Smuldrepai med plommer og bær

Smuldrepai er alltid populært! 

På kort tid kan man forvandle frukt og bær til en søt og smakfull kake som kan serveres nystekt og rykende varm rett ut av ovnen! 

 

 

Du finner mine varianter av smuldrepai samlet HER. Denne gangen har jeg testet ut kombinasjonen plommer, blåbær og bringebær. 

Nydelig - som forventet! 😋

 



Ingredienser:

700 g plommer
150 g blåbær
100 g bringebær
- -
1 dl sukker
1 ss maisenna
1 ts vaniljesukker

Smuldredeig:
150 g smør
150 g sukker
150 g hvetemel
 100 g havregryn

Servering:
 1 liter vaniljeis


Fremgangsmåte:

Rens plommene og del dem i båter. Legg båtene i en ildfast form (ca. 28 cm i diameter).

 

 

Fordel over blåbær og bringebær.

 

 

Bland sammen sukker, maisenna og vaniljesukker i en skål.

 

 

Dryss dette deretter over plommene og bærene.

 

 

Ha smør, mel, sukker og havregryn til smuldredeigen i en food processor med hakkekniv og kjør på full hastighet til deigen samler seg. 

 

 

Smuldre deigen over plommene og bærene. 

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter til paien er gyllen på toppen.

 

 

Altså - nystekt smuldrepai lukter så godt...! 

 

 

Serveres varm med vaniljeis.

 

 


Tips:

Mengden plommer og bær er veiledende. Bruk det du har - det blir godt uansett! Smile

 

 

Jeg brukte her små, lettkokte havregryn, men det går like fint med store havregryn. 

Havregryn kan helt eller delvis byttes ut med nøtter. 

Tilsett gjerne litt kanel og/eller vaniljesukker i smuldredeigen hvis du liker det. 

 

 

En herlig måte å bruke plommer og bær på! 

 


Vel bekomme! 😋

 

 

      

Smuldrepai med plommer og bær
Ingredienser

700 g plommer
150 g blåbær
100 g bringebær
- -
1 dl sukker
1 ss maisenna
1 ts vaniljesukker

Smuldredeig:
150 g smør
150 g sukker
150 g hvetemel
 100 g havregryn

Servering:
 1 liter vaniljeis

Fremgangsmåte

Rens plommene og del dem i båter. Legg båtene i en ildfast form (ca. 28 cm i diameter).

Fordel over blåbær og bringebær.

Bland sammen sukker, maisenna og vaniljesukker i en skål. Dryss dette deretter over plommene og bærene.

Ha smør, mel, sukker og havregryn til smuldredeigen i en food processor med hakkekniv og kjør på full hastighet til deigen samler seg. 

Smuldre deigen over plommene og bærene. 

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter til paien er gyllen på toppen.

Serveres varm med vaniljeis.

Tips

Mengden plommer og bær er veiledende. Bruk det du har - det blir godt uansett! Smile

Jeg brukte her små, lettkokte havregryn, men det går like fint med store havregryn. 

Havregryn kan helt eller delvis byttes ut med nøtter. 

Tilsett gjerne litt kanel og/eller vaniljesukker i smuldredeigen hvis du liker det. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift