Tilslørte bondepiker med mango og havre


Hei,

Her kommer et herlig desserttips, som også ble publisert i min faste kakespalte i VG forrige søndag. 

Tilslørte bondepiker er en klassisk norsk dessert der eplemos legges lagvis med krem og stekt kavring. Her har jeg laget en vri med mango som er surret i kanelsirup, og som legges lagvis med vaniljekesam og havregryn som jeg har stekt i sirup og kardemomme.

En veldig smakfull kombinasjon!

 

 

Oppskriften er beregnet på 4-6 porsjoner.

 


  Yum  

 

Ingredienser:

Mango i kanelsirup:
♥ 4 mango
♥ 1 dl sukker
♥ 1 dl vann
♥ 1 ts kanel
♥ 4 kanelstenger

Stekte havregryn:
♥ 3 dl store havregryn
♥ 1,5 dl lønnesirup
♥ 1 ts kardemomme

Vaniljekesam:
♥ 3 dl vaniljekesam

 

Fremgangsmåte:

Skrell og rens mango og del i terninger.

 

 

 

Ha dette i en stekepanne. Ha sukker, vann og kanel i en liten kjele og gi blandingen et oppkok. Hell dette over mangobitene. La mangobitene surre i kanelsirupen i noen minutter.

 

 

Ha havregryn i en kjele med lønnesirup og kardemomme. Varm opp under omrøring til sirupen har trukket godt inn i havregrynene og de blir lett stekt.

 

 

Finn frem serveringsglass og legg mango, stekte havregryn og vaniljekesam lagvis i glassene.

 

Først stekte havregryn.

 

 

Dekk med mango og litt av kanelsirupen.

 

 

Legg på en god klatt vaniljekesam.

 

 

Mer av de gode, stekte havregrynene. 

 

 

Topp med masse, herlig mango! 

 

 

Voilà, så fantastisk dessert! 

 

 


Tips:

♥ Desserten spises helst samme dag den er laget.

 

 

 

Så deilig! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Tilslørte bondepiker med mango og havre
Ingredienser

Mango i kanelsirup:
♥ 4 mango
♥ 1 dl sukker
♥ 1 dl vann
♥ 1 ts kanel
♥ 4 kanelstenger

Stekte havregryn:
♥ 3 dl store havregryn
♥ 1,5 dl lønnesirup
♥ 1 ts kardemomme

Vaniljekesam:
♥ 3 dl vaniljekesam

Fremgangsmåte

Skrell og rens mango og del i terninger. Ha dette i en stekepanne. Ha sukker, vann og kanel i en liten kjele og gi blandingen et oppkok. Hell dette over mangobitene. La mangobitene surre i kanelsirupen i noen minutter.

Ha havregryn i en kjele med lønnesirup og kardemomme. Varm opp under omrøring til sirupen har trukket godt inn i havregrynene og de blir lett stekt.

Finn frem serveringsglass og legg mango, stekte havregryn og vaniljekesam lagvis i glassene.

Tips

♥ Desserten spises helst samme dag den er laget.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift