Strawberry Cobbler


Heisan!

I dag har det vært en fin og solfylt dag i Oslo, som gjør at både sommerkjolen og smilet kommer frem. Smile  I lunsjpausen var jeg idag på en presentasjon av høstens bøker i Kulturhuset i Oslo, som ble arrangert av forlaget Cappelen Damm. Stor stas å være blant forfatterne som kommer ut med ny bok denne høsten!  Smile  Det gjenstår fortsatt litt arbeid med å få registeret helt ferdig, men forhåpentligvis sendes "Det søte liv - Kaker for enhver smak" i trykken neste uke.

Selv om sommeren er på hell, er det fortsatt gode jordbær å få kjøpt!

I helgen lagde jeg en form for smuldrepai som kalles "Cobbler" og som er en skikkelig klassiker i både Storbrittania og USA. Som sagt ligner kaken på en smuldrepai, men deigen er litt bløtere enn det som er typisk for en smuldredeig slik at den legges på bærene med skje istedet for å smuldres over. Kaken kan lages med alle slags frukter og bær. Se blant annet Peach Cobbler med fersken her på Det søte liv.

Denne versjonen med jordbær ble sommerlig og kjempegod, særlig med noen store, gode kuler vaniljeis på toppen!  Yum  

 

 

 

Ingredienser:

♥ 800 g jordbær
♥ 1 vaniljestang
♥ revet skall av 1 appelsin
♥ 50 g brunt sukker
♥ 0,5 dl appelsinjuice

Smuldredeig:
♥ 50 g mandler
♥ 100 g hvetemel
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 75 g sukker
♥ 100 g smør
♥ 2 ss vann

Servering:
♥ 1 liter vaniljeis

 

Fremgangsmåte:

Finn frem en ildfast form som er 25 cm (enten i diameter hvis du bruker rund form, eller i sidene hvis du bruker kvadratisk form). Rens jordbærene og del dem i tykke skiver som du legger i formen.

 


Den ildfaste formen med hanker som jeg bruker her synes jeg er utrolig praktisk. Den er av det franske merket Pillivuyt (fås kjøpt i de fleste kjøkkenutstyrsbutikker).

 


Bland frøene fra vaniljestangen med fint revet appelsinskall og brunt sukker og dryss dette over bærene. Hell over appelsinjuicen. 

 

 

Sett formen midt inn i ovnen som er varmet opp til 200°C og bak bærene i 10 minutter så de blir myke og glaserte.

 

 

Til deigen hakkes mandlene fint i en food processor. Tilsett mel, bakepulver, sukker og smør og kjør blandingen sammen slik at smøret blander seg godt med det tørre. Tilsett vannet og kjør videre med food processoren så du får en bløt deig.

Klikk ut deigen i små klumper ved hjelp av to spiseskjeer og legg dem jevnt fordelt over jordbærene.

 

 

Sett formen tilbake midt i ovnen og stek kaken videre ved 200°C i ca 20 minutter.

 

 

Når kaken er ferdig, skal deigen være lysebrun og saften fra bærene være småboblende og varm.

 

 

Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den i noen minutter. 

 

 

Legg gjerne noen kuler vaniljeis på toppen av kaken.

 

 

 

Server straks!

 

 

Tips:

♥ Det passer best å lage denne kaken nokså rett før servering. Ønsker du å forberede den på forhånd, kan du lage klar formen med jordbærene og deigen, slik at det bare gjenstår å steke kaken før servering. 

♥ Merk at jordbærene kommer til avgi nokså mye saft under stekingen, og det er slik denne kaken skal være. I tillegg kommer selvsagt vaniljeisen til å smelte nokså raskt når den legges oppå den lunkne kaken. Bruk derfor en stor serveringsskje som man kan forsyne seg med, og skåler med en liten kant til serveringen.

♥ Utenom jordbærsesongen går det helt greit å bruke frosne jordbær. 

♥ Vil du variere oppskriften, er det bare å bytte ut jordbærene med bringebær, blåbær, fersken, plommer - eller det du måtte ønske. 

Men denne varianten med jordbær kan virkelig anbefales! 

 

 

Lettvint og deilig kake, som egner seg supert som sommerdessert!

 

 

Jeg er tilbake i morgen kveld med et annet tips på noe lettvint og godt du kan lage med jordbær! Smile 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Strawberry Cobbler
Ingredienser

♥ 800 g jordbær
♥ 1 vaniljestang
♥ revet skall av 1 appelsin
♥ 50 g brunt sukker
♥ 0,5 dl appelsinjuice

Smuldredeig:
♥ 50 g mandler
♥ 100 g hvetemel
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 75 g sukker
♥ 100 g smør
♥ 2 ss vann

Servering:
♥ 1 liter vaniljeis

Fremgangsmåte

Finn frem en ildfast form som er 25 cm (enten i diameter hvis du bruker rund form, eller i sidene hvis du bruker kvadratisk form). Rens jordbærene og del dem i tykke skiver som du legger i formen. Bland frøene fra vaniljestangen med fint revet appelsinskall og brunt sukker og dryss dette over bærene. Hell over appelsinjuicen. 

Sett formen midt inn i ovnen som er varmet opp til 200°C og bak bærene i 10 minutter så de blir myke og glaserte.

Til deigen hakkes mandlene fint i en food processor. Tilsett mel, bakepulver, sukker og smør og kjør blandingen sammen slik at smøret blander seg godt med det tørre. Tilsett vannet og kjør videre med food processoren så du får en bløt deig.

Klikk ut deigen i små klumper ved hjelp av to spiseskjeer og legg dem jevnt fordelt over jordbærene.

Sett formen tilbake midt i ovnen og stek kaken videre ved 200°C i ca 20 minutter. Når kaken er ferdig, skal deigen være lysebrun og saften fra bærene være småboblende og varm.

Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den i noen minutter. 

Legg gjerne noen kuler vaniljeis på toppen av kaken og server straks!

Tips

♥ Det passer best å lage denne kaken nokså rett før servering. Ønsker du å forberede den på forhånd, kan du lage klar formen med jordbærene og deigen, slik at det bare gjenstår å steke kaken før servering. 

♥ Merk at jordbærene kommer til avgi nokså mye saft under stekingen, og det er slik denne kaken skal være. I tillegg kommer selvsagt vaniljeisen til å smelte nokså raskt når den legges oppå den lunkne kaken. Bruk derfor en stor serveringsskje som man kan forsyne seg med, og skåler med en liten kant til serveringen.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift