Sørlandsrose

 

Hei alle sammen!

 

En FANTASTISK DEILIG kake her på Det søte liv i kveld 

 

 

Kaken heter "Sørlandsrose" og er en veldig populær kake som opprinnelig kommer fra Kristiansand.

 

 

Nydelig mandelbunn, som lages helt uten hvetemel, dekkes med luftig kaffe- og sjokoladekrem.

 

 

En absolutt favoritt i alle selskaper!

 

 

Ingredienser:

Mandelbunn:
2 store egg
1,5 dl sukker
200 g mandler
1 ts bakepulver
1 ss smeltet smør

Kaffe- og sjokoladekrem (doble gjerne oppskriften, se tips):
3 dl kremfløte
3 ss melis
1 stor ts kaffepulver
1 stor ts kakaopulver
1 stor ts vaniljesukker

 

Fremgangsmåte:

Pisk romtemperte egg og sukker til tykk eggedosis (10 min med elektrisk mikser). Mal mandlene finmalte med mandelkvern og bland med bakepulver. Vend dette inn i eggedosisen sammen med smeltet smør.

Ha deigen i en liten smurt form (20 cm) med bakepapir i bunnen og stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 30 min. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Løsne den så forsiktig fra formen med en skarp kniv. Hvelv kaken over på et fat og dra forsiktig av bakepapiret.

Mens kaken steker blander du kremfløte sammen med melis, kaffepulver, kakao og vaniljesukker. Rør godt så alt løser seg opp og sett fløten i kjøleskapet i minst 30 minutter slik at alle smakene får trekt godt inn i fløten.

Når kaken er avkjølt, tas fløten ut av kjøleskapet og piskes til luftig sjokoladekrem. Fordel kremen over kaken med en smørekniv eller ha kremen i en sprøytepose og sprøyt vakre, dekorative roser på toppen av kaken.

 

 

♥ Tips:

♥ Bunnen kan virke rå eller bløt når den er ferdigstekt, men den skal være slik.

♥ Hvis du vil sprøyte kremrosetter på toppen av kaken, kan du bruke sprøytetippen 2D fra Wilton som gir veldig lekre, store roser (kjøpes blant annet hos www.cacas.no).

♥ Det kan da lønne seg å øke porsjonen med kaffekrem. Jeg doblet oppskriften på kremen (altså 6 dl kremfløte, 6 ss melis og 2 toppede teskjeer av resten) og fikk da rikelig med krem til å sprøyte og også noe krem til overs som jeg brukte på toppen av noen cupcakes. Rent smaksmessig holder det imidlertid med porsjonen som er angitt i oppskriften.

 

 

Vidunderlig Sørlandsrose!

 

Lar du deg friste...?

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sørlandsrose
Ingredienser

Mandelbunn:
2 store egg
1,5 dl sukker
200 g mandler
1 ts bakepulver
1 ss smeltet smør

Kaffe- og sjokoladekrem (se tips):
3 dl kremfløte
3 ss melis
1 stor ts kaffepulver
1 stor ts kakaopulver
1 stor ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Pisk romtemperte egg og sukker til tykk eggedosis (10 min med elektrisk mikser). Mal mandlene finmalte med mandelkvern og bland med bakepulver. Vend dette inn i eggedosisen sammen med smeltet smør.

Ha deigen i en liten smurt form (20 cm) med bakepapir i bunnen og stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 30 min. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Løsne den så forsiktig fra formen med en skarp kniv. Hvelv kaken over på et fat og dra forsiktig av bakepapiret.

Mens kaken steker blander du kremfløte sammen med melis, kaffepulver, kakao og vaniljesukker. Rør godt så alt løser seg opp og sett fløten i kjøleskapet i minst 30 minutter slik at alle smakene får trekt godt inn i fløten.

Når kaken er avkjølt, tas fløten ut av kjøleskapet og piskes til luftig sjokoladekrem. Fordel kremen over kaken med en smørekniv eller ha kremen i en sprøytepose og sprøyt vakre, dekorative roser på toppen av kaken.

Tips

♥ Bunnen kan virke rå eller bløt når den er ferdigstekt, men den skal være slik.

♥ Hvis du vil sprøyte kremrosetter på toppen av kaken, kan du bruke sprøytetippen 2D fra Wilton som gir veldig lekre, store roser (kjøpes blant annet hos www.cacas.no).

♥ Det kan da lønne seg å øke porsjonen med kaffekrem. Jeg doblet oppskriften på kremen (altså 6 dl kremfløte, 6 ss melis og 2 toppede teskjeer av resten) og fikk da rikelig med krem til å sprøyte og også noe krem til overs som jeg brukte på toppen av noen cupcakes. Rent smaksmessig holder det imidlertid med porsjonen som er angitt i oppskriften.

12 kommentarer

Deilig kake og nydelig presentasjon! På Sørlandet kalles kremen for mokkakrem:-)

Denne er bare fantastisk god. Sjelden jeg lager og spiser og lager kaker men denne er jo bare så enkel og god 2 ganger på 2 uker må være ny rekord for min del som kun baker 4 kaker i året :D
Men det er en til jeg bare må prøve så jeg nå det var sjokolade kaken med nugatti på toppen den så veldig veldig god ut :)

Hei! det var en nydelig kake! skal lages flere ganger, også så lettvint!
Eneste jeg slet med var bunnen. den falt sammen begge gangene, jeg hadde glemt smør første gang, så jeg trodde det var derfor, men andre ganga så skjedde det samme. Da hadde jeg pisket egg og sukker i 10 min og rørt mandlene forsiktig inn og latt den steke i 30 min på lavere varme fordi jeg brukte varmluft og fordi den ikke ble ferdig første gangen. Vet du hva som kan ha gått galt? Den så helt ferdig ut når jeg tok den ut, den hadde hevet, toppen så helt ferdig ut. men den var helt sprø på toppen og klissete inni. formen var ca 23cm, rund.

Hei!
Bruker en vanlig kaffepulver, altså sånn filtermalt?
Eller skal man f.eks bruke sånn nescafè pulver?

Kan jeg bruke form på 18 cm? Det vil ikke gjøre noen store forskjeller utenom at kaken blir mindre og høyere?

Denne kaken er en favoritt, bruker den hver gang. River sjokolade og blander i kremen, supplerer med mokkabønner. Kjempegodt

God kake. Neste gang skal jeg ha mer kakao i kremen, den smakte litt lite. Evt ha sjokoladerasp oppå. Brukte pulverkaffe-pulver, det løste seg fint opp i fløten ved å røre/vispe en stund. Jeg ganget oppskriften med 1,5 og brukte 24 cm springform.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift