Brukere online: 1161
Brukere i dag: 51716
Brukere siste 7 dager: 200599
Annonse: Apetina
Hei,
Denne delikate, deilige ostekaken lages raskt når du får lyst på noe godt i hverdagen. Bunnen er laget med havre og lyse rosiner, og selve ostekremen består av gresk yoghurt, vanilje og Apetina Kremost Lett Naturell som bare inneholder 4 % fett. Søter du med sukrinmelis, blir desserten søt selv om den er sukkerfri og dessuten kalorifattig (en porsjon inneholder kun 126 kcal). Server med moste bringebær.
Bon appétit!
Oppskriften gir 3 små, nydelige porsjoner.
Ingredienser:
Bunn:
♥ 1 dl havregryn
♥ 2 ss rosiner (gjerne lyse sultanarosiner)
♥ 3 ss vann
Ostekrem:
♥ 80 g Apetina Kremost Lett Naturell
♥ 100 g gresk yoghurt
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 3 ss sukrinmelis
Pynt:
♥ 100 g bringebær
♥ 1 ss sukrinmelis
Fremgangsmåte:
Ha havregryn, rosiner og vann i en blender og bland sammen. Tilsett litt mer vann hvis du synes blandingen blir for tørr.
Finn frem 3 små glass og fordel en spiseskje av havreblandingen i bunnen av hvert glass.
Bland ingrediensene til ostefyllet og fordel dette i glassene.
Rør sammen bringebær og sukrinmelis.
Det gjøres kjapt med en gaffel.
Ha en spiseskje rørte bringebær på toppen av ostefyllet.
Tips:
♥ Jeg bruker helst lyse rosiner her (såkalte sultanarosiner), både fordi de er litt søtere og for å gjøre fargen på bunnen lysere og mer delikat. Får du ikke tak i dette, kan vanlige, mørke rosiner også brukes.
♥ Havregryn og rosiner gir en god og kalorifattig bunn til ostekaken. Vil du variere bunnen, kan du alternativt kjøre sammen 100 g cashewnøtter og et par dadler. Det gir litt flere kalorier, men blir veldig sunt, næringsrikt og kjempegod.
♥ Sukrinmelis er et sukkerfritt alternativ til vanlig melis og har null kalorier. Fås kjøpt i de fleste matbutikker.
♥ For mer inspirasjon og oppskrifter se Apetina.no.
♥ Kos deg med en deilig dessert i hverdagen ♥
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Bunn:
♥ 1 dl havregryn
♥ 2 ss rosiner (gjerne lyse sultanarosiner)
♥ 3 ss vann
Ostekrem:
♥ 80 g Apetina Kremost Lett Naturell
♥ 100 g gresk yoghurt
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 3 ss sukrinmelis
Pynt:
♥ 100 g bringebær
♥ 1 ss sukrinmelis
Ha havregryn, rosiner og vann i en blender og bland sammen. Tilsett litt mer vann hvis du synes blandingen blir for tørr.
Finn frem 3 små glass og fordel en spiseskje av havreblandingen i bunnen av hvert glass.
Bland ingrediensene til ostefyllet og fordel dette i glassene.
Rør sammen bringebær og sukrinmelis og ha en spiseskje rørte bringebær på toppen av ostefyllet.
♥ Jeg bruker helst lyse rosiner her (såkalte sultanarosiner), både fordi de er litt søtere og for å gjøre fargen på bunnen lysere og mer delikat. Får du ikke tak i dette, kan vanlige, mørke rosiner også brukes.
♥ Havregryn og rosiner gir en god og kalorifattig bunn til ostekaken. Vil du variere bunnen, kan du alternativt kjøre sammen 100 g cashewnøtter og et par dadler. Det gir litt flere kalorier, men blir veldig sunt, næringsrikt og kjempegod.
♥ Sukrinmelis er et sukkerfritt alternativ til vanlig melis og har null kalorier. Fås kjøpt i de fleste matbutikker.
2 kommentarer
Denne så veldig god ut!
Denne så veldig god ut!
Men, kan man bytte ut rosiner med noe annet?
Hei. Jeg finner ikke apetina…
Hei.
Jeg finner ikke apetina smøreost lett naturell og lurer på om det er en annen lett smøreost som passer like bra?
Tusen takk for hjelpen på forhånd.
Vennligst hilsen Lillian Fritz
Skriv ny kommentar