Brukere online: 99
Brukere i dag: 1286
Brukere siste 7 dager: 195587
Dryss farget kakestrøssel på melisglasuren, og vips så er Solskinnsbollene pyntet til 17. mai!
Så enkelt kan det gjøres!
Oppskriften gir 15 stk.
Ingredienser:
♥ 5 dl melk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 1 ts kardemomme
♥ 750 g hvetemel
Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem
Glasur:
♥ 3 dl melis
♥ 2-3 ss melk
Pynt:
♥ kakestrøssel (se tips)
Fremgangsmåte:
Gjærdeig:
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (maks 37°C).
Rør gjæren ut i den lunkne væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig.
Deigen kan heves i 30-45 minutter, men det er ikke absolutt nødvendig med denne deigen her.
Forming og steking:
Form store, runde boller som legges på to bakepapirdekkede stekeplater. Jeg veide bollene for å få dem noenlunde jevnstore (100-120 gram deig per bolle). Klem bollene flate med hendene og la dem heve i 50 minutter.
Bruk fingrene til å trykke ned en dyp grop i hver av bollene.
Fyll hver av gropene med en stor spiseskje vaniljekrem.
Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 10-15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Avkjøl bollene til de er helt kalde.
Pynting:
Rør sammen melisglasuren og smør den på de kalde bollene.
Dryss på kakestrøssel før melisglasuren stivner, slik at kakestrøsselet fester seg godt til bollene.
Sørg for å ha noe god gjærbakst på bordet på 17. mai. Det er noe alle liker!
Tips:
♥ Bruk helst hjemmelaget vaniljekrem, men ferdigkjøpt kan også brukes.
♥ Strøsselet jeg har brukt heter Flaggstrøssel (fra Dr Oetker). Jeg hadde dette i skapet og jeg tror ikke akkurat dette strøsselet selges i butikkene lenger, men det finnes andre varianter kakestrøssel i rødt, hvitt og blått (f eks miniperler).
Eller kjøp kakestrøssel med fargene hver for seg og lag din egen kakestrøsselmiks. Siden melisglasuren er hvit, trenger du i grunnen bare blått og rødt strøssel.
♥ Som all gjærbakst smaker bollene aller best samme dag, men de kan oppbevares til dagen etter. Pakk de i så fall godt inn i plast så de ikke blir tørre. Solskinnsbollene kan også fryses, men da helst uten melisglasur og strøssel.
Det enkle er ofte det beste!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 5 dl melk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 1 ts kardemomme
♥ 750 g hvetemel
Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem
Glasur:
♥ 3 dl melis
♥ 2-3 ss melk
Pynt:
♥ kakestrøssel (se tips)
Gjærdeig:
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (maks 37°C).
Rør gjæren ut i den lunkne væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig.
Deigen kan heves i 30-45 minutter, men det er ikke absolutt nødvendig med denne deigen her.
Forming og steking:
Form store, runde boller som legges på to bakepapirdekkede stekeplater. Jeg veide bollene for å få dem noenlunde jevnstore (100-120 gram deig per bolle). Klem bollene flate med hendene og la dem heve i 50 minutter.
Bruk fingrene til å trykke ned en dyp grop i hver av bollene. Fyll hver av gropene med en stor spiseskje vaniljekrem.
Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 10-15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl bollene til de er helt kalde.
Pynting:
Rør sammen melisglasuren og smør den på de kalde bollene.
Dryss på kakestrøssel før melisglasuren stivner, slik at kakestrøsselet fester seg godt til bollene.
♥ Bruk helst hjemmelaget vaniljekrem, men ferdigkjøpt kan også brukes.
♥ Strøsselet jeg har brukt heter Flaggstrøssel (fra Dr Oetker). Jeg hadde dette i skapet og jeg tror ikke akkurat dette strøsselet selges i butikkene lenger, men det finnes andre varianter kakestrøssel i rødt, hvitt og blått. Eller kjøp fargene hver for seg og lag din egen miks. Siden melisglasuren er hvit, trenger du i grunnen bare blått og rødt strøssel.
♥ Som all gjærbakst smaker bollene aller best samme dag, men de kan oppbevares til dagen etter. Pakk de i så fall godt inn i plast så de ikke blir tørre. Solskinnsbollene kan også fryses, men da helst uten melisglasur og strøssel.
Skriv ny kommentar