Spøkelsescupcakes med sjokolade og marengskrem


Halloween coming up!  👻

Her er et tips om hvordan du helt enkelt kan lage noen søte Spøkelsescupcakes med sjokolade og marengskrem.

Selv er jeg egentlig bare opptatt av at smaken skal være skikkelig god, og disse kakene er virkelig såååå gode.... 

Sjokolademuffinsene er supermyke og har masse sjokoladebiter i seg. Marengskremen piskes over damp slik at den blir helt fløyelsemyk og sykt digg! 

TREAT YOURSELF! 

 

 

Oppskriften gir ca. 20 stk cupcakes.


Ingredienser:

Sjokolademuffins:
♥ 1 egg
♥ 3 dl melk
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 dl nøytral olje
♥ 4 dl hvetemel
♥ 4 ts bakepulver
♥ 2 dl sukker
♥ 1 dl kakaopulver
♥ 200 g kokesjokolade

Marengskrem:
♥ 3 eggehviter
♥ 5 dl sukker
♥ 1 dl kaldt vann
♥ 2 ss lys sirup
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ spiselige øyne (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Sjokolademuffins:

Pisk egg, melk, vaniljeekestrakt og olje lett sammen med en stålvisp. Sikt det tørre, og bland dette raskt inn i deigen (ikke rør mer enn nødvendig, se tips).

Vend inn grovt hakket kokesjokolade til slutt. Kakerøren skal bli nokså tynn i konsistensen. 

Ha papirformer i muffinsbrett og fyll formene ca. 2/3 fulle. 

Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter (sjekk med kakenål at kakene er gjennomstekte).

Avkjøl muffinsene til de er helt kalde.

 

 

Marengskrem:

Ha alle ingredienser til marengskremen i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med kokende vann. Bollen skal ikke være i berøring med vannet, men bare den varme dampen.

Pisk med en håndmikser, og pisk kontinuerlig i 8 minutter. Det skal da ha dannet seg en tykk marengskrem.

Ta metallbollen bort fra kjelen og pisk videre i marengsmassen i ca 1 minutt til så den avkjøles noe.

 

Pynting:

Ha den piskede marengskremen straks i en stor sprøytepose med rund sprøytetipp.

Sprøyt ut store topper marengskrem på hver sjokolademuffins.

Fest sukker-øyne til marengskremen. 

 

 

Voilà! Søte spøkelsescupcakes med marengskrem! 

 

 

 

Jeg liker ikke skumle og ekle Halloween-kaker, men dette her synes jeg er ok.

Helt uskyldige, søte spøkelsescupcakes, så selv jeg og de minste barna får lyst til å spise dem.. Grin  

 

 

Tips:

♥ Ikke rør mer enn nødvendig i kakedeigen etter at hvetemelet er tilsatt. Da får du ekstra myke og luftige sjokolademuffins. 

♥ Spiselige øyne fås kjøpt i de fleste butikker som selger kakepynt.

♥ Muffinsene kan lages dagen i forveien. Pakk dem da godt inn i plast slik at de ikke blir tørre.

♥ Muffinsene kan fryses uten marengskrem, men etter at de er toppet med marengskrem blir det nokså sølete å fryse dem ned. Jeg anbefaler da heller å oppbevare cupcakes du får til overs på et fat i kjøleskapet. De tåler å stå 1-2 dager, men er best samme dag de er pyntet med marengskrem.  

♥ Muffinsformene og serviettene er kjøpt hos Nille. 

 

 

 

Test ut disse deilige sjokoladecupcakesene med marengskrem - de er bare så utrolig gode! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Spøkelsescupcakes med sjokolade og marengskrem
Ingredienser

Sjokolademuffins:
♥ 1 egg
♥ 3 dl melk
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 dl nøytral olje
♥ 4 dl hvetemel
♥ 4 ts bakepulver
♥ 2 dl sukker
♥ 1 dl kakaopulver
♥ 200 g kokesjokolade

Marengskrem:
♥ 3 eggehviter
♥ 5 dl sukker
♥ 1 dl kaldt vann
♥ 2 ss lys sirup
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ spiselige øyne (se tips)

Fremgangsmåte

Sjokolademuffins:
Pisk egg, melk, vaniljeekestrakt og olje lett sammen med en stålvisp. Sikt det tørre, og bland dette raskt inn i deigen (ikke rør mer enn nødvendig, se tips).

Vend inn grovt hakket kokesjokolade til slutt. Kakerøren skal bli nokså tynn i konsistensen. 

Ha papirformer i muffinsbrett og fyll formene ca. 2/3 fulle. 

Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter (sjekk med kakenål at kakene er gjennomstekte).

Avkjøl muffinsene til de er helt kalde.

Marengskrem:
Ha alle ingredienser til marengskremen i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med kokende vann. Bollen skal ikke være i berøring med vannet, men bare den varme dampen.

Pisk med en håndmikser, og pisk kontinuerlig i 8 minutter. Det skal da ha dannet seg en tykk marengskrem.

Ta metallbollen bort fra kjelen og pisk videre i marengsmassen i ca 1 minutt til så den avkjøles noe.

Pynting:
Ha den piskede marengskremen straks i en stor sprøytepose med rund sprøytetipp.

Sprøyt ut store topper marengskrem på hver sjokolademuffins.

Fest sukker-øyne til marengskremen.

Tips

♥ Ikke rør mer enn nødvendig i kakedeigen etter at hvetemelet er tilsatt. Da får du ekstra myke og luftige sjokolademuffins. 

♥ Spiselige øyne fås kjøpt i de fleste butikker som selger kakepynt.

♥ Muffinsene kan lages dagen i forveien. Pakk dem da godt inn i plast slik at de ikke blir tørre.

♥ Muffinsene kan fryses uten marengskrem, men etter at de er toppet med marengskrem blir det nokså sølete å fryse dem ned. Jeg anbefaler da heller å oppbevare cupcakes du får til overs på et fat i kjøleskapet. De tåler å stå 1-2 dager, men er best samme dag de er pyntet med marengskrem.  

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift