel.

 

 

Elt deigen til den er smidig.

La deigen heve i 30 minutter.

 

 

Ha deigen på bordet.

 

 

Bruk eventuelt litt ekstra hvetemel dersom deigen fortsatt kjennes litt klissete ut.

 

 

Del deigen i to deler.

Kjevle ut hver del til en stor, avlang leiv. Smør på innholdet i 1 glass Freia Sjokonøtt.

 

 

 

Det er altså så nydelig smørekonsistens på Freia Sjokonøtt!

 

 

Veldig lett å få Freia Sjokonøtt utover deigen i et passe tynt lag.

 

 

Rull leiven sammen fra langsiden og skjær den i tykke skiver.

Legg skivene på to bakepapirdekkede stekeplater.

Dryss på perlesukker.

 

 

Gjenta med den andre delen av deigen.

 

 

Etterhev bollene i ca. 20 minutter.

 

 

PS: Dersom du ikke har fire stekeplater, går det fint å først steke ferdig halvparten av bollene og så fortsette med resten av deigen etterpå.

 

 

Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i 12 - 15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

 

 

Fantastisk deilige Sjokonøttboller! 

 

 

Det lukter nydelig av nystekte Sjokonøttboller på kjøkkenet!

 

 

Å, disse bollene ble så gode!

 

 

 

Tips:

Freia Sjokonøtt er et sjokolade- og nøttepålegg som har en utrolig god smak! 1 glass = 350 gram. Jeg bruker her altså 2 glass Freia Sjokonøtt (til sammen 700 gram).

 

 

♥ Freia Sjokonøtt har som nevnt helt suveren smørekonsistens, og blir ikke hardt selv om det står i kjøleskapet. Når du skal smøre den utover en stor leiv, som her, er det aller best om pålegget er romtemperert.

♥ Jeg har her brukt samme type gjærdeig som til Verdens beste kanelboller. Du kan lage Sjokonøttboller med alle typer gjærdeiger, så bruk den gjærdeigen du liker best å bruke.

♥ Som sagt er det bare å halvere denne oppskriften hvis du ønsker litt færre boller. Jeg er glad jeg lagde stor porsjon.. 😉 Sjokonøttbollene er supre å fryse.

♥ Jeg oppdaget at jeg faktisk har 3 andre digge oppskrifter med Sjokonøtt som jeg publiserte i 2005 og 2009. Det fremstår kanskje litt rart siden Freia Sjokonøtt ble lansert nå i 2023, men har sin naturlige forklaring. 😊 Dette skyldes nemlig at det tidligere fantes et annet sjokolade-/nøttepålegg med dette navnet, som ble fjernet fra det norske markedet i 2009. Alle disse 3 supre oppskriftene kan du nå lage med Freia Sjokonøtt! 😃 Se oppskrift på Sjokonøttkaker, Valnøttkake med Sjokonøtt og Sjokonøttiskake

 

 

Kos deg med Sjokonøttboller i dag!  😊

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Sjokonøttboller
Ingredienser

Gjærdeig (se tips):
♥ 1 liter melk
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 100 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 1,5 kg hvetemel

Fyll:
♥ 700 g Freia Sjokonøtt (2 glass, se tips)

Pynt:
♥ perlesukker

Fremgangsmåte

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er lunken (fingervarm). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig.

La deigen heve i 30 minutter.  

Ha deigen på bordet. Bruk eventuelt litt ekstra hvetemel dersom deigen fortsatt kjennes litt klissete ut. Del deigen i to deler.

Kjevle ut hver del til en stor, avlang leiv. Smør på innholdet i 1 glass Freia Sjokonøtt. Det er en nydelig smørekonsistens på Freia Sjokonøtt, så det er veldig lett å få Freia Sjokonøtt utover deigen i et passe tynt lag.

Rull leiven sammen fra langsiden og skjær den i tykke skiver.

Legg skivene på to bakepapirdekkede stekeplater. Dryss på perlesukker.

Gjenta med den andre delen av deigen. 

Etterhev bollene i ca. 20 minutter. PS: Dersom du ikke har fire stekeplater, går det fint å først steke ferdig halvparten av bollene og så fortsette med resten av deigen etterpå.

Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i 12 - 15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Fantastisk deilige Sjokonøttboller! 

Tips

Freia Sjokonøtt er et sjokolade- og nøttepålegg som har en utrolig god smak! 1 glass = 350 gram. Jeg bruker her altså 2 glass Freia Sjokonøtt (til sammen 700 gram).

♥ Freia Sjokonøtt har som nevnt helt suveren smørekonsistens, og blir ikke hardt selv om det står i kjøleskapet. Når du skal smøre den utover en stor leiv, som her, er det aller best om pålegget er romtemperert.

♥ Jeg har her brukt samme type gjærdeig som til Verdens beste kanelboller. Du kan lage Sjokonøttboller med alle typer gjærdeiger, så bruk den gjærdeigen du liker best å bruke.

♥ Som sagt er det bare å halvere denne oppskriften hvis du ønsker litt færre boller. Jeg er glad jeg lagde stor porsjon.. 😉 Sjokonøttbollene er supre å fryse.

♥ Jeg oppdaget at jeg faktisk har 3 andre digge oppskrifter med Sjokonøtt som jeg publiserte i 2005 og 2009. Det fremstår kanskje litt rart siden Freia Sjokonøtt ble lansert nå i 2023, men har sin naturlige forklaring. 😊 Dette skyldes nemlig at det tidligere fantes et annet sjokolade-/nøttepålegg med dette navnet, som ble fjernet fra det norske markedet i 2009. Alle disse 3 supre oppskriftene kan du nå lage med Freia Sjokonøtt! 😃 Se oppskrift på Sjokonøttkaker, Valnøttkake med Sjokonøtt og Sjokonøttiskake

Kakekategori

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift