Solskinnsboller til 17. mai


Dryss farget kakestrøssel på melisglasuren, og vips så er Solskinnsbollene pyntet til 17. mai! 

Så enkelt kan det gjøres!  Smile  

 

 

Oppskriften gir 15 stk.

 

Ingredienser:

♥ 5 dl melk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 1 ts kardemomme
♥ 750 g hvetemel

Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem 

Glasur:
♥ 3 dl melis
♥ 2-3 ss melk

Pynt:
♥ kakestrøssel (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Gjærdeig:

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (maks 37°C). 

Rør gjæren ut i den lunkne væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig.

Deigen kan heves i 30-45 minutter, men det er ikke absolutt nødvendig med denne deigen her.


Forming og steking:

Form store, runde boller som legges på to bakepapirdekkede stekeplater. Jeg veide bollene for å få dem noenlunde jevnstore (100-120 gram deig per bolle). Klem bollene flate med hendene og la dem heve i 50 minutter.

Bruk fingrene til å trykke ned en dyp grop i hver av bollene.

Fyll hver av gropene med en stor spiseskje vaniljekrem.

Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 10-15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 

Avkjøl bollene til de er helt kalde.


Pynting:

Rør sammen melisglasuren og smør den på de kalde bollene.

Dryss på kakestrøssel før melisglasuren stivner, slik at kakestrøsselet fester seg godt til bollene. 

 

 

Sørg for å ha noe god gjærbakst på bordet på 17. mai. Det er noe alle liker! 

 

 

Tips:

♥  Bruk helst hjemmelaget vaniljekrem, men ferdigkjøpt kan også brukes. 

♥ Strøsselet jeg har brukt heter Flaggstrøssel (fra Dr Oetker). Jeg hadde dette i skapet og jeg tror ikke akkurat dette strøsselet selges i butikkene lenger, men det finnes andre varianter kakestrøssel i rødt, hvitt og blått (f eks miniperler).

 

 

Eller kjøp kakestrøssel med fargene hver for seg og lag din egen kakestrøsselmiks. Siden melisglasuren er hvit, trenger du i grunnen bare blått og rødt strøssel. 
 

♥ Som all gjærbakst smaker bollene aller best samme dag, men de kan oppbevares til dagen etter. Pakk de i så fall godt inn i plast så de ikke blir tørre. Solskinnsbollene kan også fryses, men da helst uten melisglasur og strøssel.


Det enkle er ofte det beste! 

  Smile 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Solskinnsboller til 17. mai
Ingredienser

♥ 5 dl melk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 1 ts kardemomme
♥ 750 g hvetemel

Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem

Glasur:
♥ 3 dl melis
♥ 2-3 ss melk

Pynt:
♥ kakestrøssel (se tips)

Fremgangsmåte

Gjærdeig:
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (maks 37°C). 

Rør gjæren ut i den lunkne væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig.

Deigen kan heves i 30-45 minutter, men det er ikke absolutt nødvendig med denne deigen her.

Forming og steking:
Form store, runde boller som legges på to bakepapirdekkede stekeplater. Jeg veide bollene for å få dem noenlunde jevnstore (100-120 gram deig per bolle). Klem bollene flate med hendene og la dem heve i 50 minutter.

Bruk fingrene til å trykke ned en dyp grop i hver av bollene. Fyll hver av gropene med en stor spiseskje vaniljekrem.

Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 10-15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl bollene til de er helt kalde.

Pynting:
Rør sammen melisglasuren og smør den på de kalde bollene.

Dryss på kakestrøssel før melisglasuren stivner, slik at kakestrøsselet fester seg godt til bollene. 

Tips

♥  Bruk helst hjemmelaget vaniljekrem, men ferdigkjøpt kan også brukes. 

♥ Strøsselet jeg har brukt heter Flaggstrøssel (fra Dr Oetker). Jeg hadde dette i skapet og jeg tror ikke akkurat dette strøsselet selges i butikkene lenger, men det finnes andre varianter kakestrøssel i rødt, hvitt og blått. Eller kjøp fargene hver for seg og lag din egen miks. Siden melisglasuren er hvit, trenger du i grunnen bare blått og rødt strøssel. 

♥ Som all gjærbakst smaker bollene aller best samme dag, men de kan oppbevares til dagen etter. Pakk de i så fall godt inn i plast så de ikke blir tørre. Solskinnsbollene kan også fryses, men da helst uten melisglasur og strøssel.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift